Zavrieť

Porady

U starej Blažkovej

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Táto téma, je pre všetkých ktorí radi diskutujú, vadia, debatujú, prekárajú sa, či inakším spôsobom sa venujú politickým témam a zároveň nechcú przniť iné témy
Naposledy upravil taiko : 10.12.14 at 22:32
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Nandrolon
verit nemusis. Bolo to 350m a s klasickymi mieridlami bez optiky...
Nemam dovod si vymyslat. Kazdy mal myslim 3 figuriny 2 stojace + 1 leziaca, strielalo sa v lahu.
Po zasahu sa automaticky sklopila.
Bolo viac strelieb v serii, zacinalo sa asi na 100m.
edit PS: na muske sme si nastavovali 400 m
http://www.urr.estranky.sk/clanky/za.../sa-vz.58.html
Nandrík môj...a to ma chceš nasrať na dobrú noc s takýmto linkom ???

"Útvar rýchlej reakcie

Sme skupina ľudí, ktorý majú cieľ pomáhať ľudom v situáciach, v ktorých je každá pomoc a podpora potrebná. Pracujeme ako dobrovoľníci.

Príjmeme každého dobrého a spolahlivého človeka, ktorý by mal rovnaký cieľ ako aj my. Učíme sa taktické postupy, prvú pomoc a veľa ďalšieho. Zakladáme si na vojenských praktikách podobných ako v Ozbrojených silách SR a AČR".

Toto snáď nemyslíš vážne...či ?

P.S.:
Na muške si mohol nastavovať tak akurát mokrý prd...
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

misoft
kukučka
Nuž reč tu bola o základni, aj v tej relácii, okrem iného, nie o rokoch služby. Očakávala som od teba niečo konkrétne, asi zbytočne.
Síce si nepochopila - ale čo už.
Čo kecal v telke - absolútny nezáujem. Ale ak niekto dáva rozumy z oboru, kde sa "ohrial" pár rokov a hrá sa na "super odborníka" - tak to môže na tých, ktorí si odmakali 20-25-30 rokov vo fachu, ako červené súkno na býka.
Predsa len - viac skúseností má ten, čo odkrútil 20-25-30 rokov niekde v teréne, niekde v útvare, ako ten, čo 15 rokov zohrieval stoličku, popíjal kávičku a prdel pod stoličku.
Môj ty zlatý - skúsený lampasák s veľkou odbornosťou z armády Varšavskej zmluvy.
Veď ani vtedy sme nemali Slovenskú armádu a všetka obrana bola v rukách Sovietov. Naša republika bola vlastne bezbranná a pekne sa to prejavilo aj v roku 1968.
--------------------------------------
Teraz sme v NATO a vraj zas nemáme Slovenskú armádu. Myslia, že nemáme armádu, ktorá by nás vedela účinne ochraňovať.
https://soundcloud.com/slobodnyvysie...ts/casus-belli
Kukučka len vás upozornila, že ste asi nič z toho rozhovoru nepočuli a aj tak reagujete. Nuž ste "odborníci".
jar88 jar88

Už som tu viac krát spomínal, že základný problém Slovenska je v nedodržiavaní ústavy a základných ľudských práv.
Nikoho to tu nezaujíma lebo tomu nerozumie, ale problémy, ktoré nám to prináša, tie tu viete pretriasať do aleluja.

Donedávna to nevadilo ani Harabínovi a zrazu, keď ho to už osobne postihuje, začína volať po spravodlivosti a právnom štáte.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Nandrolon
verit nemusis. Bolo to 350m a s klasickymi mieridlami bez optiky...
Nemam dovod si vymyslat. Kazdy mal myslim 3 figuriny 2 stojace + 1 leziaca, strielalo sa v lahu.
Po zasahu sa automaticky sklopila.
Bolo viac strelieb v serii, zacinalo sa asi na 100m.
edit PS: na muske sme si nastavovali 400 m
http://www.urr.estranky.sk/clanky/za.../sa-vz.58.html
zabudol si na streľbu terč "guľometné dvojča"
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

buchač

"Útvar rýchlej reakcie

Sme skupina ľudí, ktorý majú cieľ pomáhať ľudom v situáciach, v ktorých je každá pomoc a podpora potrebná. Pracujeme ako dobrovoľníci.

