Zavrieť

Porady

kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

misoft
Slovenské jedlo: gruľe s kvašnim mľikom a cibuľa....
a slanina kde?
0 1
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Až takí bohatí nie sme - slaninu si dáme na brindzovie haluške....
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Dnes parížsky domáci šalát, kváskový chlebík a pagáčiky syrové so sézamom.
262584979_1197487134329696_7512372100747435977_n.jpg  
264738813_4963700100321275_555244898649249314_n.jpg  
264148312_231565732384578_1191077252630478341_n.jpg  
1/1
7 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Frankfurtská plievka, kuracie prsia v sladkokyslej omáčke, jasminova ryža s hráškom a omeletou
5 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

brokolicová krémová polievka, pečené mäso s knedľou a dusenou kapustou..
IMG_20211212_125936__01.jpg  
IMG_20211212_134340__01.jpg  
1/1
7 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Zeleninová polievka, pečené filé, zemiaková kaša, ľadový šalát s citrónovou zálievkou.
Naposledy upravil terezamaria : 12.12.21 at 18:50 Dôvod: písmeno
264377581_1529150290773716_3043567796544860608_n.jpg  
6 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Domáci burger v žemli s cibuľovým čatní.
4 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Hovädzí vývar, br. karé, dusené šampiňony s rascou a korením s omeletou, kapustový šalát.
6 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Madárský guláš, knedľa, synovi na zajtra do služby.
5 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Hm...ako to nazvať ?
Kapustnica to rozhodne nie je....teda aspoň podľa mňa.

Čo nesmie chýbať vo vianočnej kapustnici? (recept)
Podľa Pavlíny Olšavskej nesmie v kapustnici chýbať mäso. V krátkom recepte radí, ako ju urobiť čo najlepšiu.

„Najprv speníme cibuľku na masti a môžeme pridať trochu slaniny. Pripravíme si údené rebrá, údené koleno a dubáky. Bravčové koleno najskôr predpečieme v rúre a potom ho dáme do kapustnice. V nej varíme aj údené rebrá a tiež čerstvé pliecko. Ak je trochu mäkké, pridáme kapustu a dubáky. Urobíme zásmažku z červenej papriky a môžeme pridať aj klobásu. Niekto si potom kapustnicu zjemní kyslou smotanou,“ hovorí Olšavská.

Čítajte viac: https://cerstvi.sme.sk/c/22792256/co...gallery_197227
1 1
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Chlapci sú riaditelia kapustnice, gulášov a majoneskoveho šalátu.....buchi určité
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
lujza.j
.....buchi určité
Tak to si píš...

Mne je síce jedno, že ako si kto varí...ale tento recept má dosť ďaleko od klasiky.
0 1
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Iný kraj iný mrav. Aj kapustnicu má každý tú svoju.
3 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

Však daj svoj recept, nech porovnám...
Ale úplne zbytocne to robí na cibuľke, keď dava zasmazku....a tu slaninu ...???
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
babka - ježibabka
Iný kraj iný mrav. Aj kapustnicu má každý tú svoju.
Jasné...bez diskusie !
bjuty smis
Však daj svoj recept, nech porovnám...
Ale úplne zbytocne to robí na cibuľke, keď dava zasmazku....a tu slaninu ...???
Cibuľu nedávam ani len vyvariť vcelku a nie ešte popraženú na zásmažke.
Uvedený recept ma dostal aj tým predpečeným kolenom...fakt nechápem.
Slanina ??? K nej sa radšej nevyjadrujem.

Moja ?
Dávam do nej kapustu, koreniny, niekoľko druhov klobás, zmes hríbovitých húb a mrvenicu.
Žiadna paprika a žiadna zásmažka. Fertig.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Každý má svoje chute... jediné čo nechapam-asi som nechapava....prečo určiti jedinci si myslia,ze všetko musí chutiť ako keď oni varia.....
Ja milujem ochutnávať cudzie chute...
5 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

Keď je klobása, paprika je samozrejme zbytočná...
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Preto treba variť na Štedrý večer rybaciu polievku. Doma iba takú. Od pobytu u svokry iba kapustnicu. Namiesto zásmažky pre zahustenie pred koncom pridať dva čerstvé olúpané zemiaky ... na mrkvovom strúhadle, zároveň aj pre stiahnutie soli.
(Najzaujímavejší recept na kapustnicu som počula dávno od taxikára Taxi Taxi, ale to bolo skôr mäso na kapuste, žiadna trochárčenie. Tri druhy mäsa min. po 1 kg.)
1 1
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

No vidíš, spišská klobása sa robí bez papriky, takže treba. Aj keď sme ešte varili pôstnu bez mäsa, tak do červena popražená cibuľka a trochu papriky tam išlo vždy. Dnes už aj tu niekto robieva klobásku s paprikou, ale takú jem surovú, nevarím.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
lujza.j
Každý má svoje chute... jediné čo nechapam-asi som nechapava....prečo určiti jedinci si myslia,ze všetko musí chutiť ako keď oni varia.....
Ja milujem ochutnávať cudzie chute...
Dúfam, že nebudeme víriť .... lebo zasa by mohol mať niekto problémy...

Vieš, čo ja nechápem ?
Nejdú mi do hlavy tie rôzne relácie o varení...o súťažiach ani nevravím. Rozhodca dá poznámku..." nedochutené, neposolené..." a podobne. Ale veď to je predsa blbosť...či ? Predsa na každom stole je po ruke solnička a iné....či ?

Vieš, čo mi vadí ?
Že v našich končinách sa varí všetko možné a na x spôsobov...len tá naša kuchyňa je tak nejak zaznávaná, dokonca až znevažovaná.
Občas pozerám Tv Paprika (maďari)...a môžem povedať, že tam sa varí na 90% len maďarská kuchyňa.

Posledná relácia " Pečie celé Slovensko " ? Stačili mi len upútavky a mal som dosť.
0 1
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať