Zavrieť

Porady

Aky zakon porusil prislusnik PZSR , ak z mojho mobilu vymazal zaznam, postup jeho sluzobej cinnosti, zatial co som bol umiestneny v CPZ ?

Dobry den,

Bol som predvedeny, umiestneny do CPZ a organ v mojej nepritomnosti okrem ineho vymazal audio-vizualny zaznam zaznamenavajuci jeho nespravny sluzobny postup , predovsetkym vsak jeho hlupost z mojeho mobilneho telefonu.Otazka znie, aky zakon okrem zneuzitia pravomoci verejneho cinitela organ porusil.
( zalezalo mu na zmazani , aby mohol krivo vypovedat, pretoze ma zobrali neopravnene, co aj spominane video dokazuje )
Je to narusenie mojeho sukromie, ale neviem sa dohladat prislusneho zakona...
Potrebujem surne naviest na §, potrebujem zbuchnut podnet pre GP a sekciu kontroly a inspekcnej sluzby MV SR.

Dakujem vopred za pripadne odpovede/ porady :-).
S pozdravom.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

avalik je offline (nepripojený) avalik

avalik
    V judikáte č. 10/2001 z "dielne" ústavného súdu, ktorý sa venuje problému vyhotovovaniu záznamu služobného zákroku mestských policajtov, sa píše:

"Podľa právneho názoru ústavného súdu za súčasť základného práva na súkromie a ani za prejav osobnej povahy (v zmysle § 11 Občianskeho zákonníka) nemožno u verejného činiteľa zamestnanca mestskej polície považovať výkon jeho zákonom upravenej služobnej právomoci na verejnosti. Zatiaľ čo do súkromia osôb, a teda aj do predmetu ochrany osobnosti patria zásadne otázky týkajúce sa ich intímnej sféry (písomnosti osobnej povahy, zvukové záznamy prejavov osobnej povahy), v prípade výkonu ústavnej alebo zákonnej právomoci verejných činiteľov na verejnosti ide o diametrálne odlišné otázky verejnej, a nie súkromnej sféry, ktoré nemožno v žiadnom prípade považovať za súčasť ich základného práva na súkromie.

Verejní činitelia si musia byť vedomí toho, že budú vystavení pozornosti verejnosti a budú musieť akceptovať výkon práva na informácie zo strany verejnosti minimálne v tom rozsahu, v akom svoje ústavné alebo zákonné právomoci vykonávajú na verejnosti, resp. v styku s verejnosťou. Takémuto právnemu režimu prirodzene nepodliehajú otázky spadajúce do rozsahu základného práva na súkromie fyzickej osoby."

ref: http://auto.sme.sk/c/5127050/policaj...e-natocit.html
    11 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    buchač Mestskí zelenáči je niečo iné ako štátna polícia ....

Dopravná nehoda a nejaký trestný čin tiež niečo iné ...

Pomiešané jablká s hruškami ....až je z toho mišung ...
    avalik je policajt verejny cinitel alebo nie? ... kuk § 128 Trestneho zakona
    avalik ale ze sa ty znizis k neuzitocnemu, to som teda necakala ... ale ok, beriem na vedomie
    kopretinka a ešte aj vymazal svoj komentár.,lebo tam mal neužitočné.....pokrytec
    avalik to ze vymazal svoju odpoved beriem ako OK, je to v sulade s pravidlami tejto stranky, kazdy ma pravo vylepsovat svoju odpoved, ked uznal, ze vymazanie je najlepsie je to OK
    kopretinka najprv tam niečo dopísal,doplnil,až potom vymazal.
    Márgit , Máragit .....čo len z Teba bude ....???
    Avalik síce nesúhlasí tiež ....
    Jak dve sestry ste ....nesúhlasné ...

Ale šak preštudujte ......doplnil som príspevok
    Ale mne je jedno ....
    avalik tak a sme sestry
    kopretinka nazdar,segra
    buchač Čaute sestry ....
    avalik nazdar bracho
    milankoo Dakujem za odpoved, som si vedomi, ze kazdy verejny cinitel musi strpiet "nahravanie na kameru"...
      zbaliť

Stefan2005 je offline (nepripojený) Stefan2005

! Stefan2005
    ... ešte by som skúsil využiť obnovu vymazaných dát - možno by sa záznam dal zachrániť
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    milankoo Videa su zachranene, pripad bude medializovany.....
    kopretinka daj info,to si pozriem....
    lujza.j táto tvoja šlamastika s polišmi sa stala kde ? v BA?
      zbaliť

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Synu ...nič nemusíš zbúchavať ...
    Na takéto podnety je oficiálna stránka a priame odoslanie na príslušné miesta .

Oznámenie o protiprávnom konaní príslušníka PZ

Tento formulár je nástroj na komunikáciu inšpekčnej služby s verejnosťou pri spolupráci v boji proti trestnej činnosti páchanej príslušníkmi Policajného zboru. Týmto spôsobom chceme získať od občanov relavantné a cenné informácie o páchaní, resp. o podozreniach z páchania trestnej činnosti príslušníkmi Policajného zboru. Tieto informácie nám pomôžu v našej každodennej práci, ktorou je očisťovanie Policajného zboru od osôb, ktoré vedome porušujú zákon.
    http://www.minv.sk/?oznamenie-o-prot...prislusnika-pz

Zvyšok príspevku nechávam na pokoji , nakoľko je to len pohľad jednej strany a ako čítam príspevok , tak jeho autor môže mať tak cca do tých 25 rokov (maximálne ) ...
    milankoo Dakujem, viem o existencii formularu, zastavim sa vsak na prislusnom utvare osobne, pretoze im potrebujem odovzdat aj suvysiace zaznami...na CD...skrz spominany formular mozem podat podnet, avsak samotny podnet nepostacuje na ich potrestanie, k potrestaniu je treba prilozit spominane zaznami,dokazy a teda sa tak ci onak budem musiet dostavit na prislusne "miesto", kde odovzdam zaznami a podam aj vypoved pripadne, bez tychto veci je samotna staznost uplne beznadejna administrativa, ktora skonci v kosi so zaverom, "neopodstatnena staznost"

You dont know me, dont judge me !
    Neviem ci je vhodne oslovovat ma "syn" a mat narazky na moj vek, ale tiez to necham tak....

moja otazka znela, ake zakony tym porusili...
    podla mojho nazoru sa jedna o

§ 326
    Zneužívanie právomoci verejného činiteľa
    +
    § 346
    Krivá výpoveď a krivá prísaha

Pripad bude medializovany....

Vsetkym dakujem za pomoc.
    buchač Dúfam , že sa ozveš , že ako si dopadol....

Aky zakon porusil prislusnik PZSR , ak z mojho mobilu vymazal zaznam, postup jeho sluzobej cinnosti, zatial co som bol umiestneny v CPZ ?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.