skaspa ak by malo byť sprepitné blokované tak sa ti každý obed/večera oficiálne predraží o povedzme 10% - a to povinne; teraz keď nie si s obsluhou spokojný, tak sprepitné nenecháš, keď si tak necháš a je len na tebe koľko;
O tom by sme ani len nemali diskutovat, ze by si nebol spokony. Je zajimave, ze v Cine alebo v Japonsku sa ti nestane, ze by si nebol spokojny.
skaspa čo spravíš ak budeš mať nablokované sprepitné a budeš 20 minút čakať na obsluhu, donesú ti studené jedlo... budeš ochotný povinne platiť sprepitné, alebo ho vyreklamuješ nech ti ho neúčtujú?
A co spravis, ak nie si spokojny v autoservise? Este sa ti nestalo, ze slubili auto opravit do 13:00 a ked si prisiel, tak si cakal do 16:00 a nesledne ti ho odovzdali v takom stave, ze si cestou domou vedel, ze tvoja prva cesta rano bude do autoservisu - reklamovat? Mne uz sa to stalo x-raz. Je toto dovod, aby sme platby za pracu automechanikov v servisoch neuctovali, a nechavali to na lubovoli zakaznikov, nech to riesia formou "darov"?
skaspa Navyše akú motiváciu bude mať čašník, keď to sprepitné dostane, či bude milý alebo nie?
No prepac, aku motivaciu ma predavacka v sportovom ochode alebo recepcna na hoteli?? Ved snad aj od nej sa ocakava, ze bude k zakaznikom slusna a privetiva. Co letuska v lietadle?
Preco vydelujeme v restauraciach zrovna casnikov? Ja slusnu obsluhu povazujem za samozrejmost, do restauracie chodim hlavne kvoli jedlu. Co spravim, ak obsluha bola dobra ale jedlo zle? Casnik je plateny mnou priamo, kuchar nie. Ako mozem "motivovat" kuchara, aby tu rybu nevysusil, aby nebola ako koberec? Mam mu do kuchyne priniest vzdy 0,8 EUR (10% z 8 EUR) ak som spokojny, ako motivaciu? Co je toto za zvratena logika?
skaspa povinným sprepitným sa zvýši kvalita poskytovaných služieb alebo len cena za poskytované služby? zvýšene ceny o 10% nie je malé, myslíš si, že to neodradí ľudí od návštev reštaurácií? a ak sa zníži návštevnosť, tak zrejme aj klesnú tržby a keď klesnú tržby tak kto si to odnesie????
Preco by ich to malo odradit? Ved jest musia. Do autoservisov tiez chodia, tam ich neodradza, ze platia vsetko na fakturu?
Ja ti poviem, co odradza mnohych. Prave to, ze musia davat sprepitne. Mozno by si sa cudoval, ale su aj taki, ktori sa necitia dobre, ked nevedia, kolko sa ocakava, aby po nich casnik nejak nezazeral... Ja teda nepatrim zrovna k hanblivym, ale mozem ti povedat, ze je to komfort, ked v Azii okolo mna obskakuju ako na kralovskej oslave, a potom pri vychode zaplatim presnu sumu co vybehne z kasy a viem, ze som nikomu nic neostal dlzny. Ja som vyborne najedeny a vsetci su stastni a klanaju sa mi az po zem...