Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Caute poradaci, vie mi niekto poradit ako je to zo zverejnenim uctovnej zavierky? Uctujem firmu s.r.o. , kde sa zverejnuje ( Obchodny Vestnik alebo len Zbierka listin) a pripadne aky poplatok sa plati, resp. kde to najdem. Diki
Cau ANNAP, teraz budem vyzerat ako uplny blbec, takze OV a ZL je jedno a to iste? Ked budem zverejnovat v OV tak sa plati poplatok 3 000,- , ale s.r.o. nie je povinna v OV, staci len v ZL a ta spolplatnena nie je, mylim sa?
Ahoj Zuzi, s.r.o. ktore uctujem nemaju povinny audit, takze zverejnujem len v ZL a neplatim, tak netvorim ani rezervu, spravne? Ja som uz z toho hotovy debil.
Ahoj Zuzi, s.r.o. ktore uctujem nemaju povinny audit, takze zverejnujem len v ZL a neplatim, tak netvorim ani rezervu, spravne? Ja som uz z toho hotovy debil.
Ak nemáte povinnosť auditu, dávate výkazy a poznámky len do Zbierky listín na Registrový súd. Za zverejnenie údajov v ZL sa neplatí ni koruna. Všetko po 1x.
Som vydata, momentalne som na MD..pred MD som pracovala v hoteli ako uctovnicka, vystudovala som na EU odbor uctovnictvo/auditorstvo ...viac
Dnes som nasla clanok ohladom ukladania zavierky na registr. sude a docitalka som sa ze...
Uct. zavierka sa povazuje za ulozenu v zbier. listin dnom predlozenia registr. sudu. Na to aby sa povazovalo podanie za predlozene je potrebne mat zaplateny sudny poplatok 1000 sk, podla sadzobnika sudnych poplatkov.Tento poplatok zarnuje aj oznamenie v obch. vestniku.
Som sa najprv zlakla, ... my nemame povinnost auditu, nezverejnujeme zavierku v obch. vestniku a teda mame povinnost len ulozenia v zbierke listin obch. registra, a ja som ziaden poplatok neuhradzala, ani tento ani minuly rok . Potom som mrkla na poradu a nic o poplatku som sa nedozvedela. Je to len chyba v poradcovi podnikatela? Alebo som to zle pochopila?
Nosím to osobne v Bratislave a pamätám si, že prvé roky sa platil kolok, alebo to zobrali bez kolku a poslali šek. Ale už vlani nič neprišlo a tento rok zatiaľ tiež nič.
Ahojte poraďáci, chcem sa len opýtať ohľadom zverejnenie účt.závierky v obch.vestníku. Ako môžem zistiť, či to naozaj zverejnili? Lebo som to zatiaľ nenašla v žiadnom vestníku, keď som pozerala na internete. Ako dlho to asi trvá od poslania?
Ahojte poraďáci, chcem sa len opýtať ohľadom zverejnenie účt.závierky v obch.vestníku. Ako môžem zistiť, či to naozaj zverejnili? Lebo som to zatiaľ nenašla v žiadnom vestníku, keď som pozerala na internete. Ako dlho to asi trvá od poslania?
Už som vďaka porade objavila, kde sa to dá zistiť, ale chcela by som vedieť ako dlho to teda môže trvať, kým to zverejnia.
Ďakujem.
Dnes som nasla clanok ohladom ukladania zavierky na registr. sude a docitalka som sa ze...
Uct. zavierka sa povazuje za ulozenu v zbier. listin dnom predlozenia registr. sudu. Na to aby sa povazovalo podanie za predlozene je potrebne mat zaplateny sudny poplatok 1000 sk, podla sadzobnika sudnych poplatkov.Tento poplatok zarnuje aj oznamenie v obch. vestniku.
Som sa najprv zlakla, ... my nemame povinnost auditu, nezverejnujeme zavierku v obch. vestniku a teda mame povinnost len ulozenia v zbierke listin obch. registra, a ja som ziaden poplatok neuhradzala, ani tento ani minuly rok . Potom som mrkla na poradu a nic o poplatku som sa nedozvedela. Je to len chyba v poradcovi podnikatela? Alebo som to zle pochopila?
Bui, presne nad týmto som sa i ja pozastavila. Tiež mám povinnosť len do zbierky listín. TAk teraz pátram.
Tezaz som si dala www.orsr.sk. Spoločnosti, kt. mám a v ZL nič, posielala som to pred 3 mesiacmi.
Neviem, či idem posielať ešte raz, alebo nemám v ZL preto, lebo som nezaplatila tých 1000 Sk.
(ak je to chyba v PP, čo býva v posled. dobe často, už si ich obj. nebudem , a budem závislá len od porady )