Kacacie prsia s ribezlovou omackou, zelerove pyre, rukolovo-jablkovy salat
Z prs odstranime ten taky tenky kusok masa, ktory z nich tak trci (myslim, ze tam sa napaja kridlo) - ten opecieme len tak na masti a zjeme hned (to je pre kuchara). Kozu mriezkovito narezeme, prsia z oboch stran osolime a opeprime a dame na mierne rozpalenu panvicu kozou nadol. Ked sa vytvoria pekne cervenohnede skvarky, obatime. Maso by malo ostat vo vnutri aspon ruzove a pokojne moze byt aj krvave (kacacie prsia sa tak bezne podavaju). Urcite ho tam nenechavajte pridlho. Nechajte ho asi 5 minut odpocinut, kym pripravite omacku.
Omacka je jednoducha. Odoberte vacsinu masti, ktorej sa urcite vytopi hojne. Pridajte posekanu salotku, cesnak a tymian (alebo rozmarin), trochu osmazte. Potom tam frcnite trochu kvalitneho cerveneho vinneho octa a tiez trochu viac ako trochu dzemu alebo zele z cervenych ribezli. Miesajte vareskou, kym sa dzem nerozpusti a potom tam prilejte cervene vino (smelo). Ked sa vino zredukuje, dokoncite to maslom, ktore to trochu zahusti. Malo by to mat konzistenciu sirupu.
To zelerove pyre. Treba uvarit zemiaky a zelerovy koren (trebars aj obe spolu, nakrajane na kocky), potom zliat vodu, pomixovat ponornym mixerom, pridat sladku smotanu, sol a peper. Chce to dost vela tej smotany ako aj toho pepru.
Salat. To su len ocistene a nakrajane jablka premiesane s rukolou, poliate olejom z vlasskych orechov, pokvapkane citronovou stavou a posypane nalamanymi orechmi.