Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
Ferdosondo Ferdosondo

Ferdosondo je offline (nepripojený) Ferdosondo

Priemerný výsluhový dôchodok poberá okolo 33-tisíc policajtov, hasičov, ale aj vojakov po 15 rokoch v službe. Policajti priemerne dostávajú 619 eur, vojaci okolo 800 eur. Ľudia, poberajúci výsluhový dôchodok, môžu aj počas poberania penzie pracovať, nárok na dôchodok im v tom prípade nezaniká.
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

Ferdosondo Pozri príspevok
Priemerný výsluhový dôchodok poberá okolo 33-tisíc policajtov, hasičov, ale aj vojakov po 15 rokoch v službe. Policajti priemerne dostávajú 619 eur, vojaci okolo 800 eur. Ľudia, poberajúci výsluhový dôchodok, môžu aj počas poberania penzie pracovať, nárok na dôchodok im v tom prípade nezaniká.
Samozrejme, že všetky výsluhové dôchodky zrušiť. A nezdaňovať dôchodky len vyslúžilcom, ktorí dosiahli dôchodkový vek. Ich priemerky sú dvojnásobkom a viacnásobkom dôchodku občana, čo odpracoval desiatky rokov. Navyše nič tak veľmi neubránili ani neochránili, takže podľa množstva a kvality práce to stanovené nebolo.
Nech premenujú názov výsluhový dôchodok na všimné za spolupatričnosť a potom ma ten názov - zdaňovanie dôchodku nebude iritovať. Lebo nazvať výsluhovým dôchodkom dávku štyridsiatnikovi je skutočne úbohosť, najmä ak chorý invalidný človek môže často o dôchodku len snívať.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Ferdosondo Pozri príspevok
...IBAŽE z tých 33 000 spomínaných išlo na na výsluhový PRÍSPEVOK ( správny výraz , dôchodok - penzia je až po onej vekovej hranici ) za iných podmienok , kde sa tento počítal z platu , ktorý momentálne DOSTÁVALI ...

...slovo priemerne ma v týchto súvislostiach neskutočne serie ....
Jeden má 3.000 € a druhý 600 €...
...v priemere majú obaja 1.800 €...

...Kua ...tých 800 € ( cca 24.000 v korunách...) ...toľko som nemal v hrubom , keď som do civilu šiel ...do penzie , do dôchodku , na výsluhu ....
Shaman Shaman

Shaman je offline (nepripojený) Shaman

muž
No to je uz klasika ked sa niekto zo zloziek po par "odpracovanych" rokoch stazuje, ze mu stat nechce davat do konca zivota ani 800 EUR ci 600 € mesacne. Minule som tiez cital stazovaca v rovnakom zmysle, akurat to bolo s 1000 eurami.
Hlavne, ze ludom, ktori pracuju, a to skutocne pracuju, a aj vyse 40 rokov - sa pri vypocte dochodkov za vsetky roky primerne osobne mzdove body znizuju ako sa len da aby im nevysiel nahodou dochodok nad 500 EUR, a takemu policajtovi ci vojakovi sa vypocita dochodok z 10 (ci 5? - nechce sa mi to hladat) najlepsich rokov.
Navyse je jednoduche spocitat kolko penazi odvedie statu penazi zamestnanec/zivnostnik a kolko z toho mu stat vrati na starobny dochodok.
A na druhej strane kolko stat vyplati vojakovi/policajtovi pocas odpracovanych rokov a kolko mu potom este vyplati dalsich penazi za mnozstvo neodpracovanych rokov.

A tato privilegovana KASTA sa bude napriek tomu stale stazovat. Takisto sa stazuju aj cigani ci cernosi na rasizmus, zidia na antisemitizmus ci holokaust, madari na slovensky nacionalizmus... A Slovaci (akurat nechapem preco LEN Slovaci?) vsetkym vychadzaju v ustrety, samozrejme na svoj vlastny ukor. Zeby sa tak niekto prisposobil tomu co je vyhodne pre nasu spolocnost? Nie, spolocnost sa radsej obetuje a prisposobi tomu co je vyhodnejsie pre urcite skupiny.
A tym sa vraciam od temy spat - k policajtom a vojakom, ktori si myslia, ze spolocnost je tu pre nich a nie oni pre nu.
Ja len vravim - konecne s tym niekto zacal nieco robit. I ked samozrejme by som bol radsej aby zlozkam dochodky zostali ake maju a dochodky invalidne/starobne sa im vyrovnali/predbehli ich.
Shaman Shaman

Shaman je offline (nepripojený) Shaman

muž
A ak by sa vam to co som napisal zdalo mimo temy, tak si dovolim dve "anketove" otazky pre porovnanie.

Kolko poznate starobnych dochodcov, ktori za celozivotnu pracu poberaju par rokov starobneho dochodku - VIAC ako 600 EUR?
Kolko poznate vysluhovych dochodcov, ktori za par rokov "prace" poberaju cely zvysok zivota - MENEJ ako 600 EUR?
buchač buchač

Shaman Pozri príspevok
A ak by sa vam to co som napisal zdalo mimo temy, tak si dovolim dve "anketove" otazky pre porovnanie.

Kolko poznate starobnych dochodcov, ktori za celozivotnu pracu poberaju par rokov starobneho dochodku - VIAC ako 600 EUR?
Kolko poznate vysluhovych dochodcov, ktori za par rokov "prace" poberaju cely zvysok zivota - MENEJ ako 600 EUR?
...k obidvom príspevkom len poznámočka - čo sa týka ozbrojených zložiek , nevieš , o čom točíš ...
...a si fakt mimo a nie iba témy...

Pár rokov - tento výraz spočíva v rozpätí od 2 až po X ....špecifikuj číslo ...

Nešpecifikoval si ešte aj pracovné zaradenie ...
Snáď nemieniš porovnávať upratovačku ( bez irónie - česť jej práci ) s nejakým plukovníkom na vedúcej funkcii ...
Pikoška Pikoška

buchač Pozri príspevok
...k obidvom príspevkom len poznámočka - čo sa týka ozbrojených zložiek , nevieš , o čom točíš ...
...a si fakt mimo a nie iba témy...

Pár rokov - tento výraz spočíva v rozpätí od 2 až po X ....špecifikuj číslo ...

Nešpecifikoval si ešte aj pracovné zaradenie ...
Snáď nemieniš porovnávať upratovačku ( bez irónie - česť jej práci ) s nejakým plukovníkom na vedúcej funkcii ...
Ja, upratovačka v domácnosti, predtým ekonóm Ti chcem povedať, že toto je dôvod našej tichej domácnosti už pekných pár rokov. V podstate by som sa mohla vytešovať, ale tu ide Juri o princíp. A čože si myslíš, že neviem, čo robil taký plukovník? Však bol mi ....rodinou. Aj dnes jeden major, čo je vcelku viac znudený ako narobený z roboty je mi rodinou. To sú tí z vojska. A tí z polície tiež sú mi dôverne známi. Argument môjho domáceho - ale my sme boli predsa v ohrození? A akom? Veď mňa môže rovnako guľka trafiť, keby som bola v Devínskej, ako Teba. A tí plukovníci dnes s kým bojujú? Že vraj sa na boj pripravujú. No a tak juri z toho vyšlo, že tá ohrozená som bola ja, lebo som pindala tunelárom, že ich oznámim, a po tridsiatich siedmich rokoch práce mi musí stačiť tých 300 EUR od sociálnych čo stoja čelom k masám, a tiež nevyskakujem. Nie, nemôžem súhlasiť s názorom, že toto preferovanie ozbrojených zložiek je namieste. Možno by pochopili, ak by išli na exukrziu do baní fárať, ako živoria tí zdola. Ale čo už. Aj Nichlson popisuje, že Oligarchovia ovládli štát a ja súhlasím. A dopĺňa, že aby ho celkom ovládli - potrebujú ARMÁDU! Preto to ja považujem ako províziu a vcelku slušnú za oddanosť. A nedurdi sa, čísla nepustia. Dôchodky beriete zväčša 2. Paráda.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Pikoška Pozri príspevok
Ja, upratovačka v domácnosti, predtým ekonóm Ti chcem povedať, že toto je dôvod našej tichej domácnosti už pekných pár rokov. V podstate by som sa mohla vytešovať, ale tu ide Juri o princíp. A čože si myslíš, že neviem, čo robil taký plukovník? Však bol mi ....rodinou. Aj dnes jeden major, čo je vcelku viac znudený ako narobený z roboty je mi rodinou. To sú tí z vojska. A tí z polície tiež sú mi dôverne známi. Argument môjho domáceho - ale my sme boli predsa v ohrození? A akom? Veď mňa môže rovnako guľka trafiť, keby som bola v Devínskej, ako Teba. A tí plukovníci dnes s kým bojujú? Že vraj sa na boj pripravujú. No a tak juri z toho vyšlo, že tá ohrozená som bola ja, lebo som pindala tunelárom, že ich oznámim, a po tridsiatich siedmich rokoch práce mi musí stačiť tých 300 EUR od sociálnych čo stoja čelom k masám, a tiež nevyskakujem. Nie, nemôžem súhlasiť s názorom, že toto preferovanie ozbrojených zložiek je namieste. Možno by pochopili, ak by išli na exukrziu do baní fárať, ako živoria tí zdola. Ale čo už. Aj Nichlson popisuje, že Oligarchovia ovládli štát a ja súhlasím. A dopĺňa, že aby ho celkom ovládli - potrebujú ARMÁDU! Preto to ja považujem ako províziu a vcelku slušnú za oddanosť. A nedurdi sa, čísla nepustia. Dôchodky beriete zväčša 2. Paráda.
škoda že tí či váľali gule po kanceláriách vydržali až do dôchodku. ešte si zabudla povedať že rozdiel medzi povaľovačom a takým čo bol denne v strese bol pri tej istej hodnosti možno vtedajších 200 - 400 Kčs za takmer nepretržitú pracovnú dobu.
Ak VD tak len za službu bojových jednotkách. Lebo musíš uznať zaradenie si nikto nevyberal a niekto si dokázal vybaviť hoci aj neschopnosťou plniť úlohy
buchač buchač

Pikoška Pozri príspevok
A nedurdi sa, čísla nepustia.
...
Paráda.
Piki ...ja sa nedurdím ...na to mám vnučku ......

Mne sa jedná o to , čo som už spomínal ...
Zákony boli tak nastavené , tak sme ich využili ....
Platy u armády boli vždy vyššie ( aj za totáča ) ...veď preto som aj ja podpísal .....kvôli peniazom ...
Aj teraz sa len kvôli nim hlásia , do misií snažia dostať ...a tam je to už inakšie lízanie medu ...
Lenže tí , čo doteraz uvažovali o žiadosti do armády , snáď ich to nadšenie prejde ...

Lebo v konečnom dôsledku ide o len a len o love ...všade ...
Takže ak jeden tvrdí to a druhý ono , tak každý len tú svoju stranu chytá ...

Shamann spomína terminus technikus ...." zamestnanec/zivnostnik " ...že koľko odvedie štátu penazí ???
Odpoviem , nakoľko to je predsa jasné ...minimum , lebo nepočíta na staré kolená ...respektíve sa mu to ani neoplatí ...
O to viac sa mu oplatí odrbávať štát na daňovom priznaní ......to už nik nespomenie , tie výhody ????...
...ešte aj Krista na kríži sú poniektorí do nákladov si dať ...
...kto je väčší pokrytec ???
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

K hromadnej pripomienke k zákonu o dani z príjmov sa môžete pripojiť: https://lt.justice.gov.sk/Public/Mas...5&mrEID=263248

Aby bol Váš hlas platný je nutná registrácia na portáli a následné vyplnenie mena, priezviska a adresy vo Vašom profile.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

buchač Pozri príspevok

Platy u armády boli vždy vyššie ( aj za totáča ) ...veď preto som aj ja podpísal .....kvôli peniazom ...
Aj teraz sa len kvôli nim hlásia , do misií snažia dostať ...a tam je to už inakšie lízanie medu ...
Lenže tí , čo doteraz uvažovali o žiadosti do armády , snáď ich to nadšenie prejde ...

Shamann spomína terminus technikus ...." zamestnanec/zivnostnik " ...že koľko odvedie štátu penazí ???
Odpoviem , nakoľko to je predsa jasné ...minimum , lebo nepočíta na staré kolená ...respektíve sa mu to ani neoplatí ...
O to viac sa mu oplatí odrbávať štát na daňovom priznaní ......to už nik nespomenie , tie výhody ????...
väčší pokrytec je vojak podnikajúci pod menom manželky, alebo ten ktorý sa po vzore fígľa, presťahuje kvôli výhodám na druhý koniec republiky a nadriadení mu to zožerú
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Odpoviem!
Shaman

Kolko poznate starobnych dochodcov, ktori za celozivotnu pracu poberaju par rokov starobneho dochodku - VIAC ako 600 EUR? Nie veľa.
Kolko poznate vysluhovych dochodcov, ktori za par rokov "prace" poberaju cely zvysok zivota - MENEJ ako 600 EUR? Nie veľa, ale viacej ako v prvej anketovej otázke.
BTW k druhej anketovej otázke dám tretiu otázku:
Koľko výsluhových dôchodcov s dôchodkom nižším ako 600€ sa dožilo skutočného dôchodkového veku (teraz je to 62 rokov)?
Pridám štvrtú anketovú otázku: Koľko výsluhových dôchodcov vo vekovej hranici 50-62 rokov má 100% šancu, že bude zamestnaných v civilnom zamestnaní?
buchač buchač

misoft Pozri príspevok
Odpoviem!
...dodaj ešte , že v tom civilnom sektore nemajú vyslúžilci na odpočítateľnú položku z dane ......
NEVER , NADA , NIŠT ....
Len dane ...
ilom ilom

ilom je offline (nepripojený) ilom

Toto je IQ test? A aká je správna odpoveď? Len tak odhadom odhadujem, že valorizácia kmitá okolo 0% s výraznou tendenciou smerom k 0 (nula).
Pikoška Pikoška

buchač Pozri príspevok

Jurko, absolútne s Tebou súhlasím. To, čo dokážu niektorí účtovníci, daniari, a iní štátni akože pre občana do funkcie ustanovení úradníci je niečo príšerné. A ak takéto výsledky ešte odobrí aj audítor, tak bez komentára. Včera som pozerala jednu audítorskú správu. Ja som neverila vlastným očiam/ teda bifla poriadna, riadky na riedko, veľké písmo, trojcentimetrové nadpisy/. To musela moja účtovníčka urobiť za tri dni - obyčajný prehľad v tabuľkovej forme, nejaké opisy zákonov, teda opísaná práca účtovníka, plus pol stranový nič nehovoriaci koment audítora. A on za to zoberie .....Eur. To Ti radšej nenapíšem, lebo ja to predýchavam doteraz.
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

misoft Pozri príspevok
Odpoviem!
Misoft, v podstate sa stotožňujem s tvojimi odpoveďami na tie anketové otázky. V tej druhej odpovedi to však závisí od veku výsluhového dôchodcu, tí mladí výsluhoví "dôchodcovia" poberajú určite menej, tí starší však podstatne viac. Asi Shaman vedel, prečo takto položil otázku.

A na tie tvoje doplňujúce otázky si dovolím odpovedať tiež.
3. Koľko výsluhových dôchodcov s dôchodkom nižším ako 600€ sa dožilo skutočného dôchodkového veku (teraz je to 62 rokov)?
Myslím si, že podstatne viac výsluhových dôchodcov sa dožilo dôchodkového veku, ako je ich z radov obyčajných smrteľníkov, ktorí neslúžili vlasti. Vychádzam z požadovanej dobrej telesnej zdatnosti, výcviku, disciplíny pre výkon ich povolania, takže oni majú všetky predpoklady na dlhší život. Štatistiku v úmrtnosti výsluhových však môže ovplyvniť to, že sú to v prevažnej väčšine muži, no a o tých je všeobecne známe, že sa dožívajú nižšieho veku ako ženy.
4. Koľko výsluhových dôchodcov vo vekovej hranici 50-62 rokov má 100% šancu, že bude zamestnaných v civilnom zamestnaní?
Myslím si, že rovnako, ako z radov nesilových. Ale možno sa mýlim, lebo:
Dávnejšie som spoznala jedného mladíka (cca 35 ročný), ktorý pre neschopnosť "musel" odísť z jedného silového rezortu, povedal, že výsluha mu stačí na splácanie hypotéky a z toho, čo si v civilnom zamestnaní zarobí, bude živiť rodinu. Neskôr aj z civilného zamestnania odišiel, "nebol tam spokojný", ako on prezentoval.
Duško, nemám rada anglicizmy, nie nie nie BTW, mimochodom je krajšie. Ale kľudne mi napíš napríklad CHDR.
Pikoška Pikoška

Taktiež príslušníci silových rezortov majú rôzne vymoženosti v kúpeľných zariadeniach/ len pre nich určených /, či už sú v aktívnej službe, či výsluhoví, ale starobní dôchodcovia. Smrteľník na dôchodku sa tam môže často tak akurát poprechádzať po parku. Trebárs v Trenčiankach. Pravda je však taká, že je to v rámci zákonov, no a tie vymýšľajú a konštruujú k tomu povolaní a vyvolení. Nedá sa im nič vyčítať, až na to vystonávanie. K tomu celkom určite nemajú najmenší dôvod.
buchač buchač

1Dara Pozri príspevok
Ja len dve poznámky na zamyslenie pre všetkých tých, komu kolú oči výsluhové dôchodky silových zložiek.
Uvedomujete si, že zdanením + zavedením stabilizačného odvodu (alebo len jedným z týchto opatrení) sa otvorí cesta pre zdanenie a zavedenie stabilizačných odvodov aj pre iné dávky zo sociálneho zabezpečenia?
Že poberatelia výsluhových dôchodkov budú nútení si hľadať prácu (tí, ktorí momentálne žijú len z tohto dôchodku), a tým pripravia pracovný trh o pracovne príležitosti pre tých, ktorí výsluhové dôchodky nepoberajú?
...na toto som už dávno myslel...

Malinký príklad...
Jeden čas som robil v SBS ( musel som skončiť kvôli dia ..) ..
Na konkurze bolo cca 25 - 30 uchádzačov .....kto asi bol prijatý ?????
Určite nie nejaký mladý , čo sa dovalil pre šéfku v podnapitom stave , alebo chlapík , ktorý nepôsobil práve presvedčivým dojmom ...
Dostali hotového človeka ...normálneho s dobrým psycho profilom , s kvérom za opaskom ...
...a dalo by sa pokračovať ...
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

1Dara Pozri príspevok
Ja len dve poznámky na zamyslenie pre všetkých tých, komu kolú oči výsluhové dôchodky silových zložiek.

Uvedomujete si, že zdanením + zavedením stabilizačného odvodu (alebo len jedným z týchto opatrení) sa otvorí cesta pre zdanenie a zavedenie stabilizačných odvodov aj pre iné dávky zo sociálneho zabezpečenia?

Že poberatelia výsluhových dôchodkov budú nútení si hľadať prácu (tí, ktorí momentálne žijú len z tohto dôchodku), a tým pripravia pracovný trh o pracovne príležitosti pre tých, ktorí výsluhové dôchodky nepoberajú?
Dara, mne ani tak nekolú oči tie výsluhové dôchodky, ako tá legislatíva, ktorá umožnila 35 ročným mladíkom pracovať v civilnej sfére a súčasne poberať takýto takýto dôchodok. Vieš, ešte nedávno sa špekulovalo o tom, že ak niekto pracuje, nemal by poberať nijaký dôchodok, s výnimkou dôchodku po dovŕšení dôchodkového veku. Veď o tom dôchodok je. Myslím, že aj výsluhový. Akú alternatívu by si asi zvolili výsluhoví dôchodcovia, ktorí nedovŕšili dôchodkový vek, keby to prešlo. Poberať VD, či pracovať bez dávky? Oboje je moc štedré, takže asi tak. Čo sa týka iných dávok, myslím, že tam to nehrozí. Predčasní dôchodcovia už nebudú môcť pracovať ani na dohodu, pozastavia im dôchodok. Čo im ešte môžu vziať? Veď oni majú podstatne nižšie dôchodky, ako ktorékoľvek výsluhy 45 ročných. Aj tú možnosť privyrobiť si na dohodu im zobrali. Starobní dôchodcovia ak pracujú, jediní sú vo výhode, ale ja im to nezávidím, fyzicky asi moc nemôžu a ak majú nejaké vedomosti, ktoré by "predali", nech robia, veď to zdaňujú bez uplatnenia NČZD.
Akurát by mali zakázať starobných dôchodcov v najvyššom rezorte. To je už smiešne, od stola sa ešte dá argumentovať, aj s poradcami vľavo, vpravo, ale zoči voči mladým, už sa asi nedá stíhať, náš prezident, to už nie je úcta ale skôr na úsmev, slušne povedané.
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Kvaka Pozri príspevok
Dara, mne ani tak nekolú oči tie výsluhové dôchodky, ako tá legislatíva, ktorá umožnila 35 ročným mladíkom pracovať v civilnej sfére a súčasne poberať takýto takýto dôchodok. Vieš, ešte nedávno sa špekulovalo o tom, že ak niekto pracuje, nemal by poberať nijaký dôchodok, s výnimkou dôchodku po dovŕšení dôchodkového veku. Veď o tom dôchodok je. Myslím, že aj výsluhový. Akú alternatívu by si asi zvolili výsluhoví dôchodcovia, ktorí nedovŕšili dôchodkový vek, keby to prešlo. Poberať VD, či pracovať bez dávky? Oboje je moc štedré, takže asi tak. Čo sa týka iných dávok, myslím, že tam to nehrozí. Predčasní dôchodcovia už nebudú môcť pracovať ani na dohodu, pozastavia im dôchodok. Čo im ešte môžu vziať? Veď oni majú podstatne nižšie dôchodky, ako ktorékoľvek výsluhy 45 ročných. Aj tú možnosť privyrobiť si na dohodu im zobrali. Starobní dôchodcovia ak pracujú, jediní sú vo výhode, ale ja im to nezávidím, fyzicky asi moc nemôžu a ak majú nejaké vedomosti, ktoré by "predali", nech robia, veď to zdaňujú bez uplatnenia NČZD.
Akurát by mali zakázať starobných dôchodcov v najvyššom rezorte. To je už smiešne, od stola sa ešte dá argumentovať, aj s poradcami vľavo, vpravo, ale zoči voči mladým, už sa asi nedá stíhať, náš prezident, to už nie je úcta ale skôr na úsmev, slušne povedané.

vsade sa pise o 35 rocnych mladikoch ... kolko ich je? ... vsetko su to politicke rozhodnutia ... kto rozhodol o znizovani stavov? preco napriklad nenechali dosluzit tych "35" rocnych na funkciach, preco sa znizovali stavy scivilnenim tabuliek? ... nebolo by hospodarnejsie nechat vojakov dosluzit?

dalsia vec, zakon sa zmenil od r. 2002 - na osobitny ucet ale neboli vlozene uspory sluziacich vojakov, nasledne az do roku 2007 (neviem ci je to presny rok) sa prebytky osobitneho uctu vracali do statneho rozpoctu - a tam vznikla ta obrovska diera.

S poslednym tvojim odsekom plne suhlasim.

Tak isto si uvedomujem, ze je nutna aj zmena - ale len pre novoprijatych prislusnikov silovych zloziek.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať