Štef8nya (Dnes 16:38) Dohodu mám uzavretú od 18.10. a na úrad som sa letela zahlásiť 6.12., hneď, ako mi ekonómka oznámila, že si platím každý deň, ktorý nerobím.
Neviem, či ste nepochopili mojej otázke, ale ja som sa chcela dozvedieť, či je zamestnávateľ za mňa povinný odvádzať odvody po celý mesiac alebo iba za dni, ktoré pracujem. A či si môže dovoliť zahlásiť ma na menej dní, ako som odrobila?
----------
Zamestnávatel platí za dohodára odvody do zdr.poisťovne. len za dni, ktoré odpracoval. Ak ti niektoré dni nezaevidoval (ani nezaplatil) ? - vybav si to priamo u zamestnávatela alebo podaj podnet na Inšpektorát práce. U uchádzačo o zamestnanie odvody za ostatné dni platí štát. Keďže ty si evidovaná nebola, musíš si ostatné dni doplatiť z minimálneho vymeriavacieho základu ako samoplatitel,
Neviem, či ste nepochopili mojej otázke, ale ja som sa chcela dozvedieť, či je zamestnávateľ za mňa povinný odvádzať odvody po celý mesiac alebo iba za dni, ktoré pracujem. A či si môže dovoliť zahlásiť ma na menej dní, ako som odrobila?
vysporiadaj si evidenciu odpracovanej doby u zamestnávateľa a prípadný rozdiel doplatíš vo svojej ZP....
evidencia odpracovanej doby a prihlásenie do ZP musia byť v súlade....