Ahojte,
stretol sa už niekto s tým, že jeho študent - brigádnik mal podpísané tlačivo oznámenia a čestného vyhlásenia viackrát? Ak už sa do toho SP pustí /ako v mojom prípade/, aké môžu byť pre dotyčného študenta následky, okrem toho, že bude musieť prípadne doplatiť poistné?
V mojom prípade mal za dané obdobie študent príjem len od nás, druhý zamestnávateľ mu príjem nevypláca, avšak má ho prihláseného a vykazuje nuly.
Podľa mojej mienky nedošlo ku skutočnej škode /v zmysle, že by nebolo zaplatené niečo čo malo byť zaplatené/, ani môj študent nemal zlý úmysel, avšak SP je neoblomná. Zatiaľ mám dojem, že budú chcieť doplatiť poistné z dohody čo má s nami. Určite malo byť druhému zamestnávateľovi doručené ukončenia uplatňovania, čo je spätne už ťažko riešiť.
Za info k Vašim skúsenostiam budem vďačná. V zákone o SP som vyslovene nenašla, či môžu byť jemu uložené pokuty, a keď, tak aké.. prípadne by som potrebovala vedieť, podľa akej právnej normy môže SP dotyčnému uložiť pokuty či sankcie za nepravdivé čestné vyhlásenie.