Párky ani pomleté hotové mäso sa u nás nekupuje od nepamäti, okrem originál Csabajky, Gyulajky, Pick.
Paštiky detto.
Šunkám s 50% podielom mäsa , a vôbec či tie percentá tvoria svalovinu, keď tak s podielom mäsa nad 92% min.
Ja som si šunku nekupovala pár rokov, aby som sa vyhla éčkam. Dá sa dať karé pekne do kuchty, udusiť s primeraným menším množstvom vody, ev. nechať vodu vyvariť, odpariť a trochu pripiecť, nechať vychladiť a krájať ako šunku. Je bez éčok a človek vie, čo je konzumuje. Z výživovej hodnoty ho to vyjde určite lacnejšie ako vlastná ktorákoľvek šunka.
Bruselská, katalánska bageta deťom aj do školy na desiatu, s kuracími plátkami.
U Achbergera odporúčam nekupovať nič, moja skúsenosť.
Ako môžu mať
párky názov teľacie, keď okolo nich ani teľa neprešlo.
Základná zložka
bravčové mäso ,hovädzie mäso
Ostatné zložky
prísady, technologicky pomocné látky Bravčová slanina, bravčové kože, pitná voda, jedlá soľ, cesnak, stabilizátor E450, zvýrazňovač chutnosti E621,E635; emulgátor E1450, antioxidant E300; prírodné koreniny a extrakty korenín, konzervačná látka E250, farbivo E120,aróma,regulátor kyslosti E262,E331.
Zloženie
Bravčové mäso 37%, hovädzie mäso 20%, bravčová slanina max 30%, bravčové kože 5%,pitná voda, jedlá soľ, cesnak, stabilizátor E450, zvýrazňovač chutnosti E621,E635; emulgátor E1450, antioxidant E300; prírodné koreniny a extrakty korenín, konzervačná látka E250, farbivo E120,aróma,regulátor kyslosti E262,E331.
Výrobok neobsahuje alergény
http://www.masodomov.sk/polozka/82