Nemôžem súhlasíť, že výber strednej školy je nejak veľmi dôležitý. Ľudia vo veku, kedy sa rozhodujú pre strednú školu, nemajú predstavu, čo chcú robiť a čo budú robiť. Bol by som zvedavý na výsledky ankety, či ľudí na súčasné povolanie pripravila stredná škola, prípadne vysoká škola. Či robia to, čo sa vyučili.
v prvom rade si polož otázku, či chceš ísť na vysokú školu. Ak áno, treba ti aspoň predstavu, akého zamerania. A podľa tvojej predstavy o VŠ sa rozhodneš pre strednú školu.
Ak nemáš predstavu, gymnázium je univerzálna voľba. Môžeš ísť odtiaľ na medicínu aj na hutníctvo
Elektrotechnika je myslím dobrý začiatok. Dobrý predpoklad pre väčšinu vysokých škôl technického/strojárskeho zamerania.
Ako si prišiel na obchodnú akadémiu? Teba baví účtovanie? Ekonomika, marketing? Nejak som to nezachytil v tvojich vlastnostiach a schopnostiach. Radšej zabudni. Pravdepodobne ti to v živote nikdy nebude treba. Máloktorý z chalanov z OA robí účtovníka, ekonóma.
Takze ja by som sa asi naozaj poradil s vychovnym poradcom na skole a ked to nechces, tsak by som si vybral bud elektrotechnicku skolu a nejaky pocitacovo orientovany odbor, alebo gymnazium so zameranim na vypoctovu techniku. A neskor sa mozes este vyprofilovat.