Príjmeme každého dobrého a spolahlivého človeka, ktorý by mal rovnaký cieľ ako aj my. Učíme sa taktické postupy, prvú pomoc a veľa ďalšieho. Zakladáme si na vojenských praktikách podobných ako v Ozbrojených silách SR a AČR".

P.S.:
Súhlas.... na muške sa totiž nič nenastavovalo! Ale na hledí hej. A s tými 350m - - deľ dvoma.
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

hádať sa nebudem, ale tiež sa mi zdám že to bolo 350 m, ako vraví nandrolon
bol stojací, kľačiaci a ležiaci terč...a ten posledný 350m......
ale ja som bol len pisár-motocyklista...
misoft misoft

Nemusíš sa hádať - poznám strelnicu Zbojská (ešte za čias vojenských strelieb).
Palposty boli 30m od riadiacej veže. A od nich až po svah vzadu to bolo 345m, lenže guľometné dvojča nebolo pod svahom (pretože tam vzadu bolo hádzalisko ručných granátov) - takže max. 250m mohli byť postavené. Okrem toho "žabky" sa tam vzadu nedali napojiť, pretože až tam káble nesiahali. Koniec káblov bol 300m od riadiacej veže.
Za cca 8 rokov, čo sme tam chodievali - tak to mám zafixované v hlave. A museli sme ťahať elektrocentrálu, lebo vtedy tam stály prívod elektriny nebol. A tam, kde teraz sú tie zariadenia turistického ruchu - kedysi bola jedna malá chata a jeden salaš (koliba).
jar88 jar88

bjuty smis
Je to dosť nepodstatné, ale tak ako napísal misoft, bolo to 250 metrov a nie 350.
jar88 jar88

Toto mi však príde omnoho podstatnejšie.
buchač buchač

bjuty smis
Tak aby ste boli konečne v obraze.

1. Nekryte stojaca figúra - 100 m - niečo podobné, farba zelená.

2. Vpred bežiaca figúra - 200 m - Taká istá silueta, akurát terč z kovu, ktorý reagoval na zásah, vyhodnotenie cez elektroniku.

3. Za ním bol osadený terč guľometné dvojča - 250 m - dve hlavy, jedna vyššie a druhá nižšie ukrytá.

4. Na 300 m sa strieľal guľomet prípadne Gorjunovka s optikou.

P.S.:
...a budem sa hádať kľudne aj do krve, nakoľko mám pravdu.
pavol54 pavol54

buchač
bjuty smis
Tak aby ste boli konečne v obraze.

1. Nekryte stojaca figúra - 100 m - niečo podobné, farba zelená.

2. Vpred bežiaca figúra - 200 m - Taká istá silueta, akurát terč z kovu, ktorý reagoval na zásah, vyhodnotenie cez elektroniku.

3. Za ním bol osadený terč guľometné dvojča - 250 m - dve hlavy, jedna vyššie a druhá nižšie ukrytá.

4. Na 300 m sa strieľal guľomet prípadne Gorjunovka s optikou.

P.S.:
...a budem sa hádať kľudne aj do krve, nakoľko mám pravdu.
gorjunov optiku nikdy nemal, Z ľudových milícií sa sťahoval v roku 1975 spolu s Sa 24/26, gorjunov v číslenom značení TK 43/66 sa používal ako spriahnutý(vodič tanku čo bolo neskôr zrušené) alebo lafetovaný spolu s tankovým kanónom, a v OT 64 BVP mali SGMT .
Zrejme si myslel opu SVDN v slangu odstreľovačka Dragunov ktorá nahradila v rokoch 1978- OPU vz 54. A ešte k nastavovaniu tej mušky. Ten kto mal na to oprávnenie, tak nastavoval aj mušku na rektifikačnom zariadení na rektifikačný terč na vzdialenosť teraz nechcem kecať ale asi 50 m (naposledy som to robil v roku 1972 takže mám právo zabúdať)
buchač buchač

pavol54
gorjunov optiku nikdy nemal,
....
Zrejme si myslel opu SVDN v slangu odstreľovačka Dragunov ktorá nahradila v rokoch 1978- OPU vz 54. A ešte k nastavovaniu tej mušky. Ten kto mal na to oprávnenie, tak nastavoval aj mušku na rektifikačnom zariadení na rektifikačný terč na vzdialenosť teraz nechcem kecať ale asi 50 m (naposledy som to robil v roku 1972 takže mám právo zabúdať)
Jojo...Dragunovka.

...a ešte k tomu nastaveniu mušky.
Oprávnenie mala jedine výzbrojná služba alebo VOP. Že niekto iný robil, to ja už neriešim, robil to na vlastné triko. A aj tak na tie úpravy bol potrebný vercajk príslušného charakteru.
Jednalo sa o nastavovanie a upravovanie zbraní, ktoré boli označené červenou farbou.
Ja som na to oprávnenie mal.
misoft misoft

pavol54
..........................Ten kto mal na to oprávnenie, tak nastavoval aj mušku na rektifikačnom zariadení na rektifikačný terč na vzdialenosť teraz nechcem kecať ale asi 50 m (naposledy som to robil v roku 1972 takže mám právo zabúdať)
Tak to si nezabudol - rektifikovalo sa na 50m.
pavol54 pavol54

buchač
pavol54
gorjunov optiku nikdy nemal,
....
Jojo...Dragunovka.

...a ešte k tomu nastaveniu mušky.
Oprávnenie mala jedine výzbrojná služba alebo VOP. Že niekto iný robil, to ja už neriešim, robil to na vlastné triko. A aj tak na tie úpravy bol potrebný vercajk príslušného charakteru.
Jednalo sa o nastavovanie a upravovanie zbraní, ktoré boli označené červenou farbou.
Ja som na to oprávnenie mal.
ja som nemal, len som sa to učil prakticky urobiť, nespomínam si už či na to bola vybavená plukovná dielňa, kto by sa babral z nejakým ručným kverom, všetky živé sily robili na technike P,Up NZ A, NZ B.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

misoft Pozri príspevok
Poznáš ho? Bol to môj druhý šéf...... prísny, ale spravodlivý veliteľ to bol..... (Miško Stupka.....).....
Jo - Zbojská - to boli streľby..... a po ceste späť (keď sa streľby vydarili) - malá pauza V Michalovej..... tu:
https://www.google.sk/maps/@48.76222...7i13312!8i6656
Bol to moj najvyssi na Zvs. Bol som jeho oblubenec, spravodlivy to chlap. Mal za sebou 2/alebo 3?/ infarkty, svojho vlastneho syna dal zavriet. Tvrdy chlapik. Neviem, ci este zije, ak nie, nech mu je zem lahka...
Rad prixhadzam do styku s takymito nekompromisnymi chlapikmi.
Jeho poznali aj v Jelsave, a aj v inych utvaroch ako "postrach".
Buchac- presne to ma napadlo, ze ta tym linkom naseriem, ale nechcel som.
Hladal som iba obrazok mieridiel pusky 58, a dpstal som sa na link...
PS: ako hovorim, nemam dovod klamat, ani si nic prifarbovat. Porucik Busniak nam hovoril, ze je to 350m. Pamatam si to ako vcera. Ale samozrejme nemam odkial vediet skutocnu mieru...
Buchac- ten obrazok som hladal, lebo sim nevedel ako sa tomu nadava co tam bolo to U ako univerzal a potom sa to dvihalo az na 8-micku ako 800 m.
Aj tak nechapem vas strelcov ze pomaly tvrdite ze na 350 m sa neda strielat s otvorenymi mieridlami. bezne lietam "na oci" s lietadlom rozpatie 138 cm, hlbka kridla mozno 20 cm na 600m v pohode. Max. rekord mam 1100m z roku 2011? 2/3 z vas by ho na oblohe nenaslo ani za odmenu. Tam sa uz ani nezmurka, lebo amen.
Naposledy upravil Nandrolon : 12.03.17 at 17:51
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Prešla som si zasa témy o plotoch. Pochopiť dôvod, prečo nie je v zákone presne určená max. výška plota je asi iba ten, že zákon sa šil pre seba, pre záujmové skupiny, možno pre 3% obyvateľov najluxusnejších štvrtí, kde popri veľkosti pozemku nie je výška plota až tak rozhodujúca, a tiež kvôli paparacom. Zbytok obyvateľstva nech sa medzi sebou žerie.

Je to až taký problém, aby zákon vymedzil výšku podľa toho, či ide o výstavbu plota v nejakej pôvodnej zástavbe alebo v novobudovaných satelitoch, kde sa môže výška povoliť podľa kritérií obcí? Veď v tom je podstatný rozdiel. Tieto diery v zákonoch iba nahrávajú právnikom a vyťahujú peniaze z vreciek ľudí, ak na to však vôbec majú. Neobmedzovanie výšky plotov na Slovensku, bude stále vyvolávať iba spory.
.
Ale je to problém možno celosvetový, pretože, ako som sa dočítala, večné spory sa vedú aj o výške stromov lemujúcich mestské súkromné záhrady talianskych rodov, keď ich, tak aj v iných mestách eu.

Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

misoft
buchač

"Útvar rýchlej reakcie

P.S.:
Súhlas.... na muške sa totiž nič nenastavovalo! Ale na hledí hej. A s tými 350m - - deľ dvoma.
po slovensky cieľnik.
misoft misoft

Dík za opravu... za toho oného som si nemohol spomenúť na slovenský ekvivalent....
pavol54 pavol54

misoft
Dík za opravu... za toho oného som si nemohol spomenúť na slovenský ekvivalent....
hľadáčik, už viem
pavol54 pavol54

Nandrolon
misoft Pozri príspevok
Poznáš ho? Bol to môj druhý šéf...... prísny, ale spravodlivý veliteľ to bol..... (Miško Stupka.....).....
Jo - Zbojská - to boli streľby..... a po ceste späť (keď sa streľby vydarili) - malá pauza V Michalovej..... tu:
https://www.google.sk/maps/@48.76222...7i13312!8i6656
Bol to moj najvyssi na Zvs. Bol som jeho oblubenec, spravodlivy to chlap. Mal za sebou 2/alebo 3?/ infarkty, svojho vlastneho syna dal zavriet. Tvrdy chlapik. Neviem, ci este zije, ak nie, nech mu je zem lahka...
Rad prixhadzam do styku s takymito nekompromisnymi chlapikmi.
Jeho poznali aj v Jelsave, a aj v inych utvaroch ako "postrach".
Buchac- presne to ma napadlo, ze ta tym linkom naseriem, ale nechcel som.
Hladal som iba obrazok mieridiel pusky 58, a dpstal som sa na link...
PS: ako hovorim, nemam dovod klamat, ani si nic prifarbovat. Porucik Busniak nam hovoril, ze je to 350m. Pamatam si to ako vcera. Ale samozrejme nemam odkial vediet skutocnu mieru...
Buchac- ten obrazok som hladal, lebo sim nevedel ako sa tomu nadava co tam bolo to U ako univerzal a potom sa to dvihalo az na 8-micku ako 800 m.
Aj tak nechapem vas strelcov ze pomaly tvrdite ze na 350 m sa neda strielat s otvorenymi mieridlami. bezne lietam "na oci" s lietadlom rozpatie 138 cm, hlbka kridla mozno 20 cm na 600m v pohode. Max. rekord mam 1100m z roku 2011? 2/3 z vas by ho na oblohe nenaslo ani za odmenu. Tam sa uz ani nezmurka, lebo amen.
s tvojim zrakom si mal byť zaradený u prieskumákov na rotu hĺbkového prieskumu bolo tam 5 skupín v každej mali odstreľovača
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať