Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Zdravím, robím dp SZČO príjem len zo zahraničia ale platil tam odvody, daň nie.
Prosím vás, môžem ich odpočítať od príjmu, ako keď robím našim SZČO DP? Ja som z toho už hotová. Ďakujem
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Prosím vás, môžem ich odpočítať od príjmu, ako keď robím našim SZČO DP? Ja som z toho už hotová. Ďakujem
Tvrdí mi, že nebol zamestnanec, že nemá pracovnú zmluvu, ale zmluvu, na základe čoho robil som nevidela. Ael keď tak rozmýšľam, keby bol zamestnanec, tak by mu museli aj daň urobiť.
No z tohto klienta budeš mať radosť. Ak je SZČO a poskytoval služby do zahraničia, tak sa mal registrovať pre DPH.
Ak je zamestnanec, tak som zvedavý ako sa ti podarí získať doklady o príjmoch.
Je to z Nemecka príjem a chlap je kamarát a klasická klasika. (skoro ako môj, "čo furt máš")
Má slovenský ŽL, výkon ak bol, tak v zahraničí priamo, keď bola robota. Keď nebola, sedel doma, ale to bolo sem tam týždeň.
Idem mu ešte písať.
Rozprávala som s ním, vyzerá to tak, že robil ako SZČO závislú činnosť. Ani neviem presne, čo si mám o tom myslieť, lebo mi nejde do hlavy, že mu nezrážali daň.
Povedal mi, že účtovníčka mu vždy robila paušál ako §6, lebo keby to bol § 5 tak by platil oveľa vyššiu daň.
Faktúry nevystavoval, len na účet dostával pravidelne stále rovnakú sumu.
Idem sa na to vyspať, lebo som z neho unavená. Možno to urobím presne tak, nech má, čo chce, lebo tá pani účtovníčka bola super, vedela ako na to. Nie ako ja, všetko musím vedieť.
Rozprávala som s ním, vyzerá to tak, že robil ako SZČO závislú činnosť. Ani neviem presne, čo si mám o tom myslieť, lebo mi nejde do hlavy, že mu nezrážali daň. A ako si zistila, že mu nezrážali daň? Bolo to na tom bankovom výpise?
Povedal mi, že účtovníčka mu vždy robila paušál ako §6, lebo keby to bol § 5 tak by platil oveľa vyššiu daň.
Faktúry nevystavoval, len na účet dostával pravidelne stále rovnakú sumu.
Idem sa na to vyspať, lebo som z neho unavená. Možno to urobím presne tak, nech má, čo chce, lebo tá pani účtovníčka bola super, vedela ako na to. Nie ako ja, všetko musím vedieť.
No keby bol §5 tak by vlastne dostával už čistú mzdu po zdanení.
A teraz mu to ideš ešte raz zdaniť podľa §6 a aj "zodvodniť"?
To ho určite poteší.
Kamarát - nekamarát, mal by sa s tým potrápiť sám. Z takého chaosu sa dá vyrobiť akorát tak mrník a za správnosť priznania bude zodpovedný kto . Sa ľahko povie : urob mi...ale ten, kto urobiť má, "stratí s tým 5 rokov zo života", spánok mnoho dní o ničom.........
obyčajná žena, ktorá sa stará o rodinu a rada pomáha ...viacmirka134
dobrý den nechcem začínať novu temu
chcela by som sa spýtať ked ide pracovať szčo na slovensku živnosť do zahraničia aké povinnosti prenho vyplývaju ked pracuje pre:
1. slovenského podnikatela
2. slovenského podnikatela ked ma fy v zahraničí
3. zahraničného podnikateľa