Zavrieť

Porady

Pecenie vianocnych oplatok

Dobry den. Mam novy stroj na pecenie a potrebovala by som pomoc pri peceni oplatok neviem ako dosiahnut aby boli oplatky pekne svetle a nie do hneda. Neviem ci robim chybu pri peceni alebo mam zly recept. Skusala som aj znizit teplotu na pristroji ale stale to nie je ono. Budem vdacna za kazdu radu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    Lea74 Pozri príspevok
    Vdaka, temy som predtym prezrela ale nenasla som sposob pecenia len kopu receptov
    no tam potom už len treba počkať kým sa tu objavia nejaký oplatkári

    vema je offline (nepripojený) vema

    vema
    Ja pečiem oplátky už roky, ale nikdy som nerozmýšlala či sú bledé, alebo tmavšie. Pekávala som volakedy aj na predaj, ale každy chcel radšej prepečené, trochu tmavšie, ako biele. Aj škorice dávam dosť, tá tiež trochu zafarbí. Kúpené oplatky v obchode sú práve biele, vyzerajú ako by neboli dosť upečené a náím nikdy nechutili. Moje oplátky sú bledunko hnedé. Keď mi chladne stroj, tak vtedy sú úplne bledé a už zapínam. Nemáme termostat, ale nevadí nám to.

    olio je offline (nepripojený) olio

    olio
    Tak ako všetko, aj piecť oplátky sa treba naučiť... Chce to trpezlivosť a musíš to dostať pod kožu.

    Musíš si vedieť presne zarobiť a nariediť cesto, nechať ho dobre odstáť, vedieť nahriať oplatkovač a hlavne chytiť jeden rytmus a stále rovnakým tempom piecť, rovnakým tempom otvárať a zatvárať stroj. Ak robíš trubičky, tie musia byť jemne do hneda a chutiť jemne karamelovo. Ale oplatky, čo sa jedia pred večerou s medom by mali byť bledé. Je to dané aj samotným receptom na cesto a koľko obsahuje cukru (sladšie skôr hnednú).

    Osobne už niekoľko rokov pečiem oplatky, ale aj tak sa mi bežne stáva, že prvé oplatky (niekedy ich je aj 10) sa mi nepodaria, kým si celý proces "naladím".

    Prajem veľa trpezlivosti.

    Pecenie vianocnych oplatok

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.