Zavrieť

Porady

U starej Blažkovej

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Táto téma, je pre všetkých ktorí radi diskutujú, vadia, debatujú, prekárajú sa, či inakším spôsobom sa venujú politickým témam a zároveň nechcú przniť iné témy
Naposledy upravil taiko : 10.12.14 at 22:32
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

tu je pekný blog o bitcoine...

https://steis.blog.sme.sk/c/471312/b...ef=viacrubrika

len neviem, či to zvládnete prečítať...nikoho tam neuráža ani nezosmiešňuje....
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

taiko
jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
Taiko,
treba si však uvedomiť (a priznať si), že žiadny nevedomý hlupák sa na žiadnu burzu nedostane. Sú tam iba odborníci. Bežný človek (teda nevedomý) nemá šancu stratiť na burze ani cent.
hmmmm, ja si myslim, ze sa mylis. Na https://www.interactivebrokers.com/en/home.php a milion dalsich miestach si mozes otvorit konto a obchodovat. V NL dokonca mozes nakupovat priamo akcie aj cez svoj bankovy ucet. Neviem ako je to na SK, ale obchodovat na burze moze, s trochou nadsazky, kazdy, kto vie citat a pisat, nie je nejaky zlocinec a ma prostriedky
Nuž hej, môžeš si otvoriť konto, ale u obchodníka s CP, nie stať sa členom burzy a obchodovať. To že nakupuješ priamo akcie neznamená, že ich nakupuješ priamo od predávajúceho.
Píšeš, že v NL vieš zadať priamo na nejakú burzu požiadavku na nákup akcií? Neblázni. Alebo radšej daj kontakt. Budem ti naozaj vďačný.
nepisal si o stavani sa clenom burzy.

Pisal si o beznom obcanovi stracajucom peniaze na burze. 95% ludi co stracaju peniaze na burze su bezni obcania.
Chlapi co to s vami je, co zabudate, co pisete, ci ki fras? Uz ma to nebavi. takto sa neda diskutovat.
Máš pravdu taiko, takto sa naozaj diskutovať nedá.
Lebo ty si písal o bežných občanoch, čo strácajú peniaze na burzách.
Ja som naopak písal, že bežný občan na žiadnej burze peniaze nestráca. Nemá ich ako na tej burze stratiť, lebo on vlastne na burze ani neobchoduje. On obchoduje s obchodníkom. S obchodníkom, ktorý ho len zavádza a balamutí, že obchoduje na burze a dokonca onlain.
Chcel som tým iba poukázať, aby sme si to vôbec uvedomili a dali na pravú mieru.
Tak že, aj keď som nepísal o stávani sa členom burzy, aj tak platí, že na burze obchodujú členovia burzy a obchodníci, ktorí platia poplatok za možnosť obchodovania na tej ktorej konkrétnej burze.
Tam sa nekupujú akcie po kusoch, alebo pšenica po veciach. Tam sa kupujú a predávajú celé balíky a kontrakty. Následne si môžeš aj ty od nejakého obchodníka s CP kúpiť napríklad 10 akcií BMW, ale nie za cenu, ktorú zaplatil obchodník (zaplatíš totiž cenu plus poplatok). To isté platí pri predaji. Tak že obchodník zarobí vždy keď zrealizuje nejaký predaj a je úplne jedno či je to ziskové, alebo stratové.
takze to mame chapat tak, ze
1. ked si clovek kupi u obchodnika, ( lebo samozrejme jar88 nikto na trading floor v NASDAQ-u nepusti), 1000 akcii GE za 25USD/kus, zaplati 25000USD + 30USD transakcny poplatok obchodnikovi
2. akcie klesnu na 12,50USD kvoli zlym vysledkom, krize, dobrym vysledokm konkurenta, alebo len zlej nalade na trhu
3. tak o tych 12,50USDx1000 akcii = 12500USD okradol bezneho cloveka obchodnik, ci ich stratil na burze ?

pocuj kupil si Ty niekedy nejaku akciu ?

Ja nepisem o vselijakych online sumakoch, ktori si vytvaraju nejake vlastne zrkadlene trhy. Ja pisem o brokeroch, market maker-ch, ktori su na realnej burze, na realnom trhu u ktorych si kupujes akciu za realnu cenu v danom momente. Ktori su Ti ochotni vystavit k Tvojim akciam cetifikat atd Napr. scottrade.com, interactivebrokers.com a ini. Aj napr computershare.com aj ked sami nie su market-maker, tak market maker-ov pouzivaju. Samozrjeme ze vsetkym platis poplatok, ale s nimi obchodujes priamo na burze. Obchodujes a mnohokrat ziskavas, ale este castejsie stracas, ak nevies co robis. Jasne, ze niektori nepoctivci Tvoju transakciu pozdrzia, ak sa to hodi, ale to moze mat za nasledok len nezrealizovanie obchodu, nie Tvoje okradnutie. A ak sa Ti to stane, tak to mozes rekamovat, ci ist k inemu.
Prečo by ste to mali chápať práve tak, ako svojim popisom naznačuješ?
Lebo si to práve ty myslíš?
Nie, nič také som predsa nespomínal.
To vy tu píšete o strácaní peňazí na burze a dokonca o okrádaní. (Sám si predsa postavil otázku, či bol okradnutý obchodníkom, alebo ich stratil na burze?)
Nuž na tom príklade s GE si trafil klinec po hlavičke. V určitom čase sa predávajú za 18, inokedy za 31 a niekedy za tých 25, ako si spomínal a teraz za 17,99 (volatilita)
Ak si prehliadneš napríklad gfaf posledných 5 rokov, ľahko zistíš, že cena tej investície sústavne kolíše. Uvedomuješ si pritom, že to majiteľa akcií GE vôbec nič nestojí? Pritom sústavne dostáva aj dividendy (zarába 85 centov na akciu).
Preto dosť dobre nechápem, prečo do toho pletiete burzu? Veď ten majiteľ akcií stráca, či získava vo vzťahu s GE a nie vo vzťahu s burzou. Burza je iba sprostredkovateľ a zverejňovatel momentálnej predajnej/nákupnej ceny tých akcií.
mari2x mari2x

mari2x je offline (nepripojený) mari2x

duves
taiko
Nie je to vsetko svinstvo.
Nie? A čo tie chytlave reklamy typu : "Obchoduj s menami za 100€" a vypisuju, že možno zarobiť aj 10 tisic €. Ale nenapíšu, že tolko môže byť aj strata.
Za 100 € nemôže byť strata 10 tisíc,ale iba 100 €.
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

mari2x
duves
taiko
Nie? A čo tie chytlave reklamy typu : "Obchoduj s menami za 100€" a vypisuju, že možno zarobiť aj 10 tisic €. Ale nenapíšu, že tolko môže byť aj strata.
Ani keď obchoduješ na páku? :-))
Nandrolon Nandrolon

Zaujímavý rebríček kryptomien. Konkrétne v tejto tabuľke ich je 1 343 druhov.
https://forbino.com/sk/forex/rebricek-kryptomen/
mari2x mari2x

jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
Taiko,
treba si však uvedomiť (a priznať si), že žiadny nevedomý hlupák sa na žiadnu burzu nedostane. Sú tam iba odborníci. Bežný človek (teda nevedomý) nemá šancu stratiť na burze ani cent.
hmmmm, ja si myslim, ze sa mylis. Na https://www.interactivebrokers.com/en/home.php a milion dalsich miestach si mozes otvorit konto a obchodovat. V NL dokonca mozes nakupovat priamo akcie aj cez svoj bankovy ucet. Neviem ako je to na SK, ale obchodovat na burze moze, s trochou nadsazky, kazdy, kto vie citat a pisat, nie je nejaky zlocinec a ma prostriedky
Nuž hej, môžeš si otvoriť konto, ale u obchodníka s CP, nie stať sa členom burzy a obchodovať. To že nakupuješ priamo akcie neznamená, že ich nakupuješ priamo od predávajúceho.
Píšeš, že v NL vieš zadať priamo na nejakú burzu požiadavku na nákup akcií? Neblázni. Alebo radšej daj kontakt. Budem ti naozaj vďačný.
nepisal si o stavani sa clenom burzy.

Pisal si o beznom obcanovi stracajucom peniaze na burze. 95% ludi co stracaju peniaze na burze su bezni obcania.
Chlapi co to s vami je, co zabudate, co pisete, ci ki fras? Uz ma to nebavi. takto sa neda diskutovat.
Máš pravdu taiko, takto sa naozaj diskutovať nedá.
Lebo ty si písal o bežných občanoch, čo strácajú peniaze na burzách.
Ja som naopak písal, že bežný občan na žiadnej burze peniaze nestráca. Nemá ich ako na tej burze stratiť, lebo on vlastne na burze ani neobchoduje. On obchoduje s obchodníkom. S obchodníkom, ktorý ho len zavádza a balamutí, že obchoduje na burze a dokonca onlain.
Chcel som tým iba poukázať, aby sme si to vôbec uvedomili a dali na pravú mieru.
Tak že, aj keď som nepísal o stávani sa členom burzy, aj tak platí, že na burze obchodujú členovia burzy a obchodníci, ktorí platia poplatok za možnosť obchodovania na tej ktorej konkrétnej burze.
Tam sa nekupujú akcie po kusoch, alebo pšenica po veciach. Tam sa kupujú a predávajú celé balíky a kontrakty. Následne si môžeš aj ty od nejakého obchodníka s CP kúpiť napríklad 10 akcií BMW, ale nie za cenu, ktorú zaplatil obchodník (zaplatíš totiž cenu plus poplatok). To isté platí pri predaji. Tak že obchodník zarobí vždy keď zrealizuje nejaký predaj a je úplne jedno či je to ziskové, alebo stratové.
takze to mame chapat tak, ze
1. ked si clovek kupi u obchodnika, ( lebo samozrejme jar88 nikto na trading floor v NASDAQ-u nepusti), 1000 akcii GE za 25USD/kus, zaplati 25000USD + 30USD transakcny poplatok obchodnikovi
2. akcie klesnu na 12,50USD kvoli zlym vysledkom, krize, dobrym vysledokm konkurenta, alebo len zlej nalade na trhu
3. tak o tych 12,50USDx1000 akcii = 12500USD okradol bezneho cloveka obchodnik, ci ich stratil na burze ?

pocuj kupil si Ty niekedy nejaku akciu ?

Ja nepisem o vselijakych online sumakoch, ktori si vytvaraju nejake vlastne zrkadlene trhy. Ja pisem o brokeroch, market maker-ch, ktori su na realnej burze, na realnom trhu u ktorych si kupujes akciu za realnu cenu v danom momente. Ktori su Ti ochotni vystavit k Tvojim akciam cetifikat atd Napr. scottrade.com, interactivebrokers.com a ini. Aj napr computershare.com aj ked sami nie su market-maker, tak market maker-ov pouzivaju. Samozrjeme ze vsetkym platis poplatok, ale s nimi obchodujes priamo na burze. Obchodujes a mnohokrat ziskavas, ale este castejsie stracas, ak nevies co robis. Jasne, ze niektori nepoctivci Tvoju transakciu pozdrzia, ak sa to hodi, ale to moze mat za nasledok len nezrealizovanie obchodu, nie Tvoje okradnutie. A ak sa Ti to stane, tak to mozes rekamovat, ci ist k inemu.
Prečo by ste to mali chápať práve tak, ako svojim popisom naznačuješ?
Lebo si to práve ty myslíš?
Nie, nič také som predsa nespomínal.
To vy tu píšete o strácaní peňazí na burze a dokonca o okrádaní. (Sám si predsa postavil otázku, či bol okradnutý obchodníkom, alebo ich stratil na burze?)
Nuž na tom príklade s GE si trafil klinec po hlavičke. V určitom čase sa predávajú za 18, inokedy za 31 a niekedy za tých 25, ako si spomínal a teraz za 17,99 (volatilita)
Ak si prehliadneš napríklad gfaf posledných 5 rokov, ľahko zistíš, že cena tej investície sústavne kolíše. Uvedomuješ si pritom, že to majiteľa akcií GE vôbec nič nestojí? Pritom sústavne dostáva aj dividendy (zarába 85 centov na akciu).
Preto dosť dobre nechápem, prečo do toho pletiete burzu? Veď ten majiteľ akcií stráca, či získava vo vzťahu s GE a nie vo vzťahu s burzou. Burza je iba sprostredkovateľ a zverejňovatel momentálnej predajnej/nákupnej ceny tých akcií.
Také dlhé, že neprečítam ani do jari
mari2x mari2x

Nandrolon
mari2x
duves
taiko
Ani keď obchoduješ na páku? :-))
Páka je na niečo iné ako obchodovanie.
Špekulácia nie je obchodovanie.
Takže ak oferuješ na obchodovanie 100 , môžeš stratiť iba 100.
jar88 jar88

Taiko, pýtal si sa,
či som niekedy kúpil nejakú akciu.
Áno kúpil, ale ešte stále som žiadnu nepotreboval predať.
Napriek tomu, že som ich kupoval za 79,xx € za kus a cena bola už viac krát na 90, 110, ba aj 120 a medzitým aj na 80, či 75 aj tak som ich nikdy nepredal.
Momentálne sú po 86,14 €
Tak si zrátaj, koľko krát som už zbohatol a zas a zas som bol okradnutý.
duves duves

duves je teraz online duves

Niekto
jar88
Taiko, pýtal si sa,
Pod pojmom akcia si prosím nevybavuj prací prašok v zníženej cene v Tescu a podobne.
http://bit.ly/2nX7QQb
duves duves

duves je teraz online duves

Niekto
mari2x

No další finančný analfabet.
http://bit.ly/2ynjEv4
taiko taiko

Som, kto som
jar88
Taiko, pýtal si sa,
Áno kúpil, ale ešte stále som žiadnu nepotreboval predať.
Napriek tomu, že som ich kupoval za 79,xx € za kus a cena bola už viac krát na 90, 110, ba aj 120 a medzitým aj na 80, či 75 aj tak som ich nikdy nepredal.
Momentálne sú po 86,14 €
Tak si zrátaj, koľko krát som už zbohatol a zas a zas som bol okradnutý.
O balamuteni a zavadzani si prvy pisal Ty. Nesmies mi svoje bludy pripisovat.
Vratme sa vsak k Tvojmu vyroku, ze bezny clovek nemoze stratit na burze, lebo sa na burzu nedostane. Smiem sa opytat, ako si kupil akcie, ktore spominas? Kupit si is obchodnika, co Ta obalamutil a zavadzal? Ci snad priamo na trading floore na burze ? Alebo nebodaj od majitelov firmy? Mozes napisat ktore akcie vlastnis? Ja vlastnim NKE a TSLA.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

mari2x
jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
]
Šak nečítaj , zbytočná strata času...
Nandrolon Nandrolon

misoft
mari2x
jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
taiko
jar88
]
Šak nečítaj , zbytočná strata času...
Mozno mysl do jara88, len si to skratil, kedze on to uz precital, tak matrix to bude cez noc lustit do zajtra.
Nandrolon Nandrolon

paradny graf, mam nutkanie to este raz citovat a Vivat graf!
jar88 jar88

jar88
taiko
misoft
Nikdy nevieš... ak Pán Boh povolí, i motyka vystrelí, ak sa niekto nájde, tak i Bitcoin sa vyrazí a vytlačí....
Kto ho vie, čo bude o rok, dva, päť, desať? To fakt len ten tam hore (ale nie hranatý bezstavovec) vie....
ze Ty nevies ako bitcoin funguje ?
No jasné, že o tom nič nevie, ale mudrovať, to áno.
Títo dvaja experti, pavol54 a misoft, vedia všeličo rozpiplať, ale nič nevedia dotiahnuť do konca.
Samozrejme, že ani toto nedotiahnu a tak nikdy nepochopia ako to vlastne funguje.
Taiko, tu som vstúpil do diskusie a ty mi tu zrazu začneš podsúvať, že som začal reč o balamutení.
Nakoniec spomenieš, že vlastníš nejaké akcie a že čo ja, že tiež som sa nechal obalamutiť?
----------------------------
PS
tak mi napadlo, že určite to vlastníctvo máš potvrdené e-mailom a e-mail uložený u nejakého notára v Goude.
Naposledy upravil jar88 : 14.12.17 at 10:41
taiko taiko

Som, kto som
jar88
jar88
taiko
misoft
Nikdy nevieš... ak Pán Boh povolí, i motyka vystrelí, ak sa niekto nájde, tak i Bitcoin sa vyrazí a vytlačí....
Kto ho vie, čo bude o rok, dva, päť, desať? To fakt len ten tam hore (ale nie hranatý bezstavovec) vie....
Títo dvaja experti, pavol54 a misoft, vedia všeličo rozpiplať, ale nič nevedia dotiahnuť do konca.
Samozrejme, že ani toto nedotiahnu a tak nikdy nepochopia ako to vlastne funguje.
Taiko, tu som vstúpil do diskusie a ty mi tu zrazu začneš podsúvať, že som začal reč o balamutení.
Nakoniec spomenieš, že vlastníš nejaké akcie a že čo ja, že tiež som sa nechal obalamutiť?
PS
tak mi napadlo, že určite to vlastníctvo máš potvrdené e-mailom a e-mail uložený u nejakého notára v Goude.
No a presne o to islo.
jar88
ak som pisal, nema vyznam s Tebou, lebo aj vlastnu hlavu zapries ked sa Ti to hodi
Ako si teda svoje akcie kupoval ?
PS: ale kdeze majlom. Niektore akcie mam certifikovane. Vies to je taky papier, aky mozes vo filme vidiet a na ostatne mi chodia vypisy z uctu.
Naposledy upravil taiko : 14.12.17 at 14:13
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

taiko
jar88
jar88
taiko
misoft
PS
No a presne o to islo.
jar88
ak som pisal, nema vyznam s Tebou, lebo aj vlastnu hlavu zapries ked sa Ti to hodi
PS: ale kdeze majlom. Niektore akcie mam certifikovane. Vies to je taky papier, aky mozes vo filme vidiet a na ostatne mi chodia vypisy z uctu.
Mal som jednu zamestnankyňu chodila do práce v tom istom ale keď sa niektorá iná predviedla čo má nové, táto to len vždy vyhodnotila že ona už má také oblečenie dávno. Neviem či tento prípad nebude podobný problém, on už dávno aj certifikované akcie aj iné
taiko taiko

Som, kto som
pavol54
Mal som jednu zamestnankyňu chodila do práce v tom istom ale keď sa niektorá iná predviedla čo má nové, táto to len vždy vyhodnotila že ona už má také oblečenie dávno. Neviem či tento prípad nebude podobný problém, on už dávno aj certifikované akcie aj iné
presne tento pripad to bude a ja nestastny zemepan sa furt necham nabalachat na diskusiu
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Tá Kuzminová má určite astmu, a ešte pôvodom Ruska, okamžite s ňou na dopingové testy
jar88 jar88

taiko
jar88
jar88
taiko
misoft
PS
No a presne o to islo.
jar88
No možno presne o to išlo.
To by som ti najskôr musel vidieť do hlavy, ale ja ti do nej akosi nevidím.
Tak že, máš certifikát, alebo akcie?
Akcia je cenný papier, ktorý vzdáva priamo firma a má predpísané náležitosti. Nemá žiadny certifikát, lebo ho nemusí mať. Je totiž písaná na meno, alebo na držiteľa. Držiteľ je ten, kto ju drží v ruke (ako vlastník) a vie ju predložiť, pritom nieje na nej uvedené jeho meno. Každá firma vie, komu, kedy, koľko a na aký účet má posielať dividendu.
Stáva sa, že ani obchodník s CP akcie nedrží a má tiež iba nejaké osvedčenie na určitý počet daných akcií a pritom ich predá a kúpi o xy kusov viac, či menej. Samozrejme že k tomu vydá aj osvedčenie (patričný) certifikát.
------------------------------
Takže ešte raz.
Ľudia hovoria, alebo sa vyjadrujú, že obchodujú na burze a dokonca online. Pritom obchodujú len s obchodníkom, ale nijako si to neuvedomujú. Dokonca to ani nechcú vedieť. Je to niečo podobné, ako obchodovať so zlatom. Tam si ľudia tiež neuvedomujú, alebo neberú na vedomie, že sú dva druhy zlata. Ale peniaze, ktoré tam prevádzajú, tie od nich vždy odchádzajú fyzicky.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať