Zavrieť

Porady

Usporiadat
Téma je uzavretá.
lavanda lavanda

lavanda je offline (nepripojený) lavanda

Polievka zemiaková zo včerajška, vyprážaný syr, varené zemiaky, tatarka, zeleninový šalát.
6 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

ja som včera piekla kuracie stehná na kyslej kapuste a k tomu zemiaková kaša, ostalo ešte na dnes.
10 0
Zdenka 0705 Zdenka 0705

Zdenka 0705 je offline (nepripojený) Zdenka 0705

roládky z horných kuracích stehien plnené špenátom a syrom, zemiaky - všetko na pare
8 0
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

Deti tento víkend neprišli tak všetko zo včera, kuracia polievka,plnená bravčová panenka domácou klobásou, zemiaková kaša, ľadový šalát
7 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

dnes cestoviny s kuracim mäsom a mrkvou http://www.mojerecepty.estranky.cz/c...-a-mrkvou.html
7 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Včera aj dnes: guláš zo srnky, knedľa.
Obrázok 6655.jpg  
8 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

ja idem varit uz na zajtra a dufam ze minimalne aj na stredu Tafelspic-rakusku specialitku.kto ma zaujem,prilepim recept.

dens si da muzik zeleninovu polievku a rezne s chlebom plus daky zeleninovy salatik
1 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Plnená paprika(z mrazničky), kôprová omáčka
3 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

tak prikladam celkom najjednoduchsi najzakladnejsi recept na TAFELSPIZ

Tafelspiz je vlastne hovädzi chvost-cast ktora je na konci chrbta,cize zaciatok chvosta,ta hruba,je tam take fajnove mäsko.
rovnako sa vsak vola aj jedlo,ktore je u Rakusakov take oblubene,hoci je to v podstate silny vyvar a mäso sa potom je podla chuti a tradicie...


na zakladny recept potrebujeme:

cca 1 kg tohto jemneho mäska-moze byt hovädzie alebo aj telacie ale ma to byt ta cast,ktoru spominam!
cca pol kila hovädzich kosti /alebo uz hotovy vyvar z takychto kosti-cca 1 liter/-ja to nemam tak som dala viac zeleniny
velky kus zeleru-ja som dala celu polovicu na 650 gramov mäsa,ak mate tie kosti,staci aj menej
2 velke petrzleny
1 velku zltu mrkvu
3 velke mrkvy
kusok poru
velku viazanicku petrzlenovej vnate-zviazat bielou nitou do takeho vechtika,mozeme skombinovat aj so zelerovou
cca 7 zrniek bieleho korenia /ja som dala farebne/
cca 3 zrnka noveho korenia
2-3 klinceky-ja som nedala
2 mensie bobkove listky

1 velka cibula-ma sa dat na zvlastnu panvicu oprazit pokrajana len na polplatky a potom sa prida k vyvaru.
ja som to nerobila,dala som varit1 velku cervenu cibulu hned spolu s mäsom umytu,neosupanu, v celku.

soli cca za 1 PL.

mäso a kosti poriadne vyumyvat pod studenou vodou.
kosti dat varit zvlast do maximalne 1 litra vody ,aby sa uvaril z nich vyvar,priebezne zberat penu.

do velkeho hrnca dat varit cca 3 litre vody,ked uz takmer zovrie,v
lozit mäso,cibulu,petrzlenovu /zelerovu /vnat,sol,korenie,bobkac,klinceky,nove korenie,por.
plamen stiahnut a takto na malom ohni varit cca 2 hodiny,podla toho,aby mäso bolo tak napoly uvarene.
priebezne zberame penu.

medzitym si ocistime ostatnu zeleninu,pokrajame na väcsie kusky a pridame k mäsu,spolu s vyvarom z kosti.
ja som nemala vyvar,preto som dala ovela viac zeleniny a priliala som este za liter vody.n
nechcela som nahradzat vyvar vegetou ani umelym bujonom v kocke.

takto pripravene varime este dobru hodinu,kym mäso nie je dobre uvarene,mäkke.

ked uz je tato "polievka" hotova,mäso vyberieme.
ak ho chceme jest hned,krajame ho na tenke platky-asi tak na prst hrube,hrubsie nie!!!
ak ho chceme jest neskor,nechame ho vcelku-v polievke,alebo ho po vybrati polozime na kus alobalu,polejeme trochou polievky a dobre zabalime.takto vlozime do teplej rury a drzime to tam pri teplote 80 supnov,kym sa to nebude jest.
ak ho chceme jest az druhy den,nekrajame ho a zabalime do alobalu vychladnuty a ulozime v chladnicke.
potom si ho prihrejeme v polievke alebo konzumujeme studeny nakrajany na tenucke platky.

variacii na podavania je vela a zakladny recept ma rozne obmeny-postupne mozem pridavat.

klasicky to vyzera tak,ze vam v restauracii prinesu misku kde mate vyvar i so zeleninou,v nom platky mäsa.
k tomu vam prinesu chlieb,chrenovu a pazitkovu omacku.

moj muz to napriklad bude jest zajtra so zemiakovou prilohou nazvanou KRUMPELNSCHMARN-recept som uz kdesi pisala.

vela ludi to ale oblubuje s akoukolvek zemiakovou variantou,okrem hranoliek.
cize hodia sa varene,pecene,opekane,pyre....k tomu chren alebo ine tradicne studene omacky.
snad som vas trosku inspirovala.
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
osky Pozri príspevok
variacii na podavania je vela a zakladny recept ma rozne obmeny-postupne mozem pridavat.
...nemusíš ...


http://www.youtube.com/results?searc...ac.1orYWp7LBiA
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

buchi ja viem ze si to dokaze kazdy najst,otazne je len to,ci si to aj kazdy dokaze prelozit.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
osky Pozri príspevok
buchi ja viem ze si to dokaze kazdy najst,otazne je len to,ci si to aj kazdy dokaze prelozit.
...nie ke potrebný preklad ...treba variť ....
...a každý dobrý kuchár by mal predsa vedieť hlavne variť...

...či ....???
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

no lujza,si mi dala....ked som to precitala muzovi tak sa napajedil...no uz sme sa koli tomu aj pohadali...:-) jesitak :-(
0 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

dnes poobede idem robiť brbu.
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

msa Pozri príspevok
dnes poobede idem robiť brbu.
a to čo?

ja nič nevarím, svekruša nám doniesla fajnovú huspeninu - zlatá to žena
dáme s cibuľou a octom
1 0
veruska veruska

veruska je offline (nepripojený) veruska

Včera večer som uvarila hrnčisko segedínskeho gulášu, tak bude dnes, zajtra a dúfam, že aj pozajtra.
3 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

[QUOTE=Ivana Š;2237158]a to čo?
rozvarené zemiaky s vodou na riedko, do toho široké domáce rezance a vytopené oškvarky, zmiešať a hutať, rýchle jednoduché staroslovenské jedlo, možno to niekde existuje pod iným názvom.
3 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Zemiaková polievka so zeleninou, kuracie stehná na smotane, domáce nokerle.
4 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Šošovicová polievka s párkom (ostane aj na zajtra) a rezance s tvarohom.
7 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať