Zavrieť

Porady

Baranie mäso v kuchyni

Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Jarka 1
Dostala som darom zamrazené baranie stehno. Je to dosť veľký kus. V živote som ešte baranie mäso nevarila. Chcela by som ho urobiť cez sviatky, keď nás bude viac pri stole, aby sa ten kus aj zjedol, keď už to rozmrazím.

Prosím o nejaký dobrý recept na baranie stehno.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    Jarka 1

    Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

    Jarka 1
    Najlepšia odpoveď len pre registrovaných
    Porada je tu vďaka aktívnej spolupráci členov
    Registrovať
    Silvernola

    Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

    Silvernola
    Na sviatky by som ho neskúšala Najmä ak nevieš, z akého starého kusa pochádza), má typickú chuť a arómu, ktorá každému "nevonia". Medzi základné pravidlá prípravy patrí: cesnak, rozmarín, podávať teplé na vyhriatom tanieri (aspoň u nás)
    http://www.recepty.eu/skopove-maso/
    http://recepty.vareni.cz/vyhledavani...e=skopove+maso
    buchač

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Niektorí ľudia sú ako oblaky. Keď nevidím v debate ich nick, hneď je krajší deň. ...viac buchač
    Jarka 1 Pozri príspevok
    Dostala som darom zamrazené baranie stehno. Je to dosť veľký kus. V živote som ešte baranie mäso nevarila. Chcela by som ho urobiť cez sviatky, keď nás bude viac pri stole, aby sa ten kus aj zjedol, keď už to rozmrazím.

    Prosím o nejaký dobrý recept na baranie stehno.
    Stehno je najlepšie pečené ...
    Poriadne prešpikovať slaninkou , cesnakom a nakoreniť...
    Ako príloha úplne postačia zemiaky ...
    Receptov je ale plno ..
    Silvernola Pozri príspevok
    Na sviatky by som ho neskúšala Najmä ak nevieš, z akého starého kusa pochádza), má typickú chuť a arómu, ktorá každému "nevonia". Medzi základné pravidlá prípravy patrí: cesnak, rozmarín, podávať teplé na vyhriatom tanieri (aspoň u nás)
    Jednoznačne !!!
    Ba až , povedal by som , horúce na ten teplý tanier...
    Inak ten loj a šťava začne rýchlo tuhnúť a práve ten spôsobuje tú typickú chuť ....

    Ale ak dodoržíž tie základy , pochutnáš si na lakocinke ...
    buchač ...luíííí....fujtajbl...výraz matka je síce spisovný , ale v takomto spojení sa mi veru nepáči...
    anet

    anet je offline (nepripojený) anet

    anet
    Robím ho jednoducho, prešpikujem cesnak, slanina ... kto čo má rád, okorením a pečiem (2-3 hodky). Prelievam a podlievam pivom.
    K tomu už čokoľvek, knedľu, kapustu (červenú, či bielu), pečené zemiaky ... hmm dobrota, aspoň tak vravia
    buchač

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Niektorí ľudia sú ako oblaky. Keď nevidím v debate ich nick, hneď je krajší deň. ...viac buchač
    lujza.j Pozri príspevok
    lui ...ale mama si robí perkelt a na tento je stehno škoda ...tam je dokonca spomínané pliecko ...

    Šak aj z bravčového na perkelt je navhodnešie plece a stehno na pečenie ...
    Dáša_

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    som absolutne , ale dotaz mi pripomenul jednu poviedku, tuším to bol Roald Dahl - manželka chytala na večeru baranie stehno - ešte bolo zmrazené, keď jej manžel oznámil, že odchádza. Zobrala to mrazené baranie stehno, zozadu ho tým "dostala". Potom ho dala piecť a pre lepšie alibi zabehla do obchodu pre hrášok - lebo manžel to má rád s hráškovým pyré tuším - Manžela našla mrtvého . A policajti, kolegovia mŕtveho - márne hľadali vražednú zbraň. Nakoniec, po dlhom hľadaní ich poprosila, aby sa aspoň najedli, že ona to pečené baranie stehno teraz fakt nemôže... a iba by sa pokazilo...

    ale toto fakt bolo mimo tému, ospravedlňujem sa.
    buchač Čítal som ...dokonca to boloaj sfilmované ( ??? )...dobre napísané ...
    lujza.j

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    buchač Pozri príspevok
    lui ...ale mama si robí perkelt a na tento je stehno škoda ...tam je dokonca spomínané pliecko ...

    Šak aj z bravčového na perkelt je navhodnešie plece a stehno na pečenie ...
    nie nie stehno nie ona niečo iné, ale neviem čo...ale je to vždy vyni-vyni





    buchač

    8 Minutes Ago #28922 ...luíííí....fujtajbl...výraz matka je síce spisovný , ale v takomto spojení sa mi veru nepáči...










    nie je to pre mňa výraz pre moju mamu, ktorú nadovšetko milujem a priznám aj to že som mamičkár
    hej väčšinou tak nazývam akože svokru....dokonca ju mám v telefone uloženú ako "svokra"
    lujza.j

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    buchač Pozri príspevok
    lui ...ale mama si robí perkelt a na tento je stehno škoda ...tam je dokonca spomínané pliecko ...

    Šak aj z bravčového na perkelt je navhodnešie plece a stehno na pečenie ...
    nekupujem ani kare...pre mňa suché maso
    ja pečiem plece a krkovičku.....rezne su fajné s pleca tam z toho chudého svalu, ale to som už sa omlúvam
    Jarka 1

    Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

    Jarka 1
    A mám to stehno pred pečením na 1 - 2 dni naložiť do pácu a až potom piecť so slaninkou, ...

    Myslíte, že by to tak bolo dobré?
    buchač

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Niektorí ľudia sú ako oblaky. Keď nevidím v debate ich nick, hneď je krajší deň. ...viac buchač
    Jarka 1 Pozri príspevok
    A mám to stehno pred pečením na 1 - 2 dni naložiť do pácu a až potom piecť so slaninkou, ...
    Myslíte, že by to tak bolo dobré?
    ...môžeš , nič nepokazíš .....

    Divina sa takto pácuje a je vynikoš ....a že aké má táto pachy (silnejšie ) oproti baranine ...
    buchač

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Niektorí ľudia sú ako oblaky. Keď nevidím v debate ich nick, hneď je krajší deň. ...viac buchač
    buchač Pozri príspevok
    ...
    Ale ak dodoržíž tie základy , pochutnáš si na lakocinke ...
    Jarka 1 Pozri príspevok
    Takže pridám aj môj spôsob úpravy, ktorý mal dnes mimoriadny úspech.
    ....hehehe....
    Jarka 1

    Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

    Jarka 1
    Samozrejme, že som pri podávaní nezabudla povedať, že mi to schválil buchač. Všetci čumeli, len moja polovička už bola v obraze.
    buchač

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Niektorí ľudia sú ako oblaky. Keď nevidím v debate ich nick, hneď je krajší deň. ...viac buchač
    Jarka 1 Pozri príspevok
    Samozrejme, že som pri podávaní nezabudla povedať, že mi to schválil buchač. Všetci čumeli, len moja polovička už bola v obraze.
    ....a kua .....to až taký dosah mám ????
    Jarka 1 V Tvojom prípade... že nie dosah, ale dostrel
    Indeed

    Indeed je offline (nepripojený) Indeed

    Vylúčený člen Indeed
    Cesnak robí divy z akýmkoĺvek mäsom..

    Aj sa niekedy volá to čo robí mňau-mňau,že je to "takový střešní králik"..

    Prečo by to nemohlo byť podobne aj s baraninou...
    pavol54

    pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

    pavol54
    lujza.j Pozri príspevok
    nekupujem ani kare...pre mňa suché maso
    ja pečiem plece a krkovičku.....rezne su fajné s pleca tam z toho chudého svalu, ale to som už sa omlúvam
    karé je najlepšie mäso do klbás
    tictac7

    tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

    tictac7
    keď bude teplučko: tu je jeden môj:
    baraninu nakrájať na také kocky cca 5x5 cm naložiť na 24 hodín - ocot, cibuľa, cesnak, korenie, čierne pivo - opekať na ražni a potierať pácom, zajedať chlebom, zapíjať pivom :-)
    rancho

    rancho je offline (nepripojený) rancho

    rancho
    Ak niekomu vadí typická aróma baraniny treba mäso treba dôkladne orezať od žltého tuku a blanšírovať.
    Načítať ďalšie

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.