Zavrieť

Porady

Politika s humorom

V nadväznosti na momentálnu dusnú atmosféru v sférach podnikateľských a politických otváram takúto zásuvku...
Téma je uzavretá.
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

Katy a R
buchač
...
Ale ako je to u nás ? Napríklad poznám jednu pani, ktorá pracovala roky rokúce...minule sme sa bavili, že o koľko išiel hore dôchodok....kuwa, som zdúpnel, keď mi povedala, že ona dostáva cca 195€. Keby nemala vdovský, dopadla by ešte horšie ako ruská dôchodkyňa....a koľkože je takých na Slovensku ? Hlavne, že cigánom sa vypočíta z priemernej mzdy...
Keď sa toto (a Sulík toto chce) dostane na Slovensko do praxe, tak smola...preveliká smola pre väčšinu dôchodcov.
https://www.phinance.sk/usa-sa-deju-veci/
Juraj - len k tomuto by som toľko - už by si mal ozaj prestať šíriť tento otrepaný hoax (alebo riadnu ujovinu), že cigáňom sa počíta dôchodok z priemernej mzdy. Vypočíta sa im rovnako, podľa rovnakého zákona (a vzorca) ako všetkým ostatným - a to vieš véeľmi dobre (nerob sa, že nie) !

a k tým dôchodkovým fondom .... veru ktovie, ako to s nimi bude?? - ale zase nemôžme vedieť ani to, či za pár rokov ešte bude existovať naša Sociálna poisťovňa ?
Katy ako sa dá prihlásiť za róma ????.......
stačí, že mám priezvisko, ktoré používajú aj oni/ony????
Naposledy upravil Mila123 : 15.02.22 at 14:54
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Keď dáš Číňanovi vyrobiť dres....
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Katy a R
buchač
...
Ale ako je to u nás ? Napríklad poznám jednu pani, ktorá pracovala roky rokúce...minule sme sa bavili, že o koľko išiel hore dôchodok....kuwa, som zdúpnel, keď mi povedala, že ona dostáva cca 195€. Keby nemala vdovský, dopadla by ešte horšie ako ruská dôchodkyňa....a koľkože je takých na Slovensku ? Hlavne, že cigánom sa vypočíta z priemernej mzdy...
Keď sa toto (a Sulík toto chce) dostane na Slovensko do praxe, tak smola...preveliká smola pre väčšinu dôchodcov.
Juraj - len k tomuto by som toľko - už by si mal ozaj prestať šíriť tento otrepaný hoax (alebo riadnu ujovinu), že cigáňom sa počíta dôchodok z priemernej mzdy. Vypočíta sa im rovnako, podľa rovnakého zákona (a vzorca) ako všetkým ostatným - a to vieš véeľmi dobre (nerob sa, že nie) !

a k tým dôchodkovým fondom .... veru ktovie, ako to s nimi bude?? - ale zase nemôžme vedieť ani to, či za pár rokov ešte bude existovať naša Sociálna poisťovňa ?
Ak bude mať vyrátaný dôchodok nižší ako minimálny tak sa musí doplniť na minimálny podľa odpracovaných rokov, tých 195 sa mi nezdá
Mila123 Mila123

pavol54
Katy a R
buchač
...

Ak bude mať vyrátaný dôchodok nižší ako minimálny tak sa musí doplniť na minimálny podľa odpracovaných rokov, tých 195 sa mi nezdá
ak nemá aspoň 30 odpracovaných rokov ( kvalifikované obdobie dôchodkového poistenia) tak 195 € je správny výpočet.....
pavol54 pavol54

Mila123
pavol54
Katy a R
buchač
...

ak nemá aspoň 30 odpracovaných rokov ( kvalifikované obdobie dôchodkového poistenia) tak 195 € je správny výpočet.....
vychádzal som z pojmu "roky rokúce" potom nebude 30 rokov.
Moja teta bola stále doma, mojej mame čo stále robila potom vždy ukazovala "almužnu"
Mila123 Mila123

10.2 VYMERIAVACÍ ZÁKLAD ŠTÁTU ZA POISTENCOV ŠTÁTU

Podľa § 138 ods. 13 ZSP vymeriavací základ, z ktorého štát platí poistné za fyzickú osobu uvedenú v § 15 ods. 1 písm. a) a b) v období, v ktorom sa jej poskytuje materské, a za fyzickú osobu uvedenú v § 15 ods. 1 písm. c) a d), je mesačne 60 % priemernej mzdy zistenej za rok, ktorý dva roky predchádza kalendárnemu roku, za ktorý platí poistné. V roku 2020 to znamená vymeriavací základ vo výške 60 % z 1013 eur, čo je 607,80 eura.

Podľa § 138 ods. 14 ZSP vymeriavací základ, z ktorého štát platí poistné za fyzickú osobu uvedenú v § 15 ods. 1 písm. e), g) a h), je mesačne vo výške 50 % priemernej mzdy zistenej za rok, ktorý dva roky predchádza kalendárnemu roku, za ktorý platí poistné. V roku 2020 to znamená vymeriavací základ vo výške 50 % z 1013 eur, čo je 506,50 eura.....zo stránky RELIA.sk
platby štátu za poistencov, za určitých podmienok, je to z priemerného zárobku ale určité percento (50 alebo 60%) , t.j. je to približne vo výške MM......
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Katy a R
Júúúj .... hoax hore, hoax dole... ty vieš véééľmi dobre, že ako to myslím (nerob sa, že nie) !
Katy a R Katy a R

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

buchač
Katy a R
Júúúj .... hoax hore, hoax dole... ty vieš véééľmi dobre, že ako to myslím (nerob sa, že nie) !
no veru neviem, ako to myslíš, keď napíšeš, že cigáňom sa vypočítava dôchodok z priemernej mzdy???? To v ktorom zákone sú cigáni špeciálne definovaní (podľa priezviska, či ako) a tiež ten výpočet dôchodku z priemernej mzdy ???? No ja teda som ešte na taký zákon nenaďabila
...
no a pre Paliho - pozri lepšie v zákone - nikde sa tam nepíše, že dôchodcovia musia mať niečo doplatené do min. dôchodku. Zrejme to nepotrebuješ riešiť, bohužiaľ nie každému vznikne nárok na dôchodok (nielen na minimálny, ale na nijaký) .
Môžu si to v niektorých prípadoch riešiť dávkami z UPSVaR (tiež nie každý)
pavol54 pavol54

Katy a R
buchač
Katy a R
no veru neviem, ako to myslíš, keď napíšeš, že cigáňom sa vypočítava dôchodok z priemernej mzdy???? To v ktorom zákone sú cigáni špeciálne definovaní (podľa priezviska, či ako) a tiež ten výpočet dôchodku z priemernej mzdy ???? No ja teda som ešte na taký zákon nenaďabila
...
no a pre Paliho - pozri lepšie v zákone - nikde sa tam nepíše, že dôchodcovia musia mať niečo doplatené do min. dôchodku. Zrejme to nepotrebuješ riešiť, bohužiaľ nie každému vznikne nárok na dôchodok (nielen na minimálny, ale na nijaký) .
Môžu si to v niektorých prípadoch riešiť dávkami z UPSVaR (tiež nie každý)
no ja som reagoval na dobu mojej žiadosti, kedže som nemal všetko v soc.p. tak museli vyžadovať príjmy predošlé inde, tak mi hned strčila do ruky pracovníčka papier žiadosť o vypl.soc dávky do minim. dôch. ale nepotreboval, som tak to roztrhali.
misoft misoft

pavol54
no ja som reagoval na dobu mojej žiadosti, kedže som nemal všetko v soc.p. tak museli vyžadovať príjmy predošlé inde, tak mi hned strčila do ruky pracovníčka papier žiadosť o vypl.soc dávky do minim. dôch. ale nepotreboval, som tak to roztrhali.
Aha.... takže v skutočnosti si nemal zdokladované obdobie, kedy platil zamestnávateľ do soc. poisťovne za teba odvody. Chýbali ti teda nejaké roky - a oni ťa navigovali, aby si ty dodal potrebné údaje, alebo si to začali hľadať sami.
pavol54 pavol54

misoft
pavol54
Aha.... takže v skutočnosti si nemal zdokladované obdobie, kedy platil zamestnávateľ do soc. poisťovne za teba odvody. Chýbali ti teda nejaké roky - a oni ťa navigovali, aby si ty dodal potrebné údaje, alebo si to začali hľadať sami.
ano boli uložené na ulici kutuzovovej ak ti to niečo hovorí a o nich údaje sociálna poisťovňa nemá. tak si ich musela vyžiadať ak ti pamäť neslúži tak som nejakú dobu prdel do vojenských treniek ako ty a odchádzal v hodnosti major. čo zase fabuluješ za hlúposti pre zlodeja a klamára každý zlodej a klamár
misoft misoft

Kutuzovku v BA poznám..... neďaleko som býval, v kukurici...., aj do Slimáka som chodieval - niekedy to bol začiatok trasy S-N-P (Slimák - Naď - Patkoš [to sú, alebo boli krčmy] - Patkoš ešte existuje, Naď už nie - teraz je tam Strýko Burger).
Naposledy upravil misoft : 16.02.22 at 23:04
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
.
Screenshot 2022-02-17 at 17-35-36 Štvrtok Nevadí, zasmejte sa aj dnes.png  
misoft misoft

Naposledy upravil misoft : 17.02.22 at 22:21
Cennet Cennet

Cennet je offline (nepripojený) Cennet

misoft

.
Fico 15.jpg  
pavol54 pavol54

buchač
.
to spôsobila depresia z toho že hrali v štáte ktorý porušuje ľudské práva a napriek tomu si dovolil usporiadať ZOH, v takých SAE by určite vyhrali. Neviem ako to ustojí zlatá Vlhová
misoft misoft

ZRECYKLOVAŤ!!!

Rusko vyhrožovalo Finsku a Švédsku vojenskou odpovědí, pokud se připojí k NATO.
Finové na Twitteru: "Ve Finsku už desítky tisíc ruských jednotek jsou. Podél celé východní hranice.
Zhruba šest stop pod zemí."
Naposledy upravil misoft : 26.02.22 at 18:50
misoft misoft

Mila123 Mila123

.
274820473_5203252139687047_2081998626189003141_n.jpg  
misoft misoft

Naposledy upravil misoft : 27.02.22 at 17:19
Načítať ďalšie