Zavrieť

Porady

vyúčtovanie cestovného

Môžem používať na vyúčtovanie cestovného aj prefotené tlačivo na vyúčtovanie alebo musím používať to modré tlačivo - originál?

Ďakujem
Usporiadat
Krupcová Krupcová

Krupcová je offline (nepripojený) Krupcová

Môžeš okrem fotokópie použiť aj tlačivo vlastné na PC.
Evanka Evanka

Evanka je offline (nepripojený) Evanka

Chobot
Tak potom majú nárok na stravné 135 SKK, ktorý sa im bude krátiť o čiastku (40% z dennej sazby 208 SK) 84 SKK. Čiže za prvý deň majú nárok na 51 SKK.
Ako je to so zaokrúhľovaním cestovných výdavkov? 40% z 208 je 83,20 a rozdiel je 51,80.
Ak sa nič nezmenilo, malo by to byť takto:
Sumy stravného sa zaokrúhľujú na celé koruny do 50 halierov nadol a od 50 halierov vrátane nahor.
Naposledy upravil Evanka : 02.03.06 at 11:28
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Evanka
Ako je to so zaokrúhľovaním cestovných výdavkov? 40% z 208 je 83,20 a rozdiel je 51,80.
Ak sa nič nezmenilo, malo by to byť takto:
Sumy stravného sa zaokrúhľujú na celé koruny do 50 halierov nadol a od 50 halierov vrátane nahor.
Pre toto je zaokrúhľovanie upravené osobitne v § 5 ods. 6 posledná veta: "...miera krátenia stravného vyjadrená v menovitej hodnote sa zaokrúhli na celé koruny nahor."

Preto 83,20 sa zaokrúhľuje na 84 SK a nárok je potom 51 SK.
Evanka Evanka

Evanka je offline (nepripojený) Evanka

Chobot
Pre toto je zaokrúhľovanie upravené osobitne v § 5 ods. 6 posledná veta: "...miera krátenia stravného vyjadrená v menovitej hodnote sa zaokrúhli na celé koruny nahor."

Preto 83,20 sa zaokrúhľuje na 84 SK a nárok je potom 51 SK.
Áno, už som to našla.
wisperka wisperka

wisperka je offline (nepripojený) wisperka

Ahojte. potrebovala by som pomoc z vyučtovaním zahraničnej cesty. Zamestnanec išiel do Budapesti o8,30 a vratil sa v ten den o 16,50 hod. Obed mal zadarmo a iné výdavky nemal. Išiel služobným autom.
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

wisperka
Ahojte. potrebovala by som pomoc z vyučtovaním zahraničnej cesty. Zamestnanec išiel do Budapesti o8,30 a vratil sa v ten den o 16,50 hod. Obed mal zadarmo a iné výdavky nemal. Išiel služobným autom.
Takže trvanie pracovnej cesty bolo v intervale 6-12 hodín, čo je náhrada 50% dennej sadzby (35 EUR):

50% z 35 = 17,50 EUR

Toto sa kráti o poskytnutý obed (40% z 35 EUR) : 14 EUR

Nárok na stravné: 17,50 - 14 = 3,50 EUR

Vreckové: v závislosti, aké percento máte schválené (5%-40%). Ak nemáte žiadne, tak má nárok na minimálne 5% zo 17,50: 0,87 EUR

Spolu: 3,50 + 0,87 = 4,37

Toto sa zaokrúhli v zmysle §36 odst. 7 na 4,50 EUR.

Iné náhrady asi nemal, keď neuvádzaš nič mimoriadne.
Mikolajova Mikolajova

Mikolajova je offline (nepripojený) Mikolajova

Kto sa mi pozrie na účtovanie cestovného príkazu. Zamestnanec išiel sa ZSC a dostal preddavok 3000 CZK. Tento preddavok som zaúčtovala 335AE/211AE. Celkové cestovné je 18500,-CZK. Ako to teraz zúčtovať. Mám 512AE/335AE predpis t.j. 18500,- CZK. 335AE/211AE - doplatok. Ten som vyplatila v SK nakoľko vo valutovej pokladni nemám hotovosť a zamestnanec s tým súhlasil. Ako zaokrúhliť ak 18500 CZK pri prepočte na SK je 18964,8 Sk.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať