No... v Budapesti sa ihriska verejne daju vyuzivat iba obyvatelmi danej casti, ostatni to maju zmluvne a zaplatia si (a je strazene, udrziavane, a otvorene v urcitych hodinach). Lenze ja si nemyslim, ze v nasom pripade u nas ide IBA o uraz, aj ked mohli by sa vymyslavi rodicia aj na to ohradit.. ak by tam deti isli same, alebo ak by sa vyhovorili na vyhotovenie preliezok a teda na vlastnika... podla mna ide v prvom rade o poskodzovanie majetku, keby to malo byt otvorene stale, musel by tam byt niekto kto na to dozera, znicene preliezky, ihriska a sportoviska by nasledne chybali skolkarom / skolakom a o neporiadku ktory by ich mozno aj ohrozoval ani nehovorim... Pokial viem vsetky skolky/skoly v mojom okoli su uplne ohradene a uzavrete, a bolo to tak aj pred .. daaavno, ked som chodila na sportovu ZS. Nikto nam do arealu nesmel.
Areal skoly je pre ziakov... v prvom rade. Hojdacky a spol si robili z vlastneho rozpoctu s pomocou fondov (na 99% som si tym ista, lebo to teraz riesime v skolke...), nikto z mesta im to len tak nepostavil a nedaroval. Ja byt riaditelom, tiez to zamknem... ked na mieste nieco vyriesite, informujte nas
)) podla mna by to islo iba po nejakej dohode a prevzati zodpovednosti za skodu napr. (aj do telocvicne vas pustia ak si to uhradite a uhradite skody co tam sposobite.. nebodaj...)