pavol54
taiko
pavol54
taiko
pavol54
taiko
O exekucie sa nepostaral dobry anjel ale financne nevzdelani obcania
alebo dobrí právnici Alebo si myslíš, že si dokážu uvedomiť všetky riziká ktoré z takého úveru vyplývajú? Mal som zamestnankyňu ktorá si z tritisíc úverových vyrobila dlh za dvadsať tisíc ani sama v tiesni nevedela čo podpísala ale agent to vedel. Teda keby nebolo úverových agentov tak sa dlhy nenarobia
nie nedokazu, ved vravim, ze financne nevzdelani obcania. A to nemyslim nijak cynicky ani arogantne.
A naozaj si nemyslim, ze za dlhy moze uverovy agent. predpokladam, ze Ty ziadne taketo dhy nemas, ani ja nie, a ani nikto koho poznam.
Môj bývalý šéf horieval Vy ste všetci vzdelaní a máte prehľad, preto sa musíte znížiť na úroveň myslenia Vašich podriadených, a na tejto úrovni im vysvetliť úlohy. inak vás nikdy nepochopia A to si predstav že dnes si títo jednoduchší a poškodení prečítajú Pravdu a v nej články o svätej trojici ako sa hryzie. Koho asi budú voliť v 4 novembra? Aby sme ešte neboli prekvapení
nieco na tom bude. Len ja som skor hovoril o zvysovani urovne podriadenych nez o znizovani urovne nadriadenych, ak mam pouzit Tvoju terminologiu.
znížiť SA na úroveň inak ich nevytiahneš Mne syn vysvetľoval niečo k obsluhe počítača, a keď videl môj pohľad polodebila, tak začal vetou "Aha, nie si doma, tak takto ..." Skrátka sa musel znížiť na moju úroveň
eeej nemal som Tvoju terminologiu preberat
Hovorime o dvoch suvisiach, ale roznych veciach.
Ano ked chces nieco vysvetlovat niekomu, kto je na inej urovni nez Ty, musis sa prisposobit jeho urovni. Ja som ale rozpraval o tom, ze je tu velka skupina ludi, ktorym nikto nic nevysvetluje, na ziadnej urovni a ti padaju do financnych pasci, o ktorych si pisal.
Otazkou ale ostava "cui bono ?". Zdalo by sa ze primarne ti, ktorych mas na mysli Ty. Ale ti zas nemozu zato, ze ludia su financne negramotni, aj ked z toho v mnohych pripadoch profituju, ako si pisal.
Ja si myslim, ze keby sa o financne a vobec celkove vzdelanie ludi starali ti, ktori to maju v popise prace, nemohol by nastat stav, ze ini by z tej financnej negramotnosti profitovali, ergo, podla mna Tvoja poznamka o uzernickom anjelovi bol plac na nespravnom hrobe. Mam totiz zato, ze nevzdelani ludia prinasaju vo vseobecnosti podstatne vyssi profit, nez su ich pozicky a uroky z ich poziciek.