Zavrieť

Porady

U starej Blažkovej

taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
Táto téma, je pre všetkých ktorí radi diskutujú, vadia, debatujú, prekárajú sa, či inakším spôsobom sa venujú politickým témam a zároveň nechcú przniť iné témy
Naposledy upravil taiko : 10.12.14 at 22:32
Téma je uzavretá.
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
Pochváliť
Kto vie googliť, ten si to vygoogli.
0 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

Pochváliť
marjankaj
Dosť pochybujem,
v tomto prípade by som sa na góóglľa veľmi nespoľahol.
Gogl nájde všetko, aj sprostosti. On nemyslí, on hľadá a nájde to čo zadáš.
0 0
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

Pochváliť
aj ked je na to iná téma, dám to aj sem....
toto zabudli smeráci dopísať do tých listov, ktorými zaplavujú slovensko....

Ak by sa predpovede Európskej komisie naplnili už dnes, priemerný dôchodca by každý mesiac dostal o stovku menej.

BRATISLAVA. Ak si Slováci budú sporiť iba v prvom pilieri, spadnú do chudoby. Upozorňuje na to Európska komisia vo svojej najnovšej správe The 2015 Ageing Report, ktorá sa zaoberá dôsledkami starnutia.

Miera náhrady renty sa totiž významne zníži – zo súčasných 47 percent z priemernej mzdy v hospodárstve na zhruba 35 percent v roku 2030. V praxi to znamená, že kým dnes dôchodca dostáva zhruba polovicu priemernej mzdy, už o pätnásť rokov to bude len tretina.

Na ilustráciu, dnes je priemerná mzda 858 eur a priemerný starobný dôchodok 400 eur. Penzia teda tvorí 47 percent platu.

Prečítajte si tiež:
Nijaká Amerika, Smer sa chystá prejesť zásoby

Na to, aby o pätnásť rokov mal dôchodca rentu vo výške 400 eur, musela by byť priemerná mzda v hospodárstve takmer 1150 eur. Z dôvodu inflácie by si však dôchodca nemohol za svojich 400 eur kúpiť toľko čo dnes.

Penzisti tak nedosiahnu ani hranicu chudoby a budú sa musieť výrazne uskromniť.

„Najväčším problémom je pomer dôchodcov a aktívnej populácie. Keďže obyvateľstvo starne, ľudia v produktívnom veku sa nedokážu poskladať na všetky penzie,“ vysvetľuje Tomáš Rizman z ministerstva financií, ktorý na správe Európskej komisie spolupracoval.

Zároveň pripomína, že tento výpočet vychádza z aktuálnych zákonov a v budúcnosti sa môže zmeniť. Môže ho ovplyvniť rast ekonomiky, inflácia či vyššia zamestnanosť.
Dôchodok sa zmení na dávku

Ministerstvo práce tvrdí, že porovnávame neporovnateľné. „Uvedený prepočet ráta so všetkými dôchodkami, teda aj invalidnými, vdovskými, vdoveckými či sirotskými,“ upozorňuje hovorca rezortu Michal Stuška.

Prognostik tvrdenie ministerstva uvádza na pravú mieru: „To je síce pravda, ale ak by sme brali do úvahy len klasické zásluhové dôchodky z prvého piliera, výsledok by bol ešte horší. V roku 2060 by miera náhrady klesla na 30,4 percenta priemernej mzdy,“ pripomína prognostik Vladimír Baláž zo Slovenskej akadémie vied.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/7840729/br...#ixzz3c5MCAVOF
1 0
jar88 jar88

Pochváliť
Toto ti tu bjuty smis, nikto zo zadubených čítať nebude. Je to dlhé a nezrozumiteľné.
Aj keby to naozaj niekto aj prečítal, určite to nechce vedieť a ďalej zostane zadubený.
-----------------
Naviac je to len polovičná pravda a možno len "múdra hlúposť".
Vedel by som ti tu k tomu napísať celé litánie, ako v minulosti, ale nemá to zmysel.
Už dávno som tu napísal, že celé povinné starobné poistenie je už z princípu odsúdené k bankrotu, lebo....1, 2, 3, ......
--------------------------------------
Je a už aj vtedy tu bola partia skalných mudrcov tipu buchač a spol., že predsa štát nemôže zbankrotovať a si somár a blb...... jednoducho trol.
Oni nepochopia, oni musia padnúť na papulu a aj tak budú kukať okolo seba, že kto ich to potkol.
Naposledy upravil jar88 : 04.06.15 at 12:20
0 0
taiko taiko

Som, kto som
Pochváliť
zmajkos
taiko
a mozno ani nie je problem v tom, ze vsetci chcu ist na vysoku skolu zadarmo. ale ze tych skol si vselijaki darmozraci navytvarali milion, ze sa umozni aby jeden ucil na 10 skolach a ze ani tym "dobrym", "kvalitnym" abolventom nevieme ponuknut na Slovensku pracu. Hovorim, cele je to zlozite a poprepajane.
"my" nemáme povinnosť nikomu núkať prácu
vymýšľať pracovné miesta
vytvárať sociálne firmičky
//////////

My (ako štát) by sme mali byť ako dobrý rozhodca na ihrisku (strážiť, ale nezavadzať )
- dobré , jednoduché pravidlá
- primeraná solidarita
- kontrola
- normálne súdy / úrady
no a presne vetdy sa zacne podnikatelom/ludom darit a zacnu vznikat nove pracovne miesta. Ja som tiez nemyslel tie socialne firmy a almuzny SMERU a Richtera, ale ze my ako stat mame vytvorit vhodne prostredie
0 0
taiko taiko

Som, kto som
Pochváliť
bjuty smis

Ak by sa predpovede Európskej komisie naplnili už dnes, priemerný dôchodca by každý mesiac dostal o stovku menej.
.
.
.
.

toto je tiez zaujimave citanie. Este stastie ze si penziu vytvaram sam
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Pochváliť
marjankaj
Ešte aj ohľadom tých Keltoch Oni nemajú pravdu...
Ani googliť nemusím...a Oni by googlili do večera a trt by našli.
0 1
jar88 jar88

Pochváliť
taiko
zmajkos
taiko
a mozno ani nie je problem v tom, ze vsetci chcu ist na vysoku skolu zadarmo. ale ze tych skol si vselijaki darmozraci navytvarali milion, ze sa umozni aby jeden ucil na 10 skolach a ze ani tym "dobrym", "kvalitnym" abolventom nevieme ponuknut na Slovensku pracu. Hovorim, cele je to zlozite a poprepajane.
"my" nemáme povinnosť nikomu núkať prácu
vymýšľať pracovné miesta
vytvárať sociálne firmičky
//////////

My (ako štát) by sme mali byť ako dobrý rozhodca na ihrisku (strážiť, ale nezavadzať )
- dobré , jednoduché pravidlá
- primeraná solidarita
- kontrola
- normálne súdy / úrady
no a presne vetdy sa zacne podnikatelom/ludom darit a zacnu vznikat nove pracovne miesta. Ja som tiez nemyslel tie socialne firmy a almuzny SMERU a Richtera, ale ze my ako stat mame vytvorit vhodne prostredie
No presne, presne toto som aj ja mal na mysli. Áno to vhodné prostredie je potrebné. Nie to nevhodné, v tom sa určite ľudom nebude dariť, no a určite ani podnikateľom.
Presne tak, presne aj tá primeraná solidarita by mala byť, veď to vie každý, nie len ja.
No a mali by sme ju mať aj primerane povinnú. Veď to dá rozum, mala byť aj kontrola a kontrola plnenia hesiel a kontrola na kontrolu.
0 0
jar88 jar88

Pochváliť
buchač
0 1
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Pochváliť
bjuty smis

BRATISLAVA. Ak si Slováci budú sporiť iba v prvom pilieri, spadnú do chudoby. Upozorňuje na to Európska komisia vo svojej najnovšej správe The 2015 Ageing Report, ktorá sa zaoberá dôsledkami starnutia.

Miera náhrady renty sa totiž významne zníži – zo súčasných 47 percent z priemernej mzdy v hospodárstve na zhruba 35 percent v roku 2030. V praxi to znamená, že kým dnes dôchodca dostáva zhruba polovicu priemernej mzdy, už o pätnásť rokov to bude len tretina.

Na ilustráciu, dnes je priemerná mzda 858 eur a priemerný starobný dôchodok 400 eur. Penzia teda tvorí 47 percent platu.

Prečítajte si tiež:
Nijaká Amerika, Smer sa chystá prejesť zásoby

Na to, aby o pätnásť rokov mal dôchodca rentu vo výške 400 eur, musela by byť priemerná mzda v hospodárstve takmer 1150 eur. Z dôvodu inflácie by si však dôchodca nemohol za svojich 400 eur kúpiť toľko čo dnes.

Penzisti tak nedosiahnu ani hranicu chudoby a budú sa musieť výrazne uskromniť.

„Najväčším problémom je pomer dôchodcov a aktívnej populácie. Keďže obyvateľstvo starne, ľudia v produktívnom veku sa nedokážu poskladať na všetky penzie,“ vysvetľuje Tomáš Rizman z ministerstva financií, ktorý na správe Európskej komisie spolupracoval.

Zároveň pripomína, že tento výpočet vychádza z aktuálnych zákonov a v budúcnosti sa môže zmeniť. Môže ho ovplyvniť rast ekonomiky, inflácia či vyššia zamestnanosť.
Dôchodok sa zmení na dávku

Ministerstvo práce tvrdí, že porovnávame neporovnateľné. „Uvedený prepočet ráta so všetkými dôchodkami, teda aj invalidnými, vdovskými, vdoveckými či sirotskými,“ upozorňuje hovorca rezortu Michal Stuška.

Prognostik tvrdenie ministerstva uvádza na pravú mieru: „To je síce pravda, ale ak by sme brali do úvahy len klasické zásluhové dôchodky z prvého piliera, výsledok by bol ešte horší. V roku 2060 by miera náhrady klesla na 30,4 percenta priemernej mzdy,“ pripomína prognostik Vladimír Baláž zo Slovenskej akadémie vied.

ako to súvisí s tým že dnešný priebežný dôchodca berie viac ako dnešný dvojpilierový dôchodca? on sa zo štúdie a prognóz nenaje, on sa nechal zlákať na sľubovaný švajčiarsky dôchodok s tým že ukáže dlhé prsty priebežnému dôchodcovi jeho sú pútnikovi. a nehovor o ficových zmenách v systéme, lebo poviem že "Lehman Brokers"
0 0
bjuty smis bjuty smis

Pochváliť
nijako to nesúvisi s dnešnými dôchodcami...to si pochopil správne...

škoda, že len to...
0 0
bjuty smis bjuty smis

Pochváliť
zmajkos
taiko
bjuty smis

.
.
.
.

Čítajte viac: http8407slovensku-hrozbu-dochodcov-caka-chudoba.html#ixzz3c5MCAVOF
toto je tiez zaujimave citanie. Este stastie ze si penziu vytvaram sam
No ale zato drblá štátna sociálna poisťovňa nemá od dobroty čo robiť,
tak mi napísal infozlátaninu o II. pilieri
aj so spatnou obálkou

a keď im spatne napíšem , tak sa nepotešia

PS
nie som
ani som nebol v druhom pilieri
načo mi teda píšu ?????????????
hovorí sa tomu istoty...alebo pre istotu ?
0 0
pavol54 pavol54

Pochváliť
bjuty smis

škoda, že len to...
v geometrii na základnej škole sme sa učili nejakú vetu o podobnosti trojuholníkov, ak ju aplikuješ zo súčasnosti do budúcnosti na akékoľvek merateľné javy tak sa potvrdí pravidlo tejto vety. Ak súčasný dvojpilierový dôchodca má menej ako jednopilierový prečo by nemalo platiť že za tých istých podmienok to bude o 10, 20 rokov? a ak má brať dvojpilierový viac v budúcnosti prečo nemôže brať aj teraz? Ak pochopíš vyvráť mi môj názor rád sa poučím.
0 0
pavol54 pavol54

Pochváliť
zmajkos
bjuty smis

škoda, že len to...

pre svoje červené oči nevidí pravdu,

ale iba to čo chce
tak tú pravdu definuj inak polopravdami sa oháňajú všelijakí ynteligenti, čím najviac ohúria inak ja nemusím mať II. pilier respektíve mám zriadený svoj súkromný druhý aj tretí ak chceš tak aj piaty
0 0
taiko taiko

Som, kto som
Pochváliť
pavol54
bjuty smis

škoda, že len to...
v geometrii na základnej škole sme sa učili nejakú vetu o podobnosti trojuholníkov, ak ju aplikuješ zo súčasnosti do budúcnosti na akékoľvek merateľné javy tak sa potvrdí pravidlo tejto vety. Ak súčasný dvojpilierový dôchodca má menej ako jednopilierový prečo by nemalo platiť že za tých istých podmienok to bude o 10, 20 rokov? a ak má brať dvojpilierový viac v budúcnosti prečo nemôže brať aj teraz? Ak pochopíš vyvráť mi môj názor rád sa poