Elenka, čo sa týka ŠFRB, súhlasím úplne s tebou, treba to využiť, ale ja som písala o úvere z banky, lebo niekedy ťa okolnosti a čas donúti konať ináč. U nás sme napríklad dostali dotáciu od štátu na balkóny, to síce nebolo cez ŠFRB, pretože boli v havarijnom stave a mali sme podľa výnosu MV SR možnosť získať 50% oprávnených nákladov na rekoštrukciu (systémová porucha). To boli peniaze, ktoré nám jednoducho povedané dal štát. Ak by sme boli panelový dom, mali sme možnosť využiť takúto istú dotáciu aj na zateplenie, ale my sme tehlový dom, takže sme nemohli dotáciu na zateplenie žiadať. Čo sa ale týka ŠFRB, minulý rok mali úrokovú sadzbu 2% po celý čas splácania, čo bolo veľmi výhodné a preto ako si spomínala, odporúčam každému nájsť si čas a obetovať nejaký ten mesiac príprave podkladov, lebo príde čas, keď už takáto možnosť nebude. My sme zobrali úver v banke len z toho dôvodu, že nám išlo o čas. A čas boli v našom prípade peniaze, o ktoré by sme prišli, keby sme nekonali rýchlo. Vplývalo na to množstvo vecí, ktoré sme museli okamžite riešiť, preto sme išli cez banku. Nebudem to tu popisovať, bolo by to zdĺhavé. Keby si ľudia boli dali povedať hneď, ako sme prišli s jednotlivými návrhmi, mohli sme v kľude pripravovať všetko tak, ako to urobil PeterNR a potom by som určite išla cez štátny fond rozvoja bývania. Ale tiež sa rozhodol z nejakého dôvodu pre banku, totižto všetko, čo ide cez štát veľmi dlho trvá a to nám častokrát robí škrty cez rozpočty. Urobil si kus roboty, tak perfektne to rozanalyzovať, klobúk dolu. Je potrebné si urobiť kompletnú analýzu toho, čo je potrebné na dome urobiť a popritom si zisťovať, kde je najvýhodnejšie získať financie. Ale fakt je aj to, že už sa aj banky zbadali a zistili, že SVB-čka sú pre nich celkom dobrí partneri, pretože majú záruku, že im budú peniaze splácať. A začali poskytovať celkom výhodné úvery pre spoločenstvá. Čo sa týka preplácania úveru, tomu sa bohužiaľ nikto nevyhne, treba len hľadať takú možnosť, kde preplatíte najmenej. Takže všetkým, ktorí sa rozhodli pre akúkoľvek obnovu bytovky držím palce, sama viem, čo je to za kolotoč, takže dúfam, že to zvládneme.