Zavrieť

Porady

U starej Blažkovej

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Táto téma, je pre všetkých ktorí radi diskutujú, vadia, debatujú, prekárajú sa, či inakším spôsobom sa venujú politickým témam a zároveň nechcú przniť iné témy
Naposledy upravil taiko : 10.12.14 at 21:32
Téma je uzavretá.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Pochváliť
Očuj, baví ťa takto zahrávať sa s ľuďmi? Som zvedavý do kedy ti to vydrží :-))) a do kedy to vydrží aj mne.....
Tak veľa šťastia a mysli si aj naďalej, že si nás všetkých prešťal....
To, čo si mi tu napísal je na smiech, lebo teplú vodu som už dávno objavil.
Ja nieriešim prečo to ten tvoj kamarát /******* chcel na iný účet, to rieši moja žena každý mesiac/ ja riešim to, ako si sa ty na základe kamarátovej požiadavky zase obohatil vo svoj prospech.
Veď prv, ak si zadržal nejaký ten miliónik dva týždeň, tak sa dalo na tom pekne privyrobiť, čo taký kolenovrt ako ty vždy využije vo svoj prospech.
Naposledy upravil taiko : 21.08.15 at 07:27
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

Pochváliť
Úžasný príspevok - aspoň pre mňa úžasný.
a to je len zaciatok
platformy zdielanej ekonomiky su este len v pociatkoch... nastupi integracia bitcoinovych technologii, ktore este viac znizia naklady na infrastrukturu transferov, zacnu vznikat kompletne decentralizovane jednotky ekonomickych vztahov... rozpadne sa danova struktura, stare byrokracie prestanu mat schopnost efektivne poskytovat nanutene sluzby, rozpad socialneho zabezpecenia v sucastnej podobe.. Vitaj novy svet :-) som rad ze takuto zmenu este zazijem ;-)

Pre mňa úžasný a dúfam, že aj ja sa toho nového sveta dožijem.
Mám 60 rokov a aj tak verím, že sa ho dožijem.
http://ekonomika.sme.sk/c/7965553/zd...nu-vymenu.html
Ako upozornil, zdieľaná ekonomika priniesla niekoľko revolúcií. Umožnila využívať doteraz mŕtvy kapitál, znížila transakčne náklady, vytvorila dôveru medzi neznámymi stranami, pomohla obísť rôzne regulačné a byrokratické nástrahy, či už v podobe obmedzovaní konkurencie alebo preregulovanosti, a vytvorila množstvo flexibilných pracovných príležitostí.
Naposledy upravil jar88 : 20.08.15 at 22:37
0 2
jar88 jar88

Pochváliť
http://www.aktuality.sk/clanok/30214...-podnikatelom/
Moderné internetové technológie prinášajú dnes obrovské možnosti. Aj obyčajný človek môže byť kapitalistom.

http://www.etrend.sk/trend-archiv/ro...a-zarobit.html
Magazín Forbes vlani odhadol, že počas roka 2013 skončilo v peňaženkách drobných prenajímateľov 3,5 miliardy dolárov. To už môže v niektorých odvetviach znamenať citeľný, aj keď nie dramatický pokles tržieb. Zdieľaná ekonomika mala podľa časopisu vzrásť v priebehu minulého roka o 25 percent. V Británii údajne zdieľa veci či služby 33 miliónov ľudí.
--------------

V rovnakom regióne, ale postupne aj v desiatkach ďalších svetových veľkomestách, funguje služba Uber. Klient si mobilnou aplikáciou objedná registrovaného vodiča, čo je lacnejšie a rýchlejšie ako u konvenčných taxikárov. Tí v druhý januárový pondelok štrajkovali v Paríži práve proti takémuto druhu služieb. Nepáči sa im, že takzvané turistické vozidlá so šoférmi neplatia také mastné licencie ako taxikári. Keď sa pri nich objavil jeden vodič služby Uber, podľa jeho zákazníčky ho napadli. Nikto nebol vážne zranený, no taxikári rozbili na aute sklo a poškodili pneumatiky.
Najvýraznejším príkladom je služba Airbnb, ktorá ponúka domáce ubytovanie. Ak napríklad máte voľnú izbu, môžete sa stať „malým hotelom“ a zarobiť si tak niekoľko desiatok alebo stoviek eur mesačne. Podľa údajov spoločnosti v roku 2013 využilo jej služby vyše šesť miliónov cestovateľov, čo bolo viac ako dvojnásobok oproti predchádzajúcemu roku. S 550-tisíc nehnuteľnosťami v ponuke služba Airbnb prekonáva ktorúkoľvek svetovú sieť hotelov. Analytik spoločnosti Wedbush Securities Michael Pachter odhaduje, že počet prenocovaní poskytnutých Airbnb po celom svete by v blízkej budúcnosti mohol dosiahnuť 100 miliónov ročne.
0 2
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
Bitcoin? obyčajná pyramída, ktorá keď dôjde na vrchol tak padne rovnako ako všetky pyramídy doteraz... Zarobia na tom le tí, čo ich začali ako prvý ťažiť a tým pádom išla ich cena rapídne hore.
0 0
taiko taiko

Som, kto som
Pochváliť
Nandrolon
Bitcoin? obyčajná pyramída, ktorá keď dôjde na vrchol tak padne rovnako ako všetky pyramídy doteraz... Zarobia na tom le tí, čo ich začali ako prvý ťažiť a tým pádom išla ich cena rapídne hore.
Dost zjednoduseny a podla mna nespravny nazor. Napr. Aby to bola pyramida, musel by BitCoin ako taky niekto vlastnit
Naposledy upravil taiko : 21.08.15 at 07:48
0 0
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
áno, je to zjednodušený názor. Bitcoin nič nevytvára, neprodukuje, nevzniká žiaden tovar akurát služba a tá vzniká aj pri pyramídach...
1 0
taiko taiko

Som, kto som
Pochváliť
Nandrolon
áno, je to zjednodušený názor. Bitcoin nič nevytvára, neprodukuje, nevzniká žiaden tovar akurát služba a tá vzniká aj pri pyramídach...
nevytvara, neprodukuje, nevznika tovar - podobne ako kotrakolvek ina mena
0 0
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
ja ťa nepresviedčam, píšem len svoj pohľad na vec. Do bitcoinu by som investoval iba v prípade mega zlodejiny, korupčných prachov, krádeží, financovaní zločineckých skúpín a podobne.
Nikto svoje poctivo zarobené alebo ušetrené peniaze nikdy nedá do nezabezpečenej anonymnej meny, kvázi ako vkladná knižka na doručiteľa.... už aj tie pradávno zanikli.
Tá mena slúži na úplne iný účel ako klasické peniaze, účty a tak.
Jej podstata je úplná anonymita, ale zároveň aj naviazanie na konkrétny stroj, neviem ako sa za tie roky vyvinula, ale stále je to tak, že ak prídem o PC napr. vplyvom požiaru, tak bitcoiny už neuvidím????????????? Tak, ako to bolo na jej počiatku vzniku???
Peniaze zo zločinu sa dajú úspešne prať aj bez bitcoinov, takže nevidím ozaj jej zmysel okrem hore uvedeného...
0 1
taiko taiko

Som, kto som
Pochváliť
Nandrolon
ja ťa nepresviedčam, píšem len svoj pohľad na vec. Do bitcoinu by som investoval iba v prípade mega zlodejiny, korupčných prachov, krádeží, financovaní zločineckých skúpín a podobne.
Nikto svoje poctivo zarobené alebo ušetrené peniaze nikdy nedá do nezabezpečenej anonymnej meny, kvázi ako vkladná knižka na doručiteľa.... už aj tie pradávno zanikli.
Tá mena slúži na úplne iný účel ako klasické peniaze, účty a tak.
Jej podstata je úplná anonymita, ale zároveň aj naviazanie na konkrétny stroj, neviem ako sa za tie roky vyvinula, ale stále je to tak, že ak prídem o PC napr. vplyvom požiaru, tak bitcoiny už neuvidím????????????? Tak, ako to bolo na jej počiatku vzniku???
Peniaze zo zločinu sa dajú úspešne prať aj bez bitcoinov, takže nevidím ozaj jej zmysel okrem hore uvedeného...
da sa s tym suhlasit ale to si trosku premostil. Ja som zareagoval iba na to, ze si napisal, ze je to pyramida. Neslobodno miesat temy dokopy, ked uz dojdu argumenty , aby si sa zase nezamotal ako s tym Kiskom
1 0
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
... ale podľa mňa je to neriadená pyramída, ten systém sa neudrží donekonečna...
0 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

Pochváliť
jasné, že je to čistá pyramída...ak niekto odtial vybral, vyberá a aj ešte bude vyberať miliony a stámiliony evri....niekto asi o ne príde....

je to taká pyramída viery a dôvery .......skôr, či neskôr ( a podla mňa skôr ) nastane nejaká udalosť, ktorá naštrbí dôveru v bitcoin...najpravdepodobnejšie nejaký zásah usa, lebo nemajú nad ním kontrolu , ani len prehlad....organizovaný zločin tam perie a legalizuje svoje zisky...

a potom sa domček zosype, nastane panika a hromadné výbery.....a plač blbých......
1 0
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
bjuty smis, to fakt, alebo to len píšeš ako recesiu na mňa??
lebo si napísal presne moje myšlienky, ktoré sa mi tu nechce moc dnes rozvádzať....
0 0
bjuty smis bjuty smis

Pochváliť
Nandrolon
bjuty smis, to fakt, alebo to len píšeš ako recesiu na mňa??
lebo si napísal presne moje myšlienky, ktoré sa mi tu nechce moc dnes rozvádzať....
to fakt...
0 0
jar88 jar88

Pochváliť
Nandrolon, zas si sa chytil len sprostosti.
Ide tu v prvom rade o "zdielanú ekonomiku" a tá bude fungovať aj bez bitkomu.
Dôležité je, že slobodní a hlavne uvažujúci ľudia, vždy nájdu spôsob, ako na to.
Ako si vzájomne pomôcť a podľa možnosti na tom nenechať profitovať socanských príživníkov. Je to jasný začiatok konca éry bezbrehého regulovania ľudí, trhu a presadzovania súkromných záujmov volených tunelárov, prospechárov a úplatkárov.
------------------------------------------
Slobodní ľudia si začali budovať vlastnú ekonomiku a budú si v nej točiť svoj vlastný kapitál. Pritom ten kapitál (a samozrejme, že aj hotovosť) ľudí už teraz narastá geometrickou radou a samozrejme že sa tým pádom nedostane na vládami regulovaný trh. Už teraz tam tie obraty chýbajú. Takto dokážu odstrániť hlúpe zásahy vlád a zabránia im vo vyťahovaní peňazí z ich súkromných vreciek.
-----------------------------------------
V skutočnosti sa začína éra výmenného obchodu, bez účasti vlád, ale s použitím Eur, Dolárov a čiastočne aj v bitkomoch. Nikto nikdy nezistí, koľko peňazí sa takto bude točiť a ani koľko krát sa tie peniaze za rok otočia.
0 1
jar88 jar88

Pochváliť
bjuty smis
jasné, že je to čistá pyramída...ak niekto odtial vybral, vyberá a aj ešte bude vyberať miliony a stámiliony evri....niekto asi o ne príde....

je to taká pyramída viery a dôvery .......skôr, či neskôr ( a podla mňa skôr ) nastane nejaká udalosť, ktorá naštrbí dôveru v bitcoin...najpravdepodobnejšie nejaký zásah usa, lebo nemajú nad ním kontrolu , ani len prehlad....organizovaný zločin tam perie a legalizuje svoje zisky...

a potom sa domček zosype, nastane panika a hromadné výbery.....a plač blbých......
V žiadnom prípade to nieje čistá pyramída, ale aj tak by som peniaze za bitkom nevymenil. Ľudia ich používajú v malých sumách a len medzi sebou. Preto v prípade nejakého krachu by prišli o zanedbateľné sumy, rádovo v stovkách až tisíckach Eur.
--------------------------
Pritom si treba uvedomiť, že v dnešnej dobe sú peniaze garantované už len vierou v ich hodnotu. Už nie sú kryté zlatom, či nejakými aktívami banky. Sú to len dojednané veličiny určitej momentálnej hodnoty.
0 1
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
Jar Jar Jar, ty si už úplne mimo.
Regulácia a sledovanie ľudí sa práve teraz rozbieha na plné obrátky a nezvráti to ani žiadna skrytá ekonomika, ani bitcoin...
A peniaze vládam? Tie vlády si vždy tie SVOJE peniaze od ľudí vyberú a je jedno, akým spôsobom...
Tvoje debata je asi taká, že vlak sa rozbieha doprava a ty budeš tvrdiť, že sa rozbieha doľava :-))
0 0
bjuty smis bjuty smis

Pochváliť
jar88
bjuty smis

V žiadnom prípade to nieje čistá pyramída, ale aj tak by som peniaze za bitkom nevymenil. Ľudia ich používajú v malých sumách a len medzi sebou. Preto v prípade nejakého krachu by prišli o zanedbateľné sumy, rádovo v stovkách až tisíckach Eur.
--------------------------
Pritom si treba uvedomiť, že v dnešnej dobe sú peniaze garantované už len vierou v ich hodnotu. Už nie sú kryté zlatom, či nejakými aktívami banky. Sú to len dojednané veličiny určitej momentálnej hodnoty.

len si hod do googlu, kolko ludí je už vdaka bitcoinu milionárom...vložili pár dolárov -euro...

kde sa vzali tie milionové zisky ? z čoho? naozaj to nebude nikomu chýbať ?
--------------------------------------------------------------------------------

to isté píšem aj ja...je to len o viere a dôvere....a tá padne skôr či neskôr...
a prečo myslíš, že pokial ide iba o stovky a tisíce euro, nejde o pyramídu ?
0 0
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
Jar nechápe, že aj z jedného eura od 50 miliónov ľudí sa dá zbohatnúť...
Ono pre podvodníka je menšie riziko okradnúť 50 mil. ľudí po 1 eure ako jedného o 50 mil. eur.
Ten človek nad tým zanadáva, že prišiel o 1 euro a ide ďalej.
Človek, čo dokázal zarobiť 50 mil. eur už nie je "hocikto", takže dotyčný by po akejkoľvek nekalej úvahe skončil pod zemou, predtým by ale vydal tú istinu....
0 1
jar88 jar88

Pochváliť
Nandrolon
Jar Jar Jar, ty si už úplne mimo.
Regulácia a sledovanie ľudí sa práve teraz rozbieha na plné obrátky a nezvráti to ani žiadna skrytá ekonomika, ani bitcoin...
A peniaze vládam? Tie vlády si vždy tie SVOJE peniaze od ľudí vyberú a je jedno, akým spôsobom...
Tvoje debata je asi taká, že vlak sa rozbieha doprava a ty budeš tvrdiť, že sa rozbieha doľava :-))
A čo si tým chcel povedať?
Že veľký brat sa pozerá? Že nás vidí?
To akože aj ty veríš konšpiráciám?
0 0
Nandrolon Nandrolon

Pochváliť
Aké konšpirácie prosím Ťa?
To, že platím bežne bankomatovou kartou je konšpirácia?
To, že používam smartfón je konšpirácia?
To, že používam internet je konšpirácia?
- veď človek je sledovaný na každom kroku....
Ja netvrdím že je sledovaný každý, na to nie sú kapacity, ak ale konkrétne niekto bude chcieť sledovať teba ako osobu a dostatne na to od súdu potrebné povolenie, zistí o tebe vďaka dnešným technológiám, smerovým mikrofónom a podobne všetko čo bude chcieť...
0 0
Načítať ďalšie

Porady, ktoré by ťa mohli zaujímať

Prihlás sa a sleduj na hlavnej stránke len Porady, ktoré ťa zaujímajú.

Podobné témy

1. Príspevkov: 7, Posledný príspevok: 18.03.18
  2. Príspevkov: 11, Posledný príspevok: 22.06.09
  3. Príspevkov: 14, Posledný príspevok: 07.09.07
  4. Príspevkov: 17, Posledný príspevok: 21.02.07
  5. Príspevkov: 3, Posledný príspevok: 17.07.06