Ešte pred začatím podnikania by som Vám najprv odporučil informovať sa, či výroba ktorú chcete začať vyhovuje potravinovým normám EU. Čo som zachytil, tak nie všetky technológie sú prijateľné - známe problémy okolo bryndze.
Rovnako najdôležitejšou zložkou takéhoto biznisu je odbyt, čiže zohnať kontrakty. Pred tým však odporúčam spracovať veľmi podrobnú kalkuláciu ceny, pretože sa Vám môže stať že kontrakt aj zoženiete, ale napokon zistíte že cena za ktorú máte odbyt je stratová resp. nepokrýva prevádzku...
No a formality to je to najmänej (aspoň podľa mňa - ale niekto je zasa šikovný obchodník a v papierovačkách je cudzinec). Posúďte ktorý typ ste vy. Ak nemáte prehľad čo také podnikanie obnáša, najlepšie urobíte ak odovzdáte tieto formality profesionálnej firme, čiže napr. účtovníckej firme.
Myslím, že na porade existuje téma na založenie s.r.o a živnosti, kde sú zvýraznené aj rozdiely (z ktorých však budú niektoré novelou zákona dani z príjmu "vymazané"). Sú tam pravdepodobne aj jednotlivé formality, ktoré si založenie spoločnsoti vyžaduje.
Skúste nasledovné témy:
http://www.porada.sk/search.php?searchid=35440