duves
taiko
Dale by sa nato aj tak nato nazerat, ze nasa civilizacia dostava, co si zasluzi. Cele sme si to sposobili sami, my vsetci, nasi rodicia a prarodicia, Takze by sa to cele dalo kludne nazvat prirodzenym vyvojom.
Toto je zlyhanie (j)elít. V stredovekých štatnych utvaroch šlachta určitym spôsobom zdielala osud svojho ľudu. Ked sa rozpínala osmanská ríša, museli to riešiť. Resp.mali to riešiť všetci a neriešili. Hlavne tí sralkovia z Rakuska (Leopold I). Francúzski podrazaci nepomohli vobec. Situáciu zachranil polsky kral Jan III Sobieski (slava mu na večné časy) a turka (moslima) porazili spoločnymi silami s rakušanmi a nemcami.
od 19:50:
Títo hore, ta nenažrana elita, je priamozodpovedná za súčasný kolaps. Miesto toho, aby ludia mali príjem aspon na založenie rodiny, splatku hypoteky, maju existenčne problemy aj bez založenia rodiny. A ta elita si možno myslí, že sem prídu utečenci a budu makať za 300 euro mesačne tam, kde slovak nechce robiť za 600 euro.
A samozrejme je to aj naša chyba, že sme to dopustili, že sa nevieme zomknuť a vybaviť to s neschopnymi elitami.
Keď si už zneužil uprchlíkov a dejiny na socanskú propagandu, prihrejem si aj ja svoju slobodnú polievočku.
------------------------------
Ešte NIKDY v ľudských dejinách žiadna elita neslúžila pospolitému ľudu. Vždy ho len využívala, alebo nejakým spôsobom zneužívala na svoje vlastné ciele. Na svoj vlastný prospech.
--------------------------------
Jedine v slobodnej spoločnosti musia elity pospolitému ľudu za ich službu platiť. Slušne zaplatiť a naviac aj poďakovať za vykonané služby. No a samozrejme, že len v slobodnej spoločnosti sa k prípadným dobrým plodom, toho úsilia dostane aj pospolitý ľud a lúza.
-----------------------------------
Viď autá, nábytok, telefóny, počítače, práčky a tak ďalej. Mohol by som vymenúvať do bludu a aj tak by som nenapísal všetko, čo nám dali elity.
---------------------------------------
Ty si stále myslíš, že raz si nájdeš, zvolíš nejakú elitu, ktorá ti bude slúžiť?
Slúžiť tebe a nie sebe?