Ani nevies, kolkokrat som si ti povedala aj ja. Mas pravdu, ked som poriadne poupratovala, pustila ma zabehat si na dlhsie, mohla som ist aj s komoskou do mesta. No na druhy den bolo zase vsetko postarom. U nas je vzdy co robit, hlavne preto, ze mam maleho brata, s ktorym musim casto byvat a vzdy vsetko rozhadze, takze upratovat sa musi aspon kazde dva dni. Navyse aj varim, no dobre, to neberiem aok povinnost, to ma bavi, no nezostava mi tolko volneho casu, ako by som chcela. Vlastne uz som si tak odvikla robit si svoje veci, ze ani neviem, co by som mala robit. ked mam nejaky volny cas a nemam chut ist von, tak len cumim do blba a mam zly pocit, ze nic nerobim. Mamina chcela dosiahnut presne toto, ze ak nic nerobim, tak budem mat vycitky. No dobre to som mozno prehnala. Len keby som vedela, co si skutocne o mne mysli. A to, ze som v puberte a preto si myslim, ze mamina je cudna nie je pracda. Mozno len som vyrastla a zacala si to viac vsimat. No viem to preto, ze aj moji surodenci hovoria, ze mamina je mimo a oni uz davno v puberte nie su. Aj brat ma problem, je zavisli a aj on mi povedala, ze ovela viac by mu pomohlo, keby sa do nicoho nestarali. Vraj aj mne by to podla neho pomohlo, vraj mozno vtedy by som mala chut aj ja pozapasit s vracanim, keby to rodicia nepreberali kazdy den. Oni jednoducho skoro kazdymden nam vycitaju to, ze sme zlyhali, to ze ja som znovu vracala, ze brat znovu podlahol zavislosti. Nemusia nam hovorit, ze sme spravili nieco zle. To my dobre vieme. Mozno by nam naozaj pomohlo, keby nam len povedali, ze nas neobvinuju za to, co robime a napriek vsetkemu su na nas hrdi. A ze nas maju radi. Keby sa tak vedeli rozravat aj o niecom inok ako len nas poucovat. Mozno si myslia, ze robia dobre, ze nas chcu prichistat na zivot, no brat je uz velky. Ma 21 a ma psychicke preoblemy, musi uzivat neurol, aby nemal depresie. A co si myslim, ze je za tym? Neviem, no myslim, ze zavislost a za zavislostou mozno casi, ked aj na neho rodicia boli taki, aki su teraz na mna.