Zavrieť

Porady

U starej Blažkovej

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Táto téma, je pre všetkých ktorí radi diskutujú, vadia, debatujú, prekárajú sa, či inakším spôsobom sa venujú politickým témam a zároveň nechcú przniť iné témy
Naposledy upravil taiko : 10.12.14 at 21:32
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

Nandrolon
Postup som presne napísal, nečítal si?? v obidvoch riešeniach, ale napíšem znova.
111 som bral ako 1 + 1 + 1 a tá konci jednotka znamenala pričítať +10
112 som bral ako 1 + 1 + 2 a tá konci dvojka znamenala pričítať +20
atď...
Možno postup nekorešponduje s internetovými postupmi /nečítal som a ani ma to nezaujíma/ ale prišiel som k správnemu výsledku ako prvý možno za 20 sekúnd a aj som ho napísal. viac ma netrápi....
detto
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

odkaz pre kvaku:
- prosím, nepíš mi odkazy do môjho profilu, keď nemám ŽIADNU možnosť na ne reagovať, nakoľko máš zablokované odkazy do profilu a dokonca aj súkromnú poštu. je to veľmi hlúpe...
taiko taiko

Som, kto som
Nandrolon
Jar88 - myslíš že by som sa znížil niečo opísať a potom to vydávať za svoje? V živote som to nerobil a to boli situácie kde nešlo iba o fazuľky...
Jednoducho taký nie som.
A kde na nete to hľadať, akože mám také somariny ktorých je 2 mil. všetky prezerať?
Mňa proste jednoduché veci nezlomia.
Taiko - vy sa tu už bavíte na inej úrovni o vlnách, ta hovorím že to bolo cez ZVUKOVÚ kartu na stolovom PC a dané PC nemalo sieťovú kartu, ani wifi kartu o bluetoothe u stolových PC ani netreba hovoriť, to samozrejme nemalo tiež. údajne malo ísť o dobre zabezpečený PC odstrihnutý od siete. Zrejme sa mu stalá nejaká vec, ktorú si nedokázal vysvetliť, tak ho napadla prvá hovadina ktorou si danú vec vysvetlil.... No, aj takých výpočtárov na svete máme.....
Proste jeden chytrák reagoval na článok, kedy niektoré PC musia byť z bezpečnostného hľadiska úplne FYZICKY odstrihnuté od siete.
No a našiel sa chytrák, ktorý tvrdil, že ani to nepomôže, lebo, že DOSTAL VÍRUS a POSLAL HO ĎALEJ cez zvukovú kartu.
Na to všetci v diskusii už prestali na neho reagovať a asi ho zaradili do určitej kategórie, resp. triedy...
No ale vidím, že zase sú tu právnici a musím písať takéto litánie, lebo by som sa z toho nevymotal, ak by som nenapísal všetky fakty.
Mimochodom bolo to asi mesiac späť.

Taiko - programoval som zhruba od 1995-2005-2006?? Neviem kedy sme mali účto ešte pod visualkou.
Ty si asi necital tie linky co som k danej veci pripojil? Takze len zhrniem.
Ano, data z pocitaca sa daju stahoval pomocou elektromagnetickych vln, mozno vyvolanych aj komunikaciou MB, ci procesora so zvukovou kartou., aj ked pocitac nie je pripojeny do LAN/WAN siete a nema ani ine standardne komunikacne rozhrania, ergo uplne FYZICKY odizolovanom.
Takze aj chlapi z onej diskusie, co si spominal, by mali dostudovat

PS: Mimochodom aj zvuk je EM vlnenie, ale o ten v tomto pripade neslo
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Nandrolon
odkaz pre kvaku:
- prosím, nepíš mi odkazy do môjho profilu, keď nemám ŽIADNU možnosť na ne reagovať, nakoľko máš zablokované odkazy do profilu a dokonca aj súkromnú poštu. je to veľmi hlúpe...
Nevedela som, že nevieš, ako mi písať do profilu, vždy sa dá cez poznámku k nejakému príspevku, presne tak, ako som ja tebe napísala.
Kopírujem : Nechcem už v téme, ale toto je rýchla pomoc pre konkrétny príklad, ak by si to mal aplikovať na ďalšie čísla z ľavej strany, napríklad 120, už asi neuspeješ. Mal by si akceptovať, že treba hľadať matematický vzťah medzi ľavou a pravou stranou, niekedy logika nestačí. Toto nie je téma na riešenie logických úloh, preto som to už nechcela tu.
Nandrolon Nandrolon

Nečítal, od rána makám, momentálne lepím výškovku k trupu vetroňa, to je tak na niekoľko hodín práce iba rozmerať na pol milimetra presne...
Nandrolon Nandrolon

kvaka, nikdy som to nepotreboval, takže fakt som nevedel...
chcel som len napísať, že každý zdravý človek ide cestou najľahšou, teda najmenšieho odporu, samozrejme aj ja.
Ak by tam bola tá 120-ka ako vravíš, musel by som nájsť iný spôsob, ktorý by ma doviedol k požadovanému výsledku.
Podľa mňa neexistuje správny spôsob a správnejší. každý, ktorý vyrieši danú úlohu je rovnako správny, pokiaľ to nie je iba TIP.
lacotinka lacotinka

Nandrolon
odkaz pre kvaku:
nebuď fajnofka !
lacotinka lacotinka

Nandrolon
kvaka, nikdy som to nepotreboval, takže fakt som nevedel...
chcel som len napísať, že každý zdravý človek ide cestou najľahšou, teda najmenšieho odporu, samozrejme aj ja.
Ak by tam bola tá 120-ka ako vravíš, musel by som nájsť iný spôsob, ktorý by ma doviedol k požadovanému výsledku.
Podľa mňa neexistuje správny spôsob a správnejší. každý, ktorý vyrieši danú úlohu je rovnako správny, pokiaľ to nie je iba TIP.

ps: skúšal som a nefunguje, máš to blokované a možno sama o tom nevieš, nech sa vyjadria druhí.... ja tu niesom admin...

odkukal od prírody

tam sa to zhruba volá : Zákon minimálnej práce

ľudovo :

príroda NIE JE debil a nerobí viac, ako musí
lacotinka lacotinka

Nandrolon
lacotinka, komunikuje tu niekto s tebou? nejdeš zajtra pre istotu na psychiatriu?
A toto by si mal prečítať Etiketumilujúci Tajko
Naposledy upravil taiko : 09.08.15 at 10:15
Nandrolon Nandrolon

Kvaka, len tak odveci keď mám s prestávkami čas.
A tebe to koľko vyšlo tými tvojimi vzorcami pri tých 120?
Mne
120 = 1 + 2 + 0 + 100 = 103, tebe koľko??
Pýtaš sa prečo som pripočítaval teraz sto, keď je na konci nula???
No preto, lebo ak beriem číselnú radu na celé desiatky, tak po 90 nasleduje 100, čo je ti nejasné ???????????????
Na úlohu sa treba pozrieť širším pohľadom a celú radu si virtuálne v pamäti doplniť, až potom dôjdeš k výsledku.....
Naposledy upravil Nandrolon : 09.08.15 at 09:34
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Nandrolon, mne to vyšlo 112.
11x1+2=13
11x2+2=24
11x3+2=35
11x4+2=46
11x5+2=57
11x7+2=79.

11x10+2=112.
Ale ako rýchlo dostanem ten násobok 11tich? Ak by bola otázka, aké číslo prináleží napríklad 154ke zľava. Je to tak, ako som dala druhé riešenie, že od ľavého čísla odčítaš 110 (to vyplýva z prvého riadku, kde bolo 111, aby si mohol začať v prvom riadku jednotkou. Takže 120-110=10, potom 10x11+2=112.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Nandrolon
..........................
Proste jeden chytrák reagoval na článok, kedy niektoré PC musia byť z bezpečnostného hľadiska úplne FYZICKY odstrihnuté od siete.
No a našiel sa chytrák, ktorý tvrdil, že ani to nepomôže, lebo, že DOSTAL VÍRUS a POSLAL HO ĎALEJ cez zvukovú kartu. .........................................
............... čo je fakt riadna volovina. ZK predsa komunikuje s CPU na úrovni výstupu signálu a premeny digitálnych dát o zvuku do analógovej formy - teda reprák v žiadnom prípade nič nemôže prijímať zo vzduchu (ak ovšem nemá pred sebou nejaký prevodník na príjem, ale i tak to pôjde len do nich) a mikrofónny vstup? Premena analógového signálu na digitálny a i to len vtedy, ak je mikrofón zapojený. Ak je odpojený (na stolnom PC vytiahnutý z konektora) - ta k tam sú len dva vodiče, ktoré vedú do ZK (a nie je to žiadna anténa!).

Teda toto spomínané - získanie vírusu cez repráky - riadna volovina.... HOAX!

Je to podobné tomu, ako keby si zastal s autom vedľa stojanu na PHM, ani nádrž neotvoril a pištoľou by si benzín striekal na zem. Auto i tak nenatankuješ. Ešte lepšie je potom ten benzín striekať na auto a potom použiť zápalky....
Ale to by nebol "vírus", ale blbosť....
Nandrolon Nandrolon

POZOR, to nebol žiadny hoax, lebo hoax je poplašná správa, ktorá sa masovo šíri....
A to, že jeden "výpočtár" si vysvetlil niečo po svojom /možno mu odchádzala ramka a blbol PC/, že cez zvukovku chytil vírus a zrovna ho aj preniesol nie je hoax, to je demencia, prípadne nízka úroveň daného človeka.....
Konečne, že niekto reagoval na to, ako som to písal a čítal a nie, že Taiko bude vymýšľať XXXXX ako sa to dá.....
Nandrolon Nandrolon

Ináč ten príklad s benzínom nebol moc dobrý, zachvíľu tu bude viac chytrákov vravieť, ako kedysi bolo neprijateľné bezdrôtové nabíjanie mobilov....
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Nandrolon
Ináč ten príklad s benzínom nebol moc dobrý, zachvíľu tu bude viac chytrákov vravieť, ako kedysi bolo neprijateľné bezdrôtové nabíjanie mobilov....
Ono to bude realizovateľné - ale mobily budú na to uspôsobené modulom. Bez neho - len nabíjačka.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

misoft
Nandrolon
..........................
No a našiel sa chytrák, ktorý tvrdil, že ani to nepomôže, lebo, že DOSTAL VÍRUS a POSLAL HO ĎALEJ cez zvukovú kartu. .........................................
............... čo je fakt riadna volovina. ZK predsa komunikuje s CPU na úrovni výstupu signálu a premeny digitálnych dát o zvuku do analógovej formy - teda reprák v žiadnom prípade nič nemôže prijímať zo vzduchu (ak ovšem nemá pred sebou nejaký prevodník na príjem, ale i tak to pôjde len do nich) a mikrofónny vstup? Premena analógového signálu na digitálny a i to len vtedy, ak je mikrofón zapojený. Ak je odpojený (na stolnom PC vytiahnutý z konektora) - ta k tam sú len dva vodiče, ktoré vedú do ZK (a nie je to žiadna anténa!).

Teda toto spomínané - získanie vírusu cez repráky - riadna volovina.... HOAX!

Je to podobné tomu, ako keby si zastal s autom vedľa stojanu na PHM, ani nádrž neotvoril a pištoľou by si benzín striekal na zem. Auto i tak nenatankuješ. Ešte lepšie je potom ten benzín striekať na auto a potom použiť zápalky....
Ale to by nebol "vírus", ale blbosť....
čo myslel autor tým že "poslal ho ďalej"? Nerozumiem veľmi počítačom, ale myslím si že zvuková karta je na to aby fungoval počuteľný hlas cez reprák? Takže ak niečo vystupuje z počítača buď ide zvukový signál alebo digitálny spracovaný signál vzduchom na najbližší vykrývač a zloženie signálu pozná len Pánboh, autor programu alebo autor vírusu ktorý si modifikuje program a jeho výstupy tak ako si to praje jeho autor. to znamená že si ho mohol naprogramovať tak aby išli výstupy cez reprák so zašifrovanými signálmi. Niektoré inštitúcie majú niektoré miestnosti dokonca tienené okná pretože sklo je ideálny vodič vlnenia a nie je problém príjemcovi vybavenému snímačom sťahovať signál z okna(rozhovor v miestnosti) na vzdialenosť 1000 m. takže ak sa o niečo jedná tak výstup z repráku sa dá sťahovať. a potom boli nejakú dobu(pred 10 rokmi nokia) telefóny kde som si naprogramoval číslo a jeho hlasovú voľbu To znamená že ak som zvolal napr " Júlia" tak Mikrofón stiahol a sa mi automaticky vytočilo jej číslo (Vlnenie sa premenilo na digitálnu formu) .
Naposledy upravil pavol54 : 09.08.15 at 21:08
lacotinka lacotinka

pavol54
[takže ak sa o niečo jedná tak výstup z repráku sa dá sťahovať. a potom boli nejakú dobu(pred 10 rokmi nokia) telefóny kde som si naprogramoval číslo a jeho hlasovú voľbu To znamená že ak som zvolal napr " Júlia" tak Mikrofón stiahol a sa mi automaticky vytočilo jej číslo (Vlnenie sa premenilo na digitálnu formu) .
a Julišku si sám prečíítal z uloženého tel. zoznamu

a ak boli 2 Julišky, tak si noKIA povedala : Kus ako kus
taiko taiko

Som, kto som
Preboha chlapi no toto vam bolo treba?
vlado 33 vlado 33

vlado 33 je offline (nepripojený) vlado 33

taiko
Preboha chlapi no toto vam bolo treba?
Je to celkom zaujímavé čítanie.
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

sociálny balíček...
* znížil príspevky do 2. piliera z 9 na 4%

* zvýšil dane z príjmu pre firmy, ktoré zamestnávajú ľudí z 19 na 23%

* zvýšil správne poplatky (na príklad pri registrácii auta)

* zavedol milionársku daň

* vlani odmietol znížiť DPH z 20 na 19%

* zamestnávateľov donútil platiť daňové licencie, čím zadarmo úverujú vládu

* bankám nariadil mimoriadny odvod, ktorý si banky kompenzovali vyšším poplatkami

* bonusom je tohtoročný vyše 400-miliónový balík, ktorý získal otvorením 2. piliera.

http://milanroman.blog.sme.sk/c/3854...o.html?ref=tit
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať