Zavrieť

Porady

Rodicia ma psychicky tyraju

Mam 14 rokov. rodicov nenavidim. Vsetko sa tyka hlavne mami. Vycita mi, ked mi co i len podne pero na zem, krici ani neviem za co. Mavam z toho depresie, myslim na smrt, no radsej by som zila, ale bez nich. Mala som anorexiu. No potom som dostala bulimiu a pribrala som, lebo som mala len 43 kil. No mamina ma zacala terorizovat. Vravi mi, ze som tucna, zakazuje mi jest a ked jest nechcem, tak mi prikazuje jest. Kvoli nej sa prejedam a potom, zial to idem vyvratit. Ked na mna krici, tak pohlcem vsetko... Ak mam normalne zit, tak len bez nich. Navyse uz od mala mi hovorili, ze nie som pekna. Asi preto som mala anorexiu. No teraz, chcem byt normalna a slobodna, nechcem zit s nimi, s tymi, ktori ma nenavidia a ktorych nenavidim ja. Otec sa ma vobec nezastane, zastava sa mami. Ja len chcem niekoho, kto by ma mal rad, lebo mam uz 14 a na rodicov sa v toChcem sa zbavit rodicov. Ake mam moznosti? Pomozte mi prosim
Usporiadat
Téma je uzavretá.
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Lea- 14 rocne decko nevypisuje na taketo forum, ale si riesi veci s rovesnikmi na FB, ci Pokeci. 14 rocne decko neovlada pravidla strojopisu, co ty ovladas lepsie, ako niektori dospeli - vid ja.. Ty si lea, obycajny prenick niekoho z Porady a dobre sa bavis, asi len ty. A ver mi, ze kazda skola, ci zakladna, alebo stredna ma povinnost zo zakona mat psychologa, tak ju ma kazda skola. !. Mas tolko vymyslov v prispevkoch, ktore rozpozna clovek, ktory sa v tomto pohybuije. Takze tak moja. bavkaj sa dalej. A mozno za to ani nemozes, ze si 2v1, ci 3v1 ?
lea13 lea13

lea13 je offline (nepripojený) lea13

ano, no ty asi nie. Ale to je jedno. Zazlievam rodicom to, co mi spravili, no neznamena to, ze som bezcitna. Stale su to moji rodicia a nedokazem im nieco take spravit. Mozno sa porozpravam so sestrou a poprosim ju, aby sme to nejako vyriesili. Aj ked to zrejme sa potom budem musiet rozpravat s rodicmi, coho sa desim.
lea13 lea13

Co myslis tym 2v1?
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Opytaj sa psychosa, ked za nim pojdes
lea13 lea13

Ved mi to vysvetli prosim ta.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Ešte vás to baví?
Je to nikam smerujúca debata.

Niekto si tu spravil citový pokec.....
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

lea13
Co myslis tym 2v1?
Asi podľa seba súdim teba. Z toho si nič nerob. To je obrnený transportér, ktorý si myslí, že môže všetko. Nemôže.
korela korela

Môže to písať Lea13. A čo ju tu strašíte hneď podávaním trestného oznámenia na rodičov na polícii a hneď aj s niekoľkými súhlasmi. Nemám slov. Sú aj iné riešenia primerané jej veku. Nemôžete vychádzať zo svojich osobných skúseností. Tí, čo sa tejto problematike venujú, vedia veľmi dobre rozlíšiť hranice pravdy. A to vracanie poukazuje min. na emočný tlak. Takže niečo tam je, ale dg na diaľku? Príliš málo info. Ak to nebude riešiť teraz, tak ju to dobehne.
Je to mladé dievča, min. deprivované z domáceho prostredia. Keby išla tam, kam som jej odporučila, po vypočutí a pomoci, navigácie, môže prísť k náprave iným spôsobom. Môže ísť v tej rodine o týranie, hnusné tiché týranie, o ktorom prostredie nič nevie. Aby boli tri deti nešťastné, to hovorí samo za seba. Vy nevychádzajte z puberty vás a vašich detí. To dieťa môže mať ikskrát väčší level ako jeho rodičia. Rodičia nie sú vždy tí, ktorí majú právo aj vychovávať. To bolo vždy a aj bude, čo je svet svetom. Nakoniec aj Beethoven bol týraný, otec mu nedovolil sa vyspať, v noci ho budieval ako chlapca. Že z neho vyrástol génius, je otázne, či práve otcovým pričinením.

Lea13, ak to chceš s niekým ešte prekonzultovať, pretože toto nie je odborná stránka na riešenie
tvojich problémov, máš viac možností. Ak si tam ešte nevolala. Ak už, tak sa obráť na odborníkov.
Špeciálne vyškolených na to, na čo sa sťažuješ.
Vhodné by boli aj rodinné konštelácie, popýtaj sa sestry, na to by si potrebovala peniaze a asi aj súhlas rodičov. Je to dobrá vec. Mnoho vecí sa s tým dá odstrániť a zrovnať v rodine.
http://www.linkadeti.sk/
Linka detskej istoty
Eva Dzurindová - 02-5292-7518,ldi@unicef.sk
http://www.24hod.sk/Linka-detskej-is...1-cl62672.html
Neviem, ktoré t.č. je správne. Tých liniek je na Slovensku viac. Vyhľadaj si.[/FONT][/COLOR]
Naposledy upravil korela : 10.08.14 at 08:04
lea13 lea13

vdaka, aspon niekto to pochopil
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
lea13
vdaka, aspon niekto to pochopil
Korela má vždy iné chápanie...ono sa vymyká bežnému mysleniu.
Niekedy je to až tak premyslené, že ona ani sama sebe nerozumie ...

Ale to je iné, ju nezmením a ani Teba nemienim.

Prešiel som si teraz tému, čítal hlavne Tvoje príspevky. Ak sa jeden nad tým zamyslí, tak niečo je v pozadí.
To znamená, že si uvedom sama, prečo sa rodičia k Tebe tak správajú.
Bez vetra sa ani lístok nepohne.....

Ja ich ( podľa tých príspevkov ) v podstate aj chápem a viem asi, že prečo sa tak k Tebe správajú.
Lenže ak sa Ty vyjadruješ o tých svojich rodičoch takto jednostranne, ono by nebolo aj od veci poznať ten druhý pohľad na situáciu.
Ešte aj na súde pri najťažších zločinoch dostane ten obvinený slovo.

Lebo je ľahko hodiť kameňom...
lea13 lea13

Ako myslis, ze chapes, preco sa ku mne tak spravaju. Skus mi to vysvetlit, prosim ta. Chcem vediet, co si o tom myslis
buchač buchač

lea13
Ako myslis, ze chapes, preco sa ku mne tak spravaju. Skus mi to vysvetlit, prosim ta. Chcem vediet, co si o tom myslis
Moja, chcieť môžeš... ...ale to je vedľajšie.

Podumaj poriadne sama nad sebou.
Podumaj nad tým, čo si napísala.
Podumaj nad inými slovami.
Podumaj nad opatreniami.
Daj najprv svoju verziu...prečo je to asi takto ?

Potom, až potom dám to svoje.
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

Lea, nechcela som tu vôbec prispieť, no musím....dnes som dostala "pochvalu" od dcéry v Tvojom veku - vraj: Nenávidí ma.... Bolí ma to ako nič na svete... My sme rodičia, ľúbime Vás a ja minimálne chcem, aby moje deti boli slušne vychovaní ľudia a nie úbohé stvorenia, ktoré sa fotia na selfie foto, aby boli IN...ja budem radšej OFF ako sa opičiť za trendom týchto rokov....

Moje deti nevaria, neperú, ani nič okrem drobností, ja v ich veku, keď som chcela ísť na tréning hádzanej, som musela sa postarať o malého brata, pomôcť v dome i vo veľkej záhrade....
Naposledy upravil evuš : 10.08.14 at 13:42
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

kertal
evuš
Lea, nechcela som tu vôbec prispieť, no musím....dnes som dostala "pochvalu" od dcéry v Tvojom veku - vraj: Nenávidí ma.... Bolí ma to ako nič na svete... My sme rodičia, ľúbime Vás a ja minimálne chcem, aby moje deti boli slušne vychovaní ľudia a nie úbohé stvorenia, ktoré sa fotia na selfie foto, aby boli IN...ja budem radšej OFF ako sa opičiť za trendom týchto rokov....

Moje deti nevaria, neperú, ani nič okrem drobností, ja v ich veku, keď som chcela ísť na tréning hádzanej, som musela sa postarať o malého brata, pomôcť v dome i vo veľkej záhrade....
lebo máš pomalú ruku

Kertal si kus hoväda, patríš nie k psychošovi, ale na samotku na doživotie za všetky úbohé príspevky....
lapejko lapejko

lapejko je offline (nepripojený) lapejko

živnostník remeselník
zaujímavá téma...mám tri deti, aj 14 ročnú dcéru, ktorá mimochodom píše zaujímavé literárne útvary na web...na odľahčenie jedna múdrosť: deti dospievajú keď začnú uvažovať ako sa také inteligentné stvorenie mohlo narodiť takým debilným rodičom....
korela korela

alaya1
Lea- 14 rocne decko nevypisuje na taketo forum, ale si riesi veci s rovesnikmi na FB, ci Pokeci. 14 rocne decko neovlada pravidla strojopisu, co ty ovladas lepsie, ako niektori dospeli - vid ja.. Ty si lea, obycajny prenick niekoho z Porady a dobre sa bavis, asi len ty. A ver mi, ze kazda skola, ci zakladna, alebo stredna ma povinnost zo zakona mat psychologa, tak ju ma kazda skola. !. Mas tolko vymyslov v prispevkoch, ktore rozpozna clovek, ktory sa v tomto pohybuije. Takze tak moja. bavkaj sa dalej. A mozno za to ani nemozes, ze si 2v1, ci 3v1 ?
Tak toto je už v poradí ikstá klamlivá a zavádzajúca informácia od psychologičky. Vôbec jej neprekáža neprofesionálny prístup k človeku, nech by za PC sedel ktokoľvek.

Osoba, ktorá si vymýšľa a intriguje na Porade, prekrúca fakty, mení vetné významy vo svoj prospech bez škrupúl a klame, neovláda základné vedomosti z dnes podávanej psychológie.
Každý máme trinástu komnatu, ale koľko ich má táto žena, netuším. K nej by som neposlala ani najväčšieho nepriateľa.
"Na Slovensku máme viac ako tritisíc základných a stredných škôl. V roku 2012 na nich pôsobilo 198 školských psychológov. Približne na pätnásť škôl (čo je asi 6 000 žiakov) pripadá jeden školský psychológ."
http://droppa.blog.sme.sk/c/354523/S...dej-skoly.html
Tak ako je to s tým psychológom na každej škole? Ani dostatok kvalifikovaných jazykárov školy nemajú, a nie také panské huncútstvo, ako rola psychológa na každej škole. V spoločnosti treba urobiť poriadok, dieťa a žiak je koncovka v systéme.
Podľa mňa sú školy, kde vôbec nie je potrebný a školy, kde žiakom nepomôžu ani tridsiati keby tam boli.

Netreba podceňovať schopnosti detí a tých dnešných už vôbec nie. Hlupák vidí v každom hlupáka.

misoft misoft

@kertal - choď sa odbavovať niekde inde...... napríklad do záchodu.... tam ti ruka bude dosť rýchla...
bodliak bodliak

bodliak je offline (nepripojený) bodliak

Bulímia nie je problém.
Polovičnou bulímiou trpím už roky.
misoft misoft

kertal
misoft
@kertal - choď sa odbavovať niekde inde...... napríklad do záchodu.... tam ti ruka bude dosť rýchla...
Janíčko a ty pre kerú starej materinu zošúverenú onúúúú vlastne pyskuješ ?????????

- čo je Porada tvoja ?

- téma tvoja ?

- príspevok tvoj ?

Ak si 3x odpovedal NIE, tak drž ten "vyhodňarsky" zobák !!!!!!
Vieš - práve si to pohnojil. Nieto že tu spamuješ, ešte urážaš.
buchač buchač

kertal
Vieš - práve si to pohnojil. Nieto že tu spamuješ, ešte urážaš.
Polla mňa normálneho človeka PRAVDA nemože uraziť
Povedz iným... Iní/é tu spamujú...
Ale mňa do toho vášho "lichotenia" nezaťahuj...
Ja som iná jednotka, iné teritórium
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať