Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
luja5 luja5

luja5 je offline (nepripojený) luja5

lavanda Pozri príspevok
Ešte som si spomenula, že keď bola dcéra malá, vždy si pýtala čajík "štvorizbovej teploty".
A moja sestra keď bola malá, museli sme dať susedom rodinný "prekladový" slovník, lebo k nim chodievala a keď bola hladná, kľudne si vypýtala napríklad "jen dobjy chvabik s vakvajikom" .
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Ja som to preložil - Ten dobrý chlebík s lekvárikom.
Správne?
luja5 luja5

luja5 je offline (nepripojený) luja5

Ach jaj, správne, ale nemusíš takto tak prezrádzať :-):-):-), že sme boli v detstve tí najlepší susedia :-DDD.
mariangelo mariangelo

mariangelo je offline (nepripojený) mariangelo

Páči sa mi tátzo téma. Pridám aj ja : Môj trojročný vnúčik, ktorý už takmer rok udivuje svoje okolie svojou znalosťou o autách - pozná takmer všetky značky a jeho pozorovací talent je mimoriadny. Najradšej číta rôzne automagazíny a autá pozná aj z maličkých fotočiek. Vďaka nemu aj mi už poznáme vozový park jazdiaci po našich cestách. Náš piateľ z Poľska nám poslal SMS-ku s priloženou fotkou nového automobilu, ktorý si kúpil. Nejasná fotočka s maličkým autom a napísal : Vy nebudete vedieť aké je to auto, ale Váš vnuk áno. A naozaj : Babka skoda jeto, je to skoda!. To píšem iba na vysvetlenie jeho posledného dosť vtipného výroku: teraz beriem chemoterapie a jasné, že moja hlava je už ako koleno. Jeho prvý výrok, keď videl moju holú hlavu : babka ty si Renault! A iné teraz ani nepovie. Neviem, či moja hlava mu pripomína trojuholníkovi znak renaulta, ale veľmi nás tým rozosmial.
kolariko kolariko

kolariko je offline (nepripojený) kolariko

s dvojročným synom som si dnes čítala obrázkovú knihu o kamarátoch zvieratkách, boli všetci nakreslení na dvojstránke ako spinkajú, a malý na to: "inkajú (spinkajú)-jáno idú do joboty (ráno idú do roboty) a dodal- idú autom".

a ešte...ráno má v poslednej dobe vo zvyku vstávať okolo piatej hodiny, príde ku mne a hovorí: "dobjé jááánko maminka", chytí ma za ruku a vraví: vstávame, poď "
inkana inkana

inkana je offline (nepripojený) inkana

môj 6-ročný syn (ešte nie je školák, pôjde v septembri do prvej triedy) je na svoj vek trošku viacej inteligenčne vyspelý - plynule číta, počíta do 20 plus mínus a okrem šachu a zemepisu (vlajky, MPZ štátov, atď.) ho najnovšie zaujíma fyzika. Ja som fyziku milovvala na základnej škole, ale na jeho otázky som fakt nevedela odpovedať:

Mami, ako sa volá plyn, čo je v balóniku, aby lietal.
- Hélium.
Ako sa volá to, keď tam nie je žiadny vzduch?
- Vákuum.
A ako sa potom správa balónik napustený héliom vo vákuu? Lieta alebo je pri zemi alebo ako? A ako sa správa balónik, v ktorom je vákuum vo vákuu?

Tak na toto nevedeli odpovedať viacerí dospelí....
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

hihi .....o čom to hovoríte???
hubatá hubatá

My sme ešte nemali auto a tak môj malý syn veľmi túžil sa povoziť. Chodili sme do škôlky o 5 zástaviek ďalej ako sme bývali, do ktorej chodil aj prominentný synček, lebo ho ocko za totáča vozil do škôlky v krásnom zahraničnom aute. A tak si Miloš aby sa mohol povoziť vymyslel takýto plán: vybehol ruka-v ruke s Patrikom zo škôlky, usadil sa na sedadle a zavolal aj mňa:
- "mami poď ujo nás odvezie, veď oni bývajú tam kde my" Tak som si prisadla.
Keď sme už boli pred činžiakom, vidím že sused neodbočil na parkovisko, nevystupujú a tak som sa opýtala že prečo:
-"my sme nechceli ísť domov, my sme chceli ísť k babke do Jelky !!!
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Kde vás nakoniec vysadil?
hubatá hubatá

Ja som červená vytiahla Miloša z auta, lebo my sme stáli pred našim barákom, ale sused musel sa vracať až ku škôlke, aby odbočil na hlavnú a dostal sa do Jelky..... lenže v podstate keby bol ten môj sused čo k čomu, mohol nás brávať každý deň autom a nie nechať nás chodiť MHD. Stretávali sme sa pravidelne v šatni a ani raz on sám nepovedal že suseda zveziem vás, máme rovnakú cestu. V podstate mu týmto malý dal lekciu susedského správania.
hubatá hubatá

Okolo 20.00 hod. dobicyklovala na chalupu sesternica a s krikom na mňa že čo už nepošlem Maťa domov, veď sa stmieva (tak sme boli dohodnuté: ako sa začne stmievať, tak cudzie deti poslať domov - veď vtedy mobily neboli).
- "hííííí, ale u nás nie je Maťko, určite by som ho poslala domov!!!"
A tak sme všetci sadli na bicykle, rozdelili si dedinu na dolný a horný koniec a po všetkých známych sme pobehali či tam nie je Maťko. Ale nebol. Tak sme utekali na obecný úrad, dalo sa vyhlásiť rozhlasom že sa stratilo dieťa, nech s baterkami sa dostavia všetci k obecnému úradu. A prišli všetci okrem jednonohého dedka. Hľadali sme hľadali, a skončilo to tak, že sme si neskoro všimli že aj Maťko sám seba hľadá....... On totiž podvečer unavený z celodenného vyvádzania zaspal na veľkej bedni na drevo, nikomu nepovedal ale ho zobudil ruch na ulici a poctivo sa pripojil hľadať zatúlaného chlapčeka. Až na KR PZ do BA sme museli ísť so sesternicou podpisovať zápisnicu ........
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

hubatá Pozri príspevok
Okolo 20.00 hod. dobicyklovala na chalupu sesternica a s krikom na mňa že čo už nepošlem Maťa domov, veď sa stmieva (tak sme boli dohodnuté: ako sa začne stmievať, tak cudzie deti poslať domov - veď vtedy mobily neboli).
- "hííííí, ale u nás nie je Maťko, určite by som ho poslala domov!!!"
A tak sme všetci sadli na bicykle, rozdelili si dedinu na dolný a horný koniec a po všetkých známych sme pobehali či tam nie je Maťko. Ale nebol. Tak sme utekali na obecný úrad, dalo sa vyhlásiť rozhlasom že sa stratilo dieťa, nech s baterkami sa dostavia všetci k obecnému úradu. A prišli všetci okrem jednonohého dedka. Hľadali sme hľadali, a skončilo to tak, že sme si neskoro všimli že aj Maťko sám seba hľadá....... On totiž podvečer unavený z celodenného vyvádzania zaspal na veľkej bedni na drevo, nikomu nepovedal ale ho zobudil ruch na ulici a poctivo sa pripojil hľadať zatúlaného chlapčeka. Až na KR PZ do BA sme museli ísť so sesternicou podpisovať zápisnicu ........
Naša Nika sa tiež stratila, v ZH bol jarmok,a odrazu Niky nikde. Boli tam len s maminou, mamina, no celá nešťastná samozrejme, kde tá Nika je, oči si šla vyplakať, lebo ju nemohla nájsť a odrazu počuje, (bolo to vystúpenie nejakej skupiny, spevák povedal, že dievčatko chce čosi povedať) a Nika hovorila:

"Hľadá sa maminka xyz....Stratila som sa...(plač), maminka....prosím príď si pre mňa"

mala 3,5 roka vtedy
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

a včera bola malá "veľmi múdra a drzá", papuľovala mamine. Mamina ju capla po zadku. Dnes ráno malá vstala a bola kľudná, milá...a mamina jej hovorí"
"No čo ....už si sa ukľudnila? "
a Nika na to:
"No hej. včerajšia bitka pomohla....ale už stačilo"
nika.sum nika.sum

nika.sum je offline (nepripojený) nika.sum

lavanda Pozri príspevok
Ešte som si spomenula, že keď bola dcéra malá, vždy si pýtala čajík "štvorizbovej teploty".
Nas Mato stale rad pije kakavko z flasky s dudlikom, rano a vecer(ma uz 4r. prec, ale co uz, to ma namiesto maminej didky, odkedy som ho odstavila) a vzdy ked ma rano vyhodi z postele, aby som mu ho priniesla tak taky rozospaty na mna krici: "a nie studene, nie horuce, teple".
hubatá hubatá

pssst..... - aby jej mama nečítala: ja som vnučke kúpila pod stromček cumlík a to má 7 rokov, ale mi povedala že by si rada podudlovala keď bude sama v detskej izbe. Nuž čo chúďa: ráno vstáva o 6.00 hod., príde domov o 17.00 hod., potom sa učí do 19.30 hod. Má nejaké detstvo? A to hovorím len o tom kedy nemá nejaké krúžky, vtedy prídu domov aj o 20.30 hod.
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

Mňa včera odrovnali naše detváky... Poobede som pozerala komédiu "Riaditeľka" - chlap prezlečený za ženu..... Skoro pred koncom prišiel syn z detskej a zahlásil : už skončila tá prostitútka ?! Ja , a dcéra mu zahlásila, že prostitútka je žena, ktorá sa pári, potom sa opravila na : dáva sex a chce zato peniaze... tak to som ja vedela tak v 15tich, oni majú dobre pod 10 !
Naposledy upravil evuš : 17.01.11 at 12:13 Dôvod: preklep
lusielaL lusielaL

lusielaL je offline (nepripojený) lusielaL

nika.sum Pozri príspevok
Nas Mato stale rad pije kakavko z flasky s dudlikom, rano a vecer(ma uz 4r. prec, ale co uz, to ma namiesto maminej didky, odkedy som ho odstavila) a vzdy ked ma rano vyhodi z postele, aby som mu ho priniesla tak taky rozospaty na mna krici: "a nie studene, nie horuce, teple".
Tak nasa Dominika 2,5 rocna este didka didku a ked jej poviem Dominika uz si velka,nedam,ona na to Dominika malicka,mami no otov puko,otov,tošičkuuu...no nedajte jej,,puko,,kde vzala ten nazov???
inkana inkana

inkana je offline (nepripojený) inkana

Sebko (bude mať 4 roky) bol dojčený len do 8 mesiacov, potom sa mu už nechcelo ťahať, to je predsa ťažká práca tak ma podhodil. Ale na prsia je zaťažený doteraz. Sem-tam mi chce chytiť prsia, tak mu poviem - nechaj moje didinky, to sú moje didinky.

Minule som kupila pečivo, ktoré sa volá kávové zrno (niečo ako kaiserka) a keď som sa pýtala, čo chce papať, tak povedal, že DIDINKU (myslel tým pečivo - tak odvtedy voláme to pečivko didinky)
hubatá hubatá

Toto nie je môj príbeh, ale príbeh suseda-vinára:
Prišiel k nemu na chalupu vnúčik, obuté mal len také ľahké tenisky. Dedo-vinár ako vždy sa babral dačo v pivničke a malý keď videl obrovský sklenený demižón mu hovorí !!!
-"dedo, poď ša šo mnou hrať do piešku, lebo ti topnem (kopnem)do vína !"
A dedo vraví:
-"no kopni a aj tak nejdem do piesku!"
..... a malý kopol - lenže trafil presne tými handrovými teniskami do spoja na skle a víno sa valilo širinúú-marinúúú pivnicou.......
Mallý nedostal ani po zadku, veď mu to dedo dovolil !
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Ale veď dedo mu to predsa kázal, aby kopol, malý len poslúchol
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať