taiko
jar88
jar88
taiko
misoft
Nikdy nevieš... ak Pán Boh povolí, i motyka vystrelí, ak sa niekto nájde, tak i Bitcoin sa vyrazí a vytlačí....
Kto ho vie, čo bude o rok, dva, päť, desať? To fakt len ten tam hore (ale nie hranatý bezstavovec) vie....
ze Ty nevies ako bitcoin funguje ?
No jasné, že o tom nič nevie, ale mudrovať, to áno.
Títo dvaja experti, pavol54 a misoft, vedia všeličo rozpiplať, ale nič nevedia dotiahnuť do konca.
Samozrejme, že ani toto nedotiahnu a tak nikdy nepochopia ako to vlastne funguje.
Taiko, tu som vstúpil do diskusie a ty mi tu zrazu začneš podsúvať, že som začal reč o balamutení.
Nakoniec spomenieš, že vlastníš nejaké akcie a že čo ja, že tiež som sa nechal obalamutiť?
----------------------------
PS
tak mi napadlo, že určite to vlastníctvo máš potvrdené e-mailom a e-mail uložený u nejakého notára v Goude.
No a presne o to islo.
jar88
Ja som naopak písal, že bežný občan na žiadnej burze peniaze nestráca. Nemá ich ako na tej burze stratiť, lebo on vlastne na burze ani neobchoduje. On obchoduje s obchodníkom. S obchodníkom, ktorý ho len zavádza a balamutí, že obchoduje na burze a dokonca onlain.
ak som pisal, nema vyznam s Tebou, lebo aj vlastnu hlavu zapries ked sa Ti to hodi
Ako si teda svoje akcie kupoval ?
PS: ale kdeze majlom. Niektore akcie mam certifikovane. Vies to je taky papier, aky mozes vo filme vidiet a na ostatne mi chodia vypisy z uctu.
No
možno presne o to išlo.
To by som ti najskôr musel vidieť do hlavy, ale ja ti do nej akosi nevidím.
Tak že, máš certifikát, alebo akcie?
Akcia je cenný papier, ktorý vzdáva priamo firma a má predpísané náležitosti. Nemá žiadny certifikát, lebo ho nemusí mať. Je totiž písaná na meno, alebo na držiteľa. Držiteľ je ten, kto ju drží v ruke (ako vlastník) a vie ju predložiť, pritom nieje na nej uvedené jeho meno. Každá firma vie, komu, kedy, koľko a na aký účet má posielať dividendu.
Stáva sa, že ani obchodník s CP akcie nedrží a má tiež iba nejaké osvedčenie na určitý počet daných akcií a pritom ich predá a kúpi o xy kusov viac, či menej. Samozrejme že k tomu vydá aj osvedčenie (patričný) certifikát.
------------------------------
Takže ešte raz.
Ľudia hovoria, alebo sa vyjadrujú, že obchodujú na burze a dokonca online. Pritom obchodujú len s obchodníkom, ale nijako si to neuvedomujú. Dokonca to ani nechcú vedieť.
Je to niečo podobné, ako obchodovať so zlatom. Tam si ľudia tiež neuvedomujú, alebo neberú na vedomie, že sú dva druhy zlata. Ale peniaze, ktoré tam prevádzajú, tie od nich vždy odchádzajú fyzicky.