Vytvorila som si taký pokec k OOU pre prevádzkovateľa, ktorý zamestnáva menej ako 6 osôb. Budem rada ak má k tomu niekto pripomienky, nech ich pripíše, aby som vedela, či som tento tip prevádzkovateľa dobre pochopila, prípadne či som niečo neprehliadla.
Podľa mojej predstavy by sa to malo týkať napr. SRO- 1spoločník=zamestnanec, SRO-šéf+baba pre všetko=zamestnanci, SZČO- zamestnáva do 6 zamestnancov napr. sestrička v neštátnej ambulancii=zamestnanec, predavačka v malom obchode=zamestnanec, manželka podnikateľa=zamestnanec, čiže model malej firmy...
Doplňam svoju prílohu:
Ak podľa § 15 ods.2 písm.b) sú v IS spracúvané osobitné kategórie osobných údajov podľa § 8 ( napr. RČ) a IS nie je pripojený na verejne prístupnú počítačovú sieť (napr.internet) stačí len zdokumentovať prijaté technické, organizačné a personálne opatrenia v bezpečnostnej smernici ( § 16 ods.3 písm.c a ods.6) a netreba vypracovať kompletný bezpečnostný projekt ( § 16 ods.3).
Tí, čo majú PC pripojený na internet alebo sú pripojený napr. v sieti a aspoň jeden PC v sieti je pripojený na internet, tak vypracujú podľa § 15 ods.2 písm.a) kompletný bezpečnostný projekt (§ 16 ods.3)
Naposledy upravil accad : 09.05.05 at 20:03