Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

ivantt Pozri príspevok
Tak dnes som pocul jednu z najkrajších detskych hlášok :
áááaaáá uaa, aaaaa... pfaaa...
Je to týzdnove babo a konecne sme ho videli cez skype :-)
To je milé
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

jééj a ešte keby si vedel ako vonia týždňové miminko !!!!
ivantt ivantt

ivantt je offline (nepripojený) ivantt

obyčajný človek
hubatá Včera, 06:49 PM
jééj a ešte keby si vedel ako vonia týždňové miminko !!!!

jooooj... ved dve som vychoval a mam to v pamati... a jedno vnuca je aj na slovensku a ma este len rok... zlatý chlapec ked sa narodil aj teraz, ked sa zacina ucit chodit a spoznavat ze aj ine hlasky ako a, e existuju :-)
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Je to týzdnove babo a konecne sme ho videli cez skype
Tie dnešné deti - prejavuje sa to v šifrách, papá, kaká, spí a skypuje
Lubica H Lubica H

Lubica H je offline (nepripojený) Lubica H

v sobotu som bola s naším Samkom zbierať šípky. ja som kráčala a zbierala, on sa pomaly motkal za mnou. zrazu som len zo slušnej diaľky začula: "Maminkaaaa... počkaj na svojho synáčika." - to môj synáčik konečne nahodil rýchlejšie tempo.

Svokra má vlčiaka. ale keďže sa mu nemá kto veľmi venovať, nie je cvičený, veľmi neposlúcha. milý, neškodný, ale hravý ako kozliatko. najviac si to asi vždy odnesie Samko, keďže je ho len o čosi viac ako psa. ale aj tak na neho pokrikuje a snaží sa mu dávať povely. pri obede som povzbudzovala Samka: "Pekne papaj, keď budeš veľký, tak budeš cvičiť Dina (meno vlčiaka)."
Samko sa zamyslel a povedal: "Ja budem cvičiť tatinka. dám mu vodítko a budem hovoriť - sadni, ľahni, kľakni..."
Neviem prečo, ale pri predstave manžela na vodítku som sa neubránila smiechu - aj spolu so svokrou.
Ivenka Ivenka

Ivenka je offline (nepripojený) Ivenka

Môjmu synovi v nedeľu veľmi chutilo papať a keď poobede, ktorý sme mali o pol druhej vytiahol šalát tresku o pol piatej, ktorú zbožňuje som mu povedala: počúvaj, ja Ti vybavím v škole aby vám na obed dávali tresku, načo môj syn zareagoval: Mami, to by si vážne pre mňa urobila ?
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

Dnešný výrok malej Niky, sedeli so starkým pri TV,odrazu muž vstal a hovorí:
"No poď Nika, ideme..."
malá hovorí:
"No dobre starký, tak ...Ty si choď pofajčiť."
muž jej na to:
"A Ty čo budeš robiť? "
odpoveď:
"No...ja ešte fajčiť nemôžem, lebo som malá"

uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

Minule sme sa hrali doma s dcérou a s Nikou hádanky "Čo je to?"
Moja akčná vnučka hovorí hádanku:
"Je to malé, má to červené tričko, uši, kruhovaté náušnice a na líci vyrážku. Čo je to??"
???? hmmmm, čo to asi je...nevieme....
jej odpoveď:
"No predsa, Ty starká"

takže ak uvidíte niekde podobnú osobu...tak to som ja
hubatá hubatá

hihihi.....dobrééé, na nič nezabudla
hubatá hubatá

Nebyť IvanyŠ. ktorá má myšičku v byte, tak si na túto príhodu ani nespomeniem:

"Ako Lasica chytil myš"
Ako to už na chalupe býva dvere sa nezatvárajú a tak sa samozrejme dostala myš až do detskej izby. Cez deň si jej nikto nevšímal, ale v noci to bolo peklo, lebo deti spávali aj so psom aby sa na dvore nebál a naša Tina keď sa myš pohla hneď reagovala. Takže po nejakých neprespatých nociach som sa rozhodla konať. Zašla som do "zmiešaného tovaru", postavila sa do rady a nesmelo sa Betky pýtam ako sa taká pasca nastavuje aby bol lov úspešný. Vtom zo zadu dlhočiznej rady pristúpil p. Lasica a zrejme aby som nezdržiavala tak mi to otcovsky vysvetlil: ako natiahnem strunku a neprídem o ukazovák, aká je vhodná návnada pre narušiteľa, navhodnejšie miesto a čas poľovačky, atď, atď.
Miloš, Maťko a všetky deti na chalupe mali zážitok ako podľa receptu p. Lasicu sme chytali myši.
Takže Ivana Š. - opýtaj sa pána Lasicu, on vie ako na myši !!!
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
..včera doobeda som strávila dve hodinky s mojím malým princom..boli sme nakupovať, ale tentokrát sa striktne držal maminkyných prikázaní nemať veľké oči a v košíku skončili len čočky (namiesto gumkáčov, lebo víš, jaké sú nezdravé, samé éčka!)....ale problém nastal, keď sa ma malý držal za ruku ako repík a vysvetloval mi:,,,"ked pojdeme s havoškem ven, tak si vezmu skejtbord,a ty ma nemožeš držat za ručičku, lebo já sa musím skejtbordovat a mohol by som spadnút!.."..súhlasila som, že to by nebolo dobre, keby spadol a teda že ho držať nebudem...
..problém nastal, keď sme ten skejt hodili na zem, ale nejak to skejtovanie samo nešlo..malý nervačil,slzičkoval, ale nepovedal, aby som ho chytila..radšej zafintil, že má doma rozohranú hru a musí ísť dohrať,lebo mu "ujde čas"...venoval mi silné objatie a pošepkal:..nabudúce si vezmu bicyglík!...
hubatá hubatá

vynašiel sa ........
nika.sum nika.sum

nika.sum je offline (nepripojený) nika.sum

Nas Matko uz celkom pekne rozprava, este ho trochu trapi "r", aj ked sa uz v niektorych slovach dari ho vyslovit. A este ma problem so slovickom tlacit, hovori totiz "klacit". Ked sme ho to dnes u babiny ucili vyslovit tak sa ho svagor pyta:"Matko co musis urobit na zachode" (cakal,ze povie tlacit) a Matko pohotovo zahlasil:"splachut".
nika.sum nika.sum

nika.sum je offline (nepripojený) nika.sum

Stale si obhryza nechty, od minuleho roku, ked sme sa snazili ho naucit zaspavat v jeho izbicke. A stal sa z toho taky zlozvyk, ze ich obhryza dost casto. Dnes som sa ho pytala z coho je taky nervozny a on na to:" Z vas som taky nervozny". No bolo mi to treba.
hubatá hubatá

Nika.sum - tvoj synček je malý a nevie povedať "r", ale ja som mala susedu s maďarským prízvukom a ešte nevedela povedať aj to prekliate "r". A tak sa zvečera ozývalo sídliskom:

-"Mallltíín, Lebéééka..... poďte holeéé, už je losplááávka !!!"

(a kvôli nej som dala mojim deťom mená Soňa a Miloš - lebo ja tiež neviem povedať "r" .... hihihi !!!)
Zimama Zimama

Zimama je offline (nepripojený) Zimama

Nádherné stránky!!! Včera som sa tu uchechtávala vari do pol druhej v noci, a to som prišla len po 20. stranu...
Ako dobre, že si to zapisujete – lebo ja som si nezapisovala, a teraz mi je to veľmi ľúto, lebo už vidím, že na svoju pamäť sa nemôžem spoľahnúť... A tých milých príhod a zábavných situácií bolo určite tiež veľa, veď tie nevinné, čisté a úprimné detské dušičky sú si veľmi podobné v každom čase i priestore – aj nám sa napr. stala príhoda, ktorú som čítala kdesi tu na tých prvých 20 stranách: bolo to už véééľmi dávno (vtedy som ešte sama bola dieťa) – keď bola u nás na návšteve susedovie asi 4-ročná Zuzka, stále si pýtala „zlé ryby“ a my sme vôbec nevedeli, čo to vlastne chce, až kým sme si nespomenuli, že sme jej deň predtým ponúkli ribizľový kompót, a "ribi zle" jej zrejme veľmi zachutili...
Nuž, pri vnúčatách si to už budem všetko poctivo zapisovať a už teraz sa teším, ako mi vnúčik povie (ako som kdesi čítala), keď si večer vyberiem zuby a dám ich na noc do pohára: „No, babička, a teraz si vyber aj očká!“ Zimama
Zimama Zimama

Teraz si užívam „poéziu detskej duše“ v zriedkavých chvíľkach strávených s 5-ročnou neterinou dcérou Aďkou – naposledy nám rozprávala, že v škôlke mali „halloweensku párty“ (už to samo osebe mi príde tak trochu ako vtip...) a jeden chlapček bol preoblečený za „kostrč“ (= kostru).
A keď sme sa minule hrali na doktorku – ona bola doktorka a ja pacient (jej mama je zdravotná sestra) – dávala mi akože lieky proti bolesti a opýtala sa ma: „A nevadí, keď ťa predávkujem?“.
Raz sme sa zas my dospelí pri kávičke bavili o tom, čo bolo včera v „Paneláku“, lebo nie všetci sme ten diel videli, a jej mama nám rozprávala, ako sa Švehlová pohádala so Švehlom a povedala mu, že všetci muži sú debili. Na to malá Aďka radostne zvolala: „Presne ako náš ocko!“
(A môžete v takejto chvíli vysvetľovať koľko len chcete, že dieťa na to prišlo samo, že to určite a zaručene predtým nikdy od nikoho doma nepočulo... )
Zimama Zimama

A ešte do tretice – keď mala bratova dcéra tak zo 3 rôčky, zvykla som jej hovorievať, že má „oči ako trnky“. Raz sa nad tým zamyslela a povedala mi: „Nie, mam oci ako lelene“ (= jelene). Zrejme si myslela, že jej hovorím, že má „oči ako srnky“ – ale prečo sa jej lepšie zdalo mať oči ako jelene, to dodnes neviem...
Príjemný zvyšok sviatočného dňa všetkým! Zimama
hubatá hubatá

Počujem že na dvore Maťko plače a tak idem porobiť poriadky:
-"Čo si mu Miloš spravil, prečo plače?"
-"nič som mu nespravil ..... akurát som mu ukázal ako som prebil Peťa!!!"
hubatá hubatá

Náš dedo bol síce v dôchodku, ale ešte jazdil na autobuse ČSAD. Keďže neboli mikrovlnky starenka mu v obedári vždy k autobusu nosila teplý obed, ale cez prázdniny to bola robota vnukov, aby na bicykli zbehli na zastávku. Lenže jedenkrát došli aj s obedárom naspäť:
-"babka, dedo si ráno zabudol doma zuby, máte mu ich aj s obedom znovu poslať k autobusu o štrnástej !"
-"ale jéééjdanenky, šak som mu ich vhodila do polévky, aby ich našiel lež bude jest maso!!! Bála sem sa že keď ich zabalím do papírka tak ich po ceste stratíte alebo vám budú niekde hrkotať !!!
Naposledy upravil hubatá : 07.11.10 at 00:33
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať