Zo zákona majú všetky poisťovne minimálny limit poistného krytia 5 000 000€ na škody na zdraví a živote a 1 000 000€ na škody na majetku. Takže pri PZP ide na 90% len o cenu, AVŠAK s poisťovňou Genertel čo som z viacerých zdrojov z oblasti poisťovníctva počul sa občas veľmi ťažko komunikuje, čo síce nie je veľmi problém poistníka, ale skôr poškodeného a rozdiely medzi rôznymi poisťovňami sú napríklad v tom, že taká Kooperativa, alebo Komunálna v cene poistenia má zadarmo zahrnuté aj poistenie auta voči združenému živlu, poistenie batožiny do 500€ a drobné úrazové poistenie posádky - hlavne ten živel pri počasí v posledných rokoch je ceklom zaujímavý bonus, takže ak nie je veľký rozdiel medzi Genertelom a Kooperativou, resp. Komunálnou, tak by som zvolil práve jednu z týchto. Väčšinou majú všetky poisťovne aj asistenčné služby ako odťah a dovoz paliva zdarma v cene, avšak ak ma pamäť neklame, toto Genertel tiež nemá. V každom prípade pri uzatvorení poistenia cez internet cez napríklad poistnakalkulacka.sk alebo iný porovnávač ti to nezaberie veľa času a za ušetrených aj 10-20€ (ak by si nešiel do najlacnejšieho Genertelu) ti to stojí.