Ahojte.
Rad by som sa opytal. Chcem zalozit sr.o. kde ja budem konatel a budem mat este dvoch spolocnikov, iba ja budem konatel, oni iba spolocnici.
V navode od Katky su tieto body:
__________________________________________________ ______________
1. vyžiadala som si výpis z registra trestov na Okresnej prokuratúre - 50,- Sk kolok
1) Je potrebne to mat pre vsetkych troch vo vseovbecnosti? Alebo iba pre konatelov?
2. išla som na živnostenský register - 1.000,- Sk kolok
tu potrebuješ :
zakladateľskú alebo spoločenskú zmluvu originál - 1 ks
2) Videl niekto ten vzor spol. zmluvy, ktory sa da kupit na stranke Trendu? Je to aktualne a plne zhodne so vsetkymi poziadavkami zakona? Alebo je tu na fore niekde link na aktualne spravnu a platnu spolocensku zmluvu?
výpis z registra trestov - 1 ks
3) Znova, ak vsetkych troch, tak tuto to treba prilozit?
nájomnú zmluvu - 1 ks
kolok vhodnote tých 1.000,- Sk - 1 ks
4) Tieto vsetky potrebne dokumenty iba nahliadnu a vratia alebo si ich ponechaju? Od toho zavisi finalny pocet, coho kolko kopii potrebujem.
Na druhý deň som mala hotový živnostenský list, ktorý mi dala 2x, jeden pre mňa a jeden pre obchodný register.
5) Som uz v tejto chvili SZCO - fyzicka osoba, mam zivnostensky list, nekoliduje to s tymto s.r.o.-ckovym zivnostenskym listom nejako?
3. v ten deň som išla na obchodný register, kde som si zobrala tlačivo č. 7 - zápis spoločnosti s ručením obmedzeným do obchodného registra
tu potrebuješ :
zakladateľskú alebo spoločenskú zmluvu - 2ks / 1x do zbierky listín/
6) Kde sa nachadza zbierka listin, na OR SR alebo u mna "vo firme v sufliku"? Ked sa pise 2 x - znamena ze jedno pre nich a jedno pre mna?
nájomnú zmluvu - 2ks / 1x do zbierky listín/
7) Ako mozem urobit najomnu zmluvu ked este neexistuje spolocnost, ktora bude najomnikom? 8)Staci na najomnej zmluve podpis konatela?
živnostenský list - 2ks /1x do zbierky listín/
výpis z registra trestov - 2ks /1x do zbierky listín/
vyhlásenie podľa § 112 - 2ks /1x do zbierky listín/
vyhlásenie podľa § 136 - 2ks /1x do zbierky listín/
vyhlásenie správcu vkladu o splatení ZI - 2ks /1x do zbierky listín/
podpisový vzor konateľa - 2ks /1x do zbierky listín/
kolok v hodnote 10.000,- Sk - 1 ks
okrem tohto vypísať to tlačivo č. 7, kde napíšeš všetky tieto prílohy aj s tým čo som uviedla v zátvorke. Musí byť notársky overený podpis.
Na všetkých listinách okrem nájomnej zmluvy musíš mať notársky overené podpisy.
9) Je to teda tento zoznam s potrebnym notarskym overenim? Spolocenska zmluva vyhlásenie podľa § 112 vyhlásenie podľa § 136 vyhlásenie správcu vkladu o splatení ZI podpisový vzor konateľa nevidim zmysel v overovani podpisu na vypise z registra trestov ani zivnostenskeho listu.
Všetko si sprav toľkokrát, aby si ešte zo všetkého zostalo po jednom kuse.
Do 3 dní som mala hotový zápis na obchodnom registri. Išla som si preň osobne. Neplatíš nič. Dajú ti potvrdenie o vykonaní zápisu a to budeš potrebovať na DU.
Pridelia ti IČO
4. Išla som na DU, zoberieš tlačivo na zápis SRO ako daňovníka, tlačivo na zápis platcu DPH.
tu potrebuješ :
potvrdenie z obchodného registra o vykonaní zápisu
kópiu z obchodného registra, originál k nahliadnutiu
10) Mysli sa tu kopia tohoto potvrdenia? Musi byt notarsky overena?
nájomnú zmluvu /ak budeš podnikať vo svojom trvalom bydlisku nájomnú zmluvu nebudeš potrebovať/
musíš mať už zriadený podnikateľský účet
Do 7 dní ti pošlu kartičky, že si zaregistrovaný ako daňovník - dostaneš DIČ
že si zaregistrovaný ako platca DPH - dostaneš IČ DPH
11) co v tomto Katkinom navode je uz neakutalne? Pribudlo pripadne nieco nove? Prosim vas, ked budete odpovedat, aby ste uviedli pre dobru orientaciu cislo otazky, ktorej sa odpoved tyka. Vdaka