poradte ake sumy uvediem v riadkoch DP 56 - 61 a v riadku 64 a ake doklady dolozit, ak mam takuto situaciu: danovnik pocas roka pracoval v zahranici vo VB v mesiacoch januar a maj s prijmom 6000 Eur (prijmy - poistne
odvody), nepoberal ziadne pridavky na
deti, ani formu danoveho bonusu na
deti, v mesiaci jun - november bol evidovany na UP a sucasne v tychto mesiacoch pracoval na dohodu s prijmom 700 Eur (prijmy - poistne
odvody), v mesiaci december na TPP dosiahol prijmy 500 Eur (prijmy - poistne
odvody) a zaroven bol zamestnancovi priznany a vyplateny
danovy bonus vo vyske 21,41 Eur. Zamestnanec pocas roka dosiahol prijem 7200 Eur. Zamestnanec splnil podmienku pre
danovy bonus 6xmin.
mzdy (suma 2026,20 Eur). Pri vypocte
dane metodou vynatia prijmov zo zahranicia mi vysiel nulovy
zaklad dane a tym padom nulova danova povinnost, cize preplatok na dani, ktora bola zrazena podla par. 35 v sume 7O Eur. Zamestnanec by mal mat narok na
danovy bonus v sume 254,64.
Cize ak som to cele spravne pochopila v DP v odddiele IV -danovy bonus uvediem meno, rodne cislo dietata a mesiac, v ktorom bol
danovy bonus vyplateny? alebo narok na mesiace, v ktorych
danovy bonus vyplateny nebol?
Ake doklady dolozim?
riadok 55 dan 0,00 Eur
A v riadku 56 suma 254,64 Eur
v riadku 57 suma 0,00 Eur (na riadku 56 je suma vyssia ako na riadku 55)
riadok 58 vyplateny bonus za mesiac 12/2013 v sume 21,41 Eur
riadok 59 rozdiel 254,64 - 21,41 = 233,23 Eur
riadok 60 suma 233,23 Eur
riadok 63 zrazene preddavky v sume 70 Eur
riadok 65 danovy preplatok v sume r. 55-r.56+r.58+r.60-r.63= 70 Eur (cize zrazena dan)???
a v oddiely 10 poziadam zaroven o vyplatenie danoveho bonusu a danoveho preplatku?
Je nieco, co je potrebne skontrolovat? Mam sa spytat,ci napriklad nepoberala
danovy bonus pocas ostatnych mesiacov manzelka danovnika? Ci pocas roka nemoze poberat urcitu dobu manzel a manzelka. Ak by bola takato situacia, ako sa to riesi? Dakujem
V este mi prosim vysvetlite, v potvrdeni o zdanitelnyh prijmoch je uvedeny uhrn preddavkov na dan bez uplatnenia danoveho bonusu a nasledne je priznany a vyplateny
danovy bonus - neprotireci si to?