lujza.j
ahojte potrebujem konzultáciu.....
moj pes klasik bytový gaučák-labroš....chlap si ho chce zobrať na cca. 1,5mesiaca do De....mal by tam život za tú dobu ako na vidieckom dvore....kde býva majú domáci 6mes.psa.....stádo kráv....

voľnosti by mal haba aj hej.....bojím sa,že sa späť potom na byt nenastaví.....že chytí vidiecke móresy....
Nasa havina funguje vyse roka striedavym pobytom doma,na SK a doma vo Viedni.Na SK musi posluchat,zije viac menej vonku,spolu s mackami,taky bezny dedinsky psi zivot.
Naopak,vo Viedni ma dovolene vsetko.Krmenie pri stole,lezanie v posteli,ziadne prikazy,ziadne vyhresenie,neexistuje byt v noci vonku na dvore.Lebo vzdy by sa nasiel nejaky sialeny Rakusak, ktory by ma udal na Policii za tyranie psa...
Spociatku sa mi vlasy jezili,bala som sa, ze pes bude taky rozmaznany aj doma. / bol to utulkac,museli sme ho naucit trochu posluchat,aby nebol ako z divych vajec/
Na moje prekvapenie,ten pes vie,kde je a ako sa ma spravat a co si kde moze dovolit
Skor vidim problem v tom, ze ak je zvyknuty na teba, tak sa bude citit strateny,opusteny a moze sa spravat nepredvidatelne,moze za tebou zavyjat a pod. Ak sa rozhodnes ho predsa len pustit, tak mu nabal jeho oblubene veci,pelech,hracky a hlavne nejake tvoje "upotene tricko",ktore mu je dobre dat do pelechu,nech ta citi. Bude sa citit bezpecnejsie a spokojnejsie.
Po navrate mozno budes musiet chodit na dlhsie prechadzky,ak tam bude mat vela pohybu,bude mu to chybat.