pavol54
jar88
Kde som písal, že v tesláckej baterke je striedavý prúd?
Už sa naozaj spamätaj.
čítaj po sebe a dokonca som ťa trikrát citoval, tak ak máš v sebe trocha slušnosti, tak miesto machrovania sa oprav ak je niekde výstupný prúd (ako napísal mari že je to hlúposť) jednosmerný a ty napíšeš že "je to naopak" tak nemôže byť nič iné len striedavý
Tu máš moje kompletné vyjadrenie:
Musím priznať, že aj mne pripadalo riešenie pohonu TESLA na hlavu. Veď v škole nás predsa učili, že máme elektromotor na striedavý a na jednosmerný prúd. Že v zásuvke je striedavý a v batérii jednosmerný. No a v TESLE to ide aj naopak. Preto si myslím, že vždy je lepšie myšlienku najskôr posúdiť, ako s fleku odmietnuť.
To vyjadrenie hovorí o tom, že sme sa v škole učili, že poznáme dva základné druhy elektromotorov. Jedným je elektromotor na jednosmerný prúd a tým druhým je elektromotor na striedavý prúd.
Zaujímavé je hlavne to, že elektromotor na striedavý prúd (to znamená asynchrónny), vždy fungoval na princípe rotujúceho magnetického pola, ktoré vzniká vďaka frekvencii a fázovému posunu. Rotor má snahu synchronizovať svoju polohu s momentálnou polohou magnetického pola. No a na to je potrebné mať striedavý prúd, ktorý je v bežnej elektrickej sieti. Nie v akumulátore.
Z toho nám logicky plynie, že trojfázový elektromotor potrebuje byť pripojený na kábel a tak nieje vhodný do elektromobilu.
V akumulátore (alebo v batérii) je vždy iba usmernený prúd, to znamená jednosmerný a ten má iba stály tok z jedného pólu na druhý. Nemá žiadnu frekvenciu a naviac nemá ani tie tri fázy, ktoré potrebuje najpoužívanejší trojfázový elektromotor.
Ale v Tesle to ide aj naopak a tak trojfázový asynchrónny elektromotor, funguje priamo na jednosmerný prúd z akumulátora.
---------------------------
Celý príspevok bol iba o tom, že nie všetko čo sme sa v škole naučili a považovali za nemenné, tak musí platiť na veky. Že sú na svete aj ľudia, ktorí vedia prísť aj s novým riešením a nato je potrebné mať slobodné prostredie. Hlavne nie také v akom sa snažíte za každých okolností zotrvávať vy.
Viem, že sa snažíš všetko prekrúcať a viem aj prečo a pritom sa neštítiš ani zákerne vkladať do mojich vyjadrení to, čo som nikdy nenapísal. To svedčí iba o tvojej úrovni.