Ahoj Muška,
Tvoj príspevok s otázkou som obnovil, aby bol jasný kontext otázka - odpoveď. Dúfam že mi to nemáš za zlé
Práve na Thermoshield som sa pred časom pýtal našej projektantky, ktorá nám robila projekt obnovy domu, a odpoveď bola, že je to "len" omietkový systém a fasádny náter, ktorý nemá takmer žiadne tepelno-izolačné vlastnosti, len zvyšuje odrazuschopnosť povrchu steny. V lete môže prispieť k ochrane pred prehrievaním domu pomocou svojich odrazových vlastností, ale to je asi tak všetko.
Ak by sa mal Thermoshield dať použiť na zatepľovanie, musel by mať platný certifikát TSÚS s uvedením, že ide o zatepľovací systém, a ten - podľa mojich informácií - nemá. Má certifikát na omietkový systém - prikladám.
Tieto informácie mi telefonicky potvrdil pracovník TSÚS, ktorý sa zaoberá teplotechnickou diagnostikou stavieb, a ktorý toto osvedčenie vypracoval. Uvedená hodnota tepelno-izolačných schopností Thermoshieldu (do 35%) bola stanovená experimentálne pomocou merania prestupu tepla v laboratóriu. Thermoshieldom bol ošetrený jeden panelák v Poprade, údaje o spotrebe tepla na vykurovanie za túto zimu sa majú po jej skončení vyhodnotiť.
Ak plánujete obnovu svojho domu, odporúčam poradiť sa s projektantom so skúsenosťami s obnovou bytových domov, prípadne s energetickým auditorom.