Zavrieť

Porady

Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

evuš
Tweety
No, veď Ti nič nezakazujem ani neprikazujem, je to len na Tebe. ALe dnes ešte rebrá by si mohol, zajtra už určite nie, ani v piatok.
..trochu , ale....

Majka, prepáč, ale trošku si sa pomýlila..... Áno, vlastne má byť 40 dňový pôst pred Veľkou nocou /nejedná sa len o jedlo !!!!/ , ale prísny pôst - čiže žiadne mäso platí iba na Popolcovú stredu - tá už bola !!!, a Veľký piatok..... inak mäso môžeš Prísny pôst musia dodržať starší ako 14 rokov a platí až do dovŕšenia 60 rokov...... Prísny pôst znamená, že neješ nielen mäso, ale naješ sa max. 3 krát za deň a to 2x do polosýta a raz môžeš do sýta.... samozrejme, kto vydrží a je zdravý nemusí jesť vôbec....
a vieš ako sa tých 40 dní ráta?
0 0
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

Mila123
evuš
Tweety
No, veď Ti nič nezakazujem ani neprikazujem, je to len na Tebe. ALe dnes ešte rebrá by si mohol, zajtra už určite nie, ani v piatok.
..trochu , ale....

Majka, prepáč, ale trošku si sa pomýlila..... Áno, vlastne má byť 40 dňový pôst pred Veľkou nocou /nejedná sa len o jedlo !!!!/ , ale prísny pôst - čiže žiadne mäso platí iba na Popolcovú stredu - tá už bola !!!, a Veľký piatok..... inak mäso môžeš Prísny pôst musia dodržať starší ako 14 rokov a platí až do dovŕšenia 60 rokov...... Prísny pôst znamená, že neješ nielen mäso, ale naješ sa max. 3 krát za deň a to 2x do polosýta a raz môžeš do sýta.... samozrejme, kto vydrží a je zdravý nemusí jesť vôbec....
a vieš ako sa tých 40 dní ráta?
od popolcovej stredy
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Mila123
evuš
Tweety
No, veď Ti nič nezakazujem ani neprikazujem, je to len na Tebe. ALe dnes ešte rebrá by si mohol, zajtra už určite nie, ani v piatok.
..trochu , ale....

Majka, prepáč, ale trošku si sa pomýlila..... Áno, vlastne má byť 40 dňový pôst pred Veľkou nocou /nejedná sa len o jedlo !!!!/ , ale prísny pôst - čiže žiadne mäso platí iba na Popolcovú stredu - tá už bola !!!, a Veľký piatok..... inak mäso môžeš Prísny pôst musia dodržať starší ako 14 rokov a platí až do dovŕšenia 60 rokov...... Prísny pôst znamená, že neješ nielen mäso, ale naješ sa max. 3 krát za deň a to 2x do polosýta a raz môžeš do sýta.... samozrejme, kto vydrží a je zdravý nemusí jesť vôbec....
a vieš ako sa tých 40 dní ráta?
Áno, viem.
0 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Brokolicová krémová, pečené heiky, varené zemiaky, šalát.
3 0
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
evaj63
Brokolicová krémová, pečené heiky, varené zemiaky, šalát.
Si ma predbehla-zajtra robím rybičky (vyprážané filé) a slovenský zemiakový šalát.A polievka fazuľková na kyslo.
2 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Kacacie prsia s ribezlovou omackou, zelerove pyre, rukolovo-jablkovy salat
Z prs odstranime ten taky tenky kusok masa, ktory z nich tak trci (myslim, ze tam sa napaja kridlo) - ten opecieme len tak na masti a zjeme hned (to je pre kuchara). Kozu mriezkovito narezeme, prsia z oboch stran osolime a opeprime a dame na mierne rozpalenu panvicu kozou nadol. Ked sa vytvoria pekne cervenohnede skvarky, obatime. Maso by malo ostat vo vnutri aspon ruzove a pokojne moze byt aj krvave (kacacie prsia sa tak bezne podavaju). Urcite ho tam nenechavajte pridlho. Nechajte ho asi 5 minut odpocinut, kym pripravite omacku.
Omacka je jednoducha. Odoberte vacsinu masti, ktorej sa urcite vytopi hojne. Pridajte posekanu salotku, cesnak a tymian (alebo rozmarin), trochu osmazte. Potom tam frcnite trochu kvalitneho cerveneho vinneho octa a tiez trochu viac ako trochu dzemu alebo zele z cervenych ribezli. Miesajte vareskou, kym sa dzem nerozpusti a potom tam prilejte cervene vino (smelo). Ked sa vino zredukuje, dokoncite to maslom, ktore to trochu zahusti. Malo by to mat konzistenciu sirupu.
To zelerove pyre. Treba uvarit zemiaky a zelerovy koren (trebars aj obe spolu, nakrajane na kocky), potom zliat vodu, pomixovat ponornym mixerom, pridat sladku smotanu, sol a peper. Chce to dost vela tej smotany ako aj toho pepru.
Salat. To su len ocistene a nakrajane jablka premiesane s rukolou, poliate olejom z vlasskych orechov, pokvapkane citronovou stavou a posypane nalamanymi orechmi.
6 0
rendita rendita

rendita je offline (nepripojený) rendita

Veľkonočná baba
http://www.dobre-recepty.sk/detail/4...lkonocna-baba/
1 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Šošovicová omáčka, volske oko, párky, domáci kváskový chlieb.
4 0
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

zemiakový prívarok s volským okom a krajcom chleba, bude i na zajtra.......
zajtra na večeru urobím špenátové špecle so syrovou omáčkou /možno aj so šunkou)....
6 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Parené makové buchty a polievka zo včera.
7 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Dnes len šalát.
DSC_0047.jpg  
6 0
Aanika Aanika

Aanika je offline (nepripojený) Aanika

Karfiolova polievka, bryndzove pirohy s pochutkovou smotanou a sprazenou cibulou , kozie mlieko.
5 0
mojto mojto

mojto je offline (nepripojený) mojto

Žabinka
Dnes len šalát.
Správne, dnes by sa malo jesť dačo zelenô.
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Tiež len šalát so špenátom.
2 0
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

Aj ja som sa dala dnes na zelené na raňajky praženica s medvedím cesnakom , na obed slaná palacinka s medvedím cesnakom ,plnená morčacím soté so zelenou fazuľkou a cukinou
022.jpg  
025.jpg  
1/1
6 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Zeleninová plievka s haluškami, jahodové, čučoriedkové gule s tvarohom, alebo čokoládou,
3 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Bryndzové pirohy bez slaninky len s masielkom a kyslou smotanou.
4 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Černohorský rezeň, ryža, kapustový šalát s mrkvou a hroznom.
2 0
mimaBe mimaBe

mimaBe je offline (nepripojený) mimaBe

hovädzí vývar s domácimi rezancami a pečeňovými knedličkami, pečená kačica, červená alebo kyslá kapusta, domáca knedľa, orechový a makový závin
0 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Kralik na horcici, karlovarsky knedlik
Kralika rozdelime na cca. osem casti. Potrieme dijonskou horcicou, osolime a opeprime. Vo velkom kastroli roztopime maslo a kralika pomaly, zlahka vysmazame z oboch stran, aby chytil zlatistu farbu, pricom tam iba tak prihodime zopar vetviciek tymianu. V malej panvici osmazime na masle dve stredne cibule s dvoma strucikmi cesnaku, zalejeme bielym vinom a nechame odparit alkohol. Kralika podlejeme tym vinom, prikryjeme a velmi pomaly dusime. Ked je maso makke, vyberieme ho a do kastrola nalejeme jednu sladku smotanu, ktoru zvarime, kym nedostaneme omacku. A ta je skvela!
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať