Ankaa7 Som síce trošku OFF, ale nechcem zakladať novú tému, keďže sa tu rieši nové/vyššie ceny poštovného v novom roku.
Zaujímalo by ma od majiteľov/prevádzkovateľov eshopov, ktorý budú naďalej používať poštu, aké majú poštovné pre zákazníkov teraz a na akú sumu ho v novom roku zvýšia?
Ja som mal doteraz iba Sl. postu. pri platbe vopred bolo postovne 2,4, na dobierku 3 €, pri nakupe nad 50 € bez postovneho.
Uz dlhsie som uvazoval o alternative, zvoli som nakoniec GLS.
pri GLS momentalne uctujem 3,8 € pri platbe vopred, 5€ na dobierku.
Sl posta s nami dobre vypiekla (odhliadnuc od toho ze isli s cenami hore), lebo zrusila limit do 1 kg pri balikoch, uz je iba do 2kg, co pri poistenom baliku vychadza na 3,2(resp pre zakaznika pls DPH, cize 3,84 -> drahsie ako kurier), mame este moznost posielat ako poisteny list,ale dopredu nikdy nevieme ci sa to da poslat listom,alebo ako balik. Nase zasielky v drvivej vacsine su do 1 kg (oblecenie), cize dovtedy sa to financne oplatilo.
Jedina vyhoda posty je lacnejsia dobierka.
Uz sme to ale neriesili, a nechali sme na zakaznika vybrat si bud Sl. postu, alebo GLS, za identicke ceny postovneho cize bud 3,80 € alebo 5 € - ci mu viac vyhovuje ze zasielka naneho pocka 18 dni na poste a vybere si to kedy chce,alebo mu to kurieir donesie rovno domov (plus to ma podstatne rychlejsie)