Varza a la Cluj
AKA Kolozvarska kapusta
1, Jedna velka sladka kapusta, nakrajana, blansirovana, osmazena na masti so solou, trochou cukru a korenia. Treba poriadne osmazit a dobre dochutit. V Cluji zvyknu primiesat aj mletu papriku.
2, Masove ragu: Bravcova (alebo ina) mast, cibula nadrobno - osmazit, mlete alebo na male kocky nakrajane maso (hovadzie, bravcove, telacie, baranie, jahnacie - ako chcete, ja som dal mix hovadzie + bravcove), paradajky (konzerva, pretlak alebo tak - je dobre ich dat dost vela). Pripadne sa zvykne dat aj paprika (mleta aj cerstva).
3, Uvarena ryza. Niekedy ju ani nedaju, ale ja som dal.
Toto sa navrstvi, vsetci to pozname, a vrch sa potrie kyslou smotanou, este som na to poukladal platky slaniny a zapiekol.
Dnes este k tomu upeciem chlieb - razny kvasok 600g, tmava razna muka 400g, psenicna muka chlebova 300g, zincica 250g, olej 50ml, cierne korenie, sol, rasca, koriander. Tak uvidime, ako to vypali.