Rada by som sa opytala na nasledovne:
Zamestnancovi sme dali vypoved podla §63 ods. b) 31.07.2004. Vypovedna doba zacala teda plynut 01.08.2004. Zamestnanec vypoved akceptoval, a ostal v pracovnom pomere, neziadal skorsi odchod s odstupnym.
Dnes v nedelu mi telefonicky oznamil, ze od zajtra, resp. pozajtra nastupuje na PN. Vypovedna doba by mu koncila 30.09.2004, teraz vsak si neviem poradit, ako dalej postupovat. Nasla som si §64 v ZP - zakaz vypovede, ods. 2 - Ak je zamestnancovi dana vypoved pred zaciatkom ochrannej doby tak, ze by vypovedna doba mala uplynut v ochrannej dobe, pracovny pomer sa skonci uplynutim posledneho dna ochrannej doby okrem pripadov, ked zamestnanec oznami, ze na predlzeni pracovneho pomeru netrva.
Dobre tomu rozumiem, ze teda ak bude vypisany napr. do 31.12.2004, tak vypovedna doba skonci az vtedy?
Som ja povinna mu tie styri dni od 27.09. do 30.09. vyplatit nahradu prijmu pri DPN? Alebo mu budem platit 10 dni, a potom uz bude platit Soc. poistovna? A k 30.09.2004 ho mam odhlasit zo Soc. a zdrav. poistovne?
Prosim, napiste mi presny postup, nemam skusenosti s mzdovymi zalezitostami.
Vopred pekne dakujem.