Zavrieť

Porady

je toto trestný čin?

pred 7 rokmi som spolu s exmanželkou daroval dcére podiel na nahnuteľnosti zo spoločného majetku, avšak pri tomto darovaní sme sa ústne na niečom dohodli, všetci traja, pričom k naplneniu tejto ústnej dohody nedošlo! exmanželka aj dcéra to odmietli, exmanželka nemohla darovať sama, nakoľko majetok bol v BSM. možno takéto konanie zo strany exmanželky považovať za trestný čin, predovšetkým zo strany exmanželky bolo účelom darovania uvedenie do omylu s cieľom získať výhodu pre seba! medzitým sme sa rozviedli a súd v rámci delenia majetku prikázal nehnuteľnosť jej , lebo 40-ročná dcéra na súde vypovedala, že dom by mal ostať exmanželke! pričom naša dohoda bola presne naopak, dom mal ostať mne a im som mal zaplatiť .........
ešte doplním, že v čase darovania už prebiehalo rozvodové konanie!
Naposledy upravil glonydko : 07.12.14 at 12:47 Dôvod: e
3 komentárov     zbaliť
taiko a co na to Tvoj pravnik?
glonydko pravnik tvrdí že to bola chyba pristúpiť na takú darovaciu zmluvu. to viem dnes už aj ja!
marjankaj No nabudúce budeš múdrejší.
Predpokladám že ti aspoň vyplatili tú tvoju 1/3.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

Mária27
    Darovacia zmluva nemôže mať podmienky, len prípadný príkaz.
    Ak ste sa dohodli na niečom inom, ako bolo napísané v zmluve, treba preštriť, či nešlo o zastretý, alebo máprávny úkon náležitosti iného právneho úkonu (§ 41a občianskeho zákonníka).
    Ide o vašu skutočnú vôľu (zmluvná voľnosť).

O trestný čin by išlo napr. pri zmluve s úmyslom ukrátiť dane.

draik je offline (nepripojený) draik

draik
    Čo sa týka nehnuteľností, dohody musia byť písomné, inak sú neplatné.
    Daný prevod by nebol trestným činom, a to nielen preto, že išlo o darovanie.
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    glonydko dohoda by znela: manželka súhlasí s rozvodom a nerobí prieťahy, hneď po rozvode vyplatím býv.manželku a dcéru a dom ostane mne, neviem si predsaviť písomnú dohodu takéhoto charakteru. Ja som veril, že dcéra ma neoklame, ale stalo sa!
    taiko unika mi ale, preco sud prisudil nehnutelnost lenmanzelke, ved vsetko sa musi delit na polovicu, ci nie? Je jedno co si o deleni mysli, dcera, vsak sud sa hadam nerozhoduje podla toho co hovori dcera.
    glonydko dcéra sa vyjadrovala ako spolumajiteľka toho domu, darovali sme jej s EX 1/3, ešte pred rozvodom, ale už bol daný návrh na rozvod, bolo to želanie EX, mám dojem že sa dcérou dohodli, že ma z domu takto dostanú, inak dcéra v dome nebýva, je vydatá a má s manželom vlastné bývanie, majú byt aj dom!!!
    taiko nuz ale stale mas v tom dome este 1/3, z tej Ta Tvoja manzelka musi minimalne vyplatit.
    marjankaj No už asi nemá, keďže súd vydal rozhodnutie.
      zbaliť

je toto trestný čin?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.