Ďakujem za promptnú odpoveď, pomohol mi aj názor už skúseného.
SVB ešte nie sme, čiže preto rozmýšľame nad zažalovaním správcu, ktorý také zmluvy podpísal a zaplatil peniaze, pritom projekt ešte stále neprevzal, lebo nie je v poriadku. Máme ho jeden rok, čiže ešte v záruke, ale dodávateľ nemá moc záujem niečo riešiť, bol dohodnutý s bývalou zástupkyňou, poriadne sa na tom nabalili.
Len som počula, že treba súhlas všetkých obyvateľov domu na splnomocnenie správcu na zastupovanie na súde, čo nie je u nás možné, keďže bývalá zástupkyňa býva v našom dome, tá nám ho určite nedá, a ešte ďalší človek v tom zapletený. JE to na dlhé vysvetlovanie, ale každopádne nemáme peniaze a máme nefunkčné vyregulovanie. Regulátor vraj treba kvôli hluku, keďže nie je regulovaný prietok, tak nám hučí celá sústava aj to praskanie je vraj spôsobené nárastom a znižovaním prietoku (tým aj teploty).
Čo sa týka zateplenia, uvažujeme nad tým, ale sú tu indivídua, ktorým sa to nezdá, že to zničí dom, a aj tak by trebalo najprv zatmeliť špáry a urobiť strechu, čo je podľa mňňa zbytočné, ak sa zateplí. Ale vraj by sa dostávalo vlhko cez tie špáry do domu, a tým by sa mohla narušiť kovová konštrukcia domu (???).
Ešte raz ďakujem, dúfam, že aj ja raz budem mať také znalosti. ;o)