Zavrieť

Porady

Ako dlho môže kvasiť jablkový mušt, kým bude vínom?

Jablkový mušt mám v demižóne už pol roka pri teplote približne 20 stupňov a stále kvasí. Vedel by mi niekto poradiť čo s tým? Postup som volil podľa osvedčenej receptúry.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Niektorí ľudia sú ako oblaky. Keď nevidím v debate ich nick, hneď je krajší deň. ...viac buchač
    Asi by som už skôr nechal henten kvas vypáliť ...ak to ovšem pôjde ...
    Kvasný ocot asi ale nebude mať veľa grádov....

    Bez sledovania a poškodenia kvasu sa môže nechať jedine slivka a spol ...
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Excise Duty A to už prečo nie?
    bodliak Víno sa vyrába alkoholovým kvasením vylisovanej šťavy z plodov viniča hroznorodého.

    Nie jabĺk.
    Excise Duty Jáj, ty to myslíš takto a ja som si myslel, že máš výhrady k tomuto druhu nápoja.
    Nuž tuto sa človiečik trápi s neutíchajúcim kvasným procesom a neviem, či by mu pomohlo, ak by sme v súlade s platnou legislatívou nazvali to, čo sa mu zatiaľ nepodarilo vyrobiť skutočným názvom, a síce „cider“, ako jeden z mnohých nápojov nazývaných ovocné vína! Niekedy si naštuduj vyhlášku č. 30/2014 Z. z. o požiadavkách na nápoje vydanej na základe zákona č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení neskorších predpisov. Dokonca i z hľadiska nepriamych daní je úplne jedno, či bolo víno vyrobené z hrozna alebo iných surovín.
    Väčšina ľudí sa názvoslovím alkoholických nápojov netrápi a tak popíja „šampanské“, hoci v skutočnosti pije šumivé víno vyrobené kdekoľvek inde, len nie v oblasti Champagne vo Francúzsku alebo napr. vajcový „koňak“, ktorý je v skutočnosti likérom a už vôbec nie koňakom. Tým je totiž vínny destilát z departmentu Charente a len tamojší výrobcovia smú svoje vínne destiláty nazývať koňakom.
    Vďaka za poučenie o výrobe vína, ale ak dovolíš, o výrobe alkoholických nápojov viem toho viac, ako si myslíš.
      zbaliť

    Ako dlho môže kvasiť jablkový mušt, kým bude vínom?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.