korela
taiko
korela
Ráno som sa zobudila s tým, že niečo by som mala upraviť . A keď som sem prišla, už tu boli oponentské príspevky. Ale slovo vo vete som doplnila pre úplnosť myšlienky.
budem citovat tento tvoj prispevok, lebo ten druhy je moc dlhy.
Ano, to slovicko bolo podstatne
Nie, nad Tebou moralizovat nemienim, nato si niektore Tvoje nazory moc vazim
Ano, nemam o Slovenskom state tolko informacie, kolko by som mohol, ci mal mat.
Nie, neviem, co by som robil na mieste "otcov naroda" v tom case
Neviem, posudit, ci na SK bol vtedy nejaky hospodarsky zazrak.
Nie nemozem suhlasit s porovnavanim arizacie k znarodneniu, privatizacii, ci eurovalu. Myslim, ze ani technikcy to nie je to iste, Nehovoriac o pohnutkach arizacie.
Nepochybne boli aj vtedy mnohi ludia slusni a konali v zaujme inych ludi a mozno aj v zaujme naroda ako takeho. Ale to nijao nemoze zatienit to co sa dialo vo vseobecnosti.
Takze aby som zhrnul. Nech to bolo akokolvek, vraviet, ze vtedy bolo na Slovenksu najlepsie mi proste rozum nepoberie.
Včera som sa rozprávala s priateľkou, dlho. Prišla úplne náhodou reč na Slov. štát. Začala ona. Ani neviem, ako sme sa k tomu dostali. Pomáham jej predávať byt, tak sme v dennodennom kontakte. Mala o desať rokov staršiu matku ako ja. Spomínala na tú dobu, rovnako ako moja mama. Tá práve zmaturovala, začala pracovať a mzda bola taká, že dnešný bežný mladý človek môže o nej iba snívať. Jej matka spomína na vtedajšiu životnú úroveň detto. Vilma Jamnická v TV detto. Stará generácia pomrie a na všetko sa zabudne a dejiny sa budú prekrúcať podľa jednotlivých autorov. Veď to poznáme.
.
Vieš, keby som ti mohla napísať všetko. Tu to nejde. Ale verím,že niektoré súvislosti pri tvojej inteligencii dokážeš pospájať z mojich doterajších príspevkov. Desím sa, aby sa to nezopakovalo.
Ľudia netušia, čo všetko sa dialo počas 2. sv.v.
Ešte to doplním neskôr, odchádzam preč teraz.
Nedalo mi . Ako som pisal, nemam o tej dobe dost info, tak som sa porozhliadol. Zatial sa vo vseobecnosti viem ztotoznit s tymto clankom.
http://www.aktuality.sk/clanok/26059...emecki-vojaci/
Zaujimavy bol aj clanok Luboslava Kacalku v minulorocnom Trende c36.
Z toho, co som sa zatial dozvedel, mi vyplyva, ze dobre bolo, ale urcite nie vsetkym, ze dobre bolo vdaka sikovnym ludom ako napr. Imrich Karvas, ale aj vdaka fascistickemu Nemecku a ze to tym padom bolo neudrzatelne.
A stale tu mame ten problem so Zidmi, Romami, Cechmi, zhabanym majetkom, perzekuciami a.i.
Edit: musel som pridat kvoli trollom.
Problemom som myslel problem v posudzovani Slovenskeho statu.