Zavrieť

Porady

GUĽÁŠ z diviaka

Dostala som mäso z diviaka a plánujeme uvariť kotlíkový guláš. Chcem sa spýtať, ako a koľko dní vopred mám mäso marinovať, ako dlho cca variť a ešte aký varný typ zemiakov je najlepší do gulášu.

Vopred ďakujem
Naposledy upravil tangel : 04.10.12 at 07:34
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    a_je_to je offline (nepripojený) a_je_to

    a_je_to
    tangel Pozri príspevok
    Dostala som mäso z diviaka a plánujeme uvariť kotlíkový guľáš. Chcem sa spýtať, ako a koľko dní vopred mám mäso marinovať, ako dlho cca variť a ešte aký varný typ zemiakov je najlepší do guľášu.

    Vopred ďakujem
    Práve včera som ho dral na dvore. Dnes som zistil, že z neho preliezol na mňa kliešť. Guľáš z diviaka sa nevarí z marinovaného mäsa. To skôr nejaké prírodné rezne, a pod. Do guľášu z diviny ide toľko príchutí, že pachute nemajú šancu. Mäso sa musí najprv osmažiť, najlepšie na bravčovej masti, asi pol hodinu pri miešaní, inak sa varením rozvlákni. Až potom sa zaleje vodou. Už pred pridaním mäsa sa dá do masti s cibuľou červená paprika a veľa rasce, s mäsom celé korenie a feferón. Zemiaky 10-15 minút pred skončením varu, ako začnú byť trochu oblé rožky, guľáš musí ísť z ohňa dolu, potom sa dochutí - majoránka, roztlačený cesnak a mleté korenie. Zemiaky také, čo sa nerozvaria.

    osky je offline (nepripojený) osky

    osky
    neviem naco chces mäso marinovat...to som este nepocula.
    ved uvar to celkom ako klasicky gulas a ked bude mäso mäkke,je hotovy.diviak sa bude varit dlhsie,ratam tak cca 3 hodky,ale neviem,musis chutnat.
    skratka varit na miernom ohni,pomaly a dlho...a dolievat vodu.
    zemiaky take,ake chces.ak nechces zahustovat mukou,najlepsie bude,ak si zozenies take co sa rozvaraju.
    ak tam ale chces potom tie zemiakyi najst,zozen si prave naopak,take,co sa nerozvaraju-cast mozes nakrajat celkom nadrobno a cast pridas az ked bde gulas skoro hotovy,nakrajane na velke kocky.
    fantazii sa medze nekladu-kazdy ako ma rad.

    osky je offline (nepripojený) osky

    osky
    Aaaale Juraj,ty ma vzdy zrusis-vsak jesne ze som nepocula toho este mooooc,mooooc.
    ale:
    marinovanim sa chute lesa zjemnia.hm,tak preco zhaname divinu,ked ju potom chceme oslobodit od prirodzenej chuti...tot moj nazor.
    mame doma polovnikov,ale toto som fakt nvidela zeby pri gulasi niekto robil.
    allgreen mletu cervenu? ci surovu nakrajanu?
    a_je_to ... ale to sa už podľa kuchárskej terminológie volá paprikáš. Guľáš je to, že paprika ide skôr, hovorili to v televízii ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    osky Pozri príspevok
    no veru,ja davam papriku vzdy az do hotoveho jedla....
    ...nuž ja osmahnem cibuľu do sklovita , na to drbnem mäso ( hociaké - na druhu nezáleží ) a po tom osmahnutí dávam papriku a ostatné koreniny ...premiešam kratúčko na ohni a podlejem vodou ...

    Len tak , na okraj .....ešte sa nik na môj guláš nesťažoval ...
    ...len dúfať môžem , že to nevyznieva ako samochvála ....
    osky prideme na gulas.neni to samochvala-roky praxe.
    terezamaria Presne tak sa to robí, až po osmažení mäska pred zaliatím vodou sa dáva paprika, aby sa len zmiešala s tým mäsom, ale nespálila....

    marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

    I am a man marjankaj
    buchač Pozri príspevok
    ...nuž ja osmahnem cibuľu do sklovita , na to drbnem mäso ( hociaké - na druhu nezáleží ) a po tom osmahnutí dávam papriku a ostatné koreniny ...premiešam kratúčko na ohni a podlejem vodou ...

    Len tak , na okraj .....ešte sa nik na môj guláš nesťažoval ...
    ...len dúfať môžem , že to nevyznieva ako samochvála ....
    A kto by si aj trúfol, keď vidí tú tvoju devinu.
    Naposledy upravil marjankaj : 03.10.12 at 14:36
    buchač dilinooooooooooooo.......:-)

    kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

    kopretinka
    tangel Pozri príspevok
    Dostala som mäso z diviaka a plánujeme uvariť kotlíkový guľáš. Chcem sa spýtať, ako a koľko dní vopred mám mäso marinovať, ako dlho cca variť a ešte aký varný typ zemiakov je najlepší do guľášu.

    Vopred ďakujem
    no to neviem,ale pri slove guĽáš sa mi otvára nožík vo vrecku...som chcela dať mimo témy,ale nefungujú mi smajle.

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    tangel Pozri príspevok
    Dostala som mäso z diviaka a plánujeme uvariť kotlíkový guľáš. Chcem sa spýtať, ako a koľko dní vopred mám mäso marinovať, ako dlho cca variť a ešte aký varný typ zemiakov je najlepší do guľášu.
    Vopred ďakujem
    ...stačí 3 - 6 dní ....
    Každý robí inak , no základné postupy sú na nete ....
    osky Pozri príspevok
    neviem naco chces mäso marinovat...to som este nepocula.
    ...keď nevieš - tak nerieš ...
    Sorry , ale ešte veľa vecí si nepočula a nevidela ...
    Ide o to , že marinovaním sa tie pachute lesa a diviny trochu zjemnia ...

    ved uvar to celkom ako klasicky gulas a ked bude mäso mäkke,je hotovy.diviak sa bude varit dlhsie,ratam tak cca 3 hodky
    KLASICKÝ guláš sa pomaly tak dlho varí ...
    Záleží aj od mäsa , ktorá časť z diviaka je to ...
    Diviaka radšej dlhšie na ohni , ako pomenej ....svalovec je svinstvo ...
    ,ale neviem,musis chutnat.
    ...pravidelne ...
    skratka varit na miernom ohni,pomaly a dlho...a dolievat vodu.
    zemiaky take,ake chces.ak nechces zahustovat mukou,najlepsie bude,ak si zozenies take co sa rozvaraju.
    ak tam ale chces potom tie zemiakyi najst,zozen si prave naopak,take,co sa nerozvaraju-cast mozes nakrajat celkom nadrobno a cast pridas az ked bde gulas skoro hotovy,nakrajane na velke kocky.
    fantazii sa medze nekladu-kazdy ako ma rad.
    ...len aj to sci - fi nie je potrebné veľmi preháňať ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    osky Pozri príspevok
    Aaaale Juraj,ty ma vzdy zrusis-
    ...na Vzrušovanie máš niekoho iného , tak mne iba toto ostáva ...
    vsak jesne ze som nepocula toho este mooooc,mooooc.
    ale:
    marinovanim sa chute lesa zjemnia.hm,tak preco zhaname divinu,ked ju potom chceme oslobodit od prirodzenej chuti...tot moj nazor.
    mame doma polovnikov,ale toto som fakt nvidela zeby pri gulasi niekto robil.
    ...ale toto sa nerobí pri , ale pred ....
    osky :-))lapaj

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    a_je_to Pozri príspevok
    Práve včera som ho dral na dvore. Dnes som zistil, že z neho preliezol na mňa kliešť. Guľáš z diviaka sa nevarí z marinovaného mäsa. To skôr nejaké prírodné rezne, a pod. Do guľášu z diviny ide toľko príchutí, že pachute nemajú šancu. Mäso sa musí najprv osmažiť, najlepšie na bravčovej masti, asi pol hodinu pri miešaní, inak sa varením rozvlákni. Až potom sa zaleje vodou. pred pridaním mäsa sa dá do masti s cibuľou červená paprika a veľa rasce, s mäsom celé korenie a feferón. Zemiaky 10-15 minút pred skončením varu, ako začnú byť trochu oblé rožky, guľáš musí ísť z ohňa dolu, potom sa dochutí - majoránka, roztlačený cesnak a mleté korenie. Zemiaky také, čo sa nerozvaria.
    ....no neviem , neviem ....
    ...červenú papriku na cibuľu ...a potom ešte pol hodinu mäso smažiť ???? ........si nechcem ani predstaviť tú horkú pachuť ...

    Marinovať sa síce nemusí , no predsa aj môže ...nič sa nepokazí ani pri jednej z týchto variant ...

    Ale šak každý má ten svoj spôsob ...

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    allgreen 3 Hours Ago #22527
    mletu cervenu? ci surovu nakrajanu?
    ...nuž ..
    ...najprv červenú mletú .......
    ...a potom neskoršie aj tú surovú
    ...ja ešte aj paradajky dávam ...



    ...he ...a nechceli by ste tak náhodou aj celý recept ????
    osky :-)

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.