vlado 33
jar88
vlado 33
Tá výzva patrí aj trolom?
Jaro, nenašiel som na fľašiach hmotnosť. Hmotnosť je uvedená iba na plynových fľašiach. Ja iba toľko, keby som ťa videl niesť takto fľaše, máš okamžitú výpoveď. Si svojím konaním ohrozoval svoju aj verejnú bezpečnosť, asi nepoznáš predpisy. Na záver, iba blbec ohrozuje zdravie iných, nikdy by som si to nedovolil. Aj keby som dvihol neviem čo. Plné fľaše majú okolo 100kg, jej dĺžka ti nedovolí ju bezpečne preniesť, to nie je klada dreva, je hladká ako ženská..................a nebezpečná ako bomba.
Ale veď tie fľaše, sa za socializmu inak, ako ručne ani nepremiestňovali. To až s príchodom západniarov sa začalo fľaše voziť v košoch a na stojáka. Vykladať pomocou mechanickej ruky.
Keď ju nakloníš, vznikne pri zemi medzierka na prsty.
Dole je taký podstavec štvorhranného tvaru a za ten ju ľahko zdvihneš. Fľaša sa po naklonení oprie o hranu podlahy návesu a následne po tej hrane vyšupne hore. Jasné že ľavou rukou ju musíš pridržiavať na hrane a pravou vyhodiť hore.
jaro , jaro, fľaše majú 160cm, tvoja ruka v päsť po plece je sotva 70cm. Potrebuješ mať ruku zohnutú, aby si vyrovnal- udržal ťažisko, čo bude dajme tomu 50cm. Máš tak širokú dlaň, aby si udržal bezpečne predmet o priemere 20cm? Pokiaľ si to nosil, bol to hazard, nehovorím, že sa to nedá. Videl si odbitý ventil na kyslíkovej fľaši? Prestrelí celý dom na skrz a poletí ešte 300m.Vieš, videl som machra čo odniesol tri 50kg miešky cementu. Dnes sa pohybuje pomocou vozíka. Ja ho neobdivujem ani mu nezávidím.[/QUOTE]
Ale po rovine sa fľaša samozrejme že nenosí, odvaľuje sa vo zvislej (mierne naklonenej) polohe. Jednou rukou ju chytíš za čapicu, nakloníš do strany a druhou šulkáš dopredu.
Prípadne sem tam trošku kopneš nohou do spodnej hrany.
Tá dievčina v Novákoch práve tak manipulovala s dvomi fľašami súčasne. Jednu držala v ľavej ruke a kopala pravou nohou a druhú držala pravou rukou a kopala ľavou nohou. Išla s nimi tak, ako keby bola na špacíre.
-------------------------
Je to otázka balancu a nie sily. Rovnako to funguje aj s tou guľatinou a napríklad aj s tým motorom.
----------------------------------
Ty sa tu vyjadruješ, ako niekto, kto ešte nevie jazdiť autom. Že nieje možné pozerať dopredu a zároveň aj dozadu vľavo a aj vpravo, zároveň dávať smerovku a točiť do odbočky, pritom mačkať spojku, radiť rýchlosť a ešte aj pridávať plyn.
A ja si pri tom ešte aj zapaľujem cigáro. To som akože chválenkár?
--------------------------------
Ja to považujem za nenáročnú samozrejmosť.