Práca z domu môže byť super, ale ako napísala Danushka, stráca sa tým disciplína.
Na začiatku si treba dať otázku, prečo chceme vlastne pracovať z domu? Máme komplex z ľudí? Nechce sa nám neustále dochádzať do zamestnania? Vadí nám šéf? Nechceme zarábať na iných? Ak čo i len na jednu otázku dáme kladnú odpoveď, môžeme to s prácou doma rovno zabaliť. Pravdepodobne sme príliš leniví a časom začneme vadiť sami sebe :-) Ďalšia naša otázka by mala smerovať, čo si vlastne predstavujeme prácou na doma? Je to prepisovanie textov? Balenie rôznych hlúpostí do obálok, alebo telefonické oslovovanie potenciálnych zákazníkov? Nič z tohto nám neprinesie očakávaný výsledok. A čo takto spojiť klasické zamestnanie, ale byť sám sebe pánom? ÁNO! Toto je tá správna cesta pre všetkých, ktorí sa túžia osamostatniť a mať príjem podľa svojich predstáv.
V prvom rade si treba určiť cieľ, pretože správny cieľ je naša motivácia. Bez cieľa môžete trebárs zametať schody v paneláku a na domovej schôdzi sa dohodnete, že vám za to budú spoluvlastníci vyplácať 150€ mesačne za upratovanie. Správne zvolený cieľ Vám zabezpečí, že na dlhý čas budete mať hnací motor pre to, čo budete ďalej robiť.
Ako druhý bod sa zamerajte na to, čo by ste dokázali ľuďom, alebo blízkym firmám ponúknuť. Skúste sa pozrieť do svojho vnútra, čo dokážete, na čo máte schopnosti a choďte s kožou na bubon. Vystavte sa svetu, dajte o sebe vedieť. Tu by som chcel upozorniť tých, ktorí sa "náhodou" dostanú k tomuto môjmu príspevku, že robota sa dá nájsť aj opačným spôsobom. Dá sa vyhľadávať po rôznych inzerátoch a diskusných fórach. Pri tomto spôsobe by som bol maximálne opatrný, pretože práve týmto spôsobom môžete prísť o svoje peniaze namiesto toho, aby ste nejaké zarobili.
Ale aby som sa vrátil k tomu "sám sebe pánom". Prácu na doma hľadajú hlavne ľudia, ktorí sa dostali do ťažkej životnej situácie, nevedia si nájsť zamestnanie buď zo zdravotných, sociálnych, alebo iných dôvodov. Dúfajú, že existuje činnosť, ktorú môžu vykonávať bez toho, aby chodili do zamestnania. Áno, je to z časti pravda. Taká práca existuje, kontaktu s ľuďmi sa však nevyhnete. Zámerne nechcem písať, čo konkrétne má človek s takouto túžbou robiť, pretože je to individuálne.
Nejako som sa rozpísal a už zachádzam mimo :-)
Takže k otázke. Predaj Herbalife už nie je v móde. Ľudia to prekukli a vďaka internetu si človek vie sám zistiť, že schudnúť a žiť zdravšie sa dá bez doplnkov výživy. Preto som chcel vedieť, na čo má autorka schopnosti.