Caute vsecti,
Moja zena robi vodicak a obcas si pozriem aj urobim testy aj ja - na skusku. Nestacim sa cudovat ake nezmyselne otazky sa tam nachadzaju. Casto su nejednoznacne, nelogicke, riesia banality (slovickarenie nie to ci adept ovlada vyhlasku), alebo otazky vobec nesuvisia s predmetom testu (skupina B, AM ...)
Inak tie internetove testy (
http://www.testynavodicak.sk/) obsahuju niektore nespravne odpovede pri vyhodnoteni. Pozor na to !
Kedze moja zena teoriu ovlada celkom dobre, ale testy nespravila ani na 4. krat, podozrievam, ci nebude zadrhel niekde. Krizovatky na vybornu, ale vyhlaska, to je skoro ako test zo slohu
. Tam nevladnu jasne pravidla. Totiz, ked zadaju debilne otazky, nikto nevie jednoznacnu odpoved, ak vobec spravne pochopi otazku.
Pocul som dnes, ze kto je kamarat s policajtom, nemusi spravit teoriu, ale dostane za 55 bodov.
Zeby cakali baksis ? To hadam nie !!
Ake su vase skusenosti a dojmy z otazok a testov ?
Podla mna by sme mali dat podnet na ministerstvo, alebo prislusny urad, nech sa to riesi, lebo toto je podla mna forma sikany obcanov.
Rozdiely s mojou skusenostou:
1. Ale v jej skupine viac ako 3/4 neurobili a situacia sa opakuje zakazdym.
2. Sam som si tie otazky pozrel a dal som ich aj inym skontrolovat a skutocne su dost nejednoznacne a casto nesuvisia. Tak ako som pisal.
3. Preco im tie opravene testy nevratia a nech si ich skontroluju ako v kazdej skole? Co skryvaju ? Tak sa predsa najlepsie naucia.
4. Ja som ju sam skusal pri robeni testov. Ovlada to. Aj krizovatky sa naucila dobre. Pyta sa ma len ozaj tie debilne otazky, na ktore zrejme nevie odpoved ani priemerny policajt.
5. Statisticky mi to nijako nevychadza, ze by chyba bola v 3/4 adeptov. Ked sa mylim, bez problemov to zvyknem priznat, ale tu sa mi to akosi nevidi...
Ma niekto podobny pocit/skusenost, alebo som sam ?
Blik ?
3. Preco im tie opravene testy nevratia a nech si ich skontroluju ako v kazdej skole? Co skryvaju ? Tak sa predsa najlepsie naucia - ak to má byť tak, že testy si majú právo skontrolovať (toto neviem posúdiť), tak sa musia obrátiť na vyššiu inštanciu, a sťažovať sa..
4. Ja som ju sam skusal pri robeni testov. Ovlada to. Aj krizovatky sa naucila dobre. Pyta sa ma len ozaj tie debilne otazky, na ktore zrejme nevie odpoved ani priemerny policajt - keď som si robila vodičský v 1998, tak v testoch tiež bolo pár záludných otázok, ktoré som sa radšej naučila naspamäť.. tých otázok predpokladám aj v dnešnej dobe bude menšina.. tak nech sa to skúsi naučiť pod dákym systémom, ktorý jej bude vyhovovať..
Áno, sú tam chytáky, ale preto je to TEST! Inteligentný človek by mal vedieť, ktorá je správna odpoveď.
A ešte som sa nestretol s tým, že by od štandardného absolventa kurzu niekto očakával úplatok. Za testa platia tí, ktorí by ich inak nespravili, alebo sa im tie testy nechce vôbec písať.