Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu. Akurat pomaham znamym so zakladanim s.r.o. s remeselnou cinnostou. Pri zhanani vybavenia firmy sa im podarilo zohnat investicny majetok cez znamosti lacnejsie. Kedze nemaju skoro vobec uctovnicke znalosti, nenapadlo ich ze budu potrebovat doklad o kupe na ich firmu. Majetok je totiz zakupeny inou spolocnostou, aj doklad o uhrade je na tu istu spolocnost. Tato ina spolocnost im prenechala fakturu aj doklad o uhrade, nemaju o ne zaujem. V skutocnosti samozrejme za ten majetok zaplatili moji znami. Islo o zlavu, preto bolo vsetko napisane na inu spolocnost. Existuje nejaka moznost, ako tento majetok dostat realne do uctovnictva? Zhrniem fakty, ze spolocnost ma tento investicny majetok - pristroj vo vlastnictve, ale nema k nemu ziaden doklad. Majetok je uplne novy a bude sa vyuzivat na pomoc pri vyrobe finalnych vyrobkov. Faktura aj doklad o zaplateni je na inu spolocnost. Hladam akekolvek riesenie na zaradenie majetku do uctovnictva firmy. Za pomoc vam vopred dakujem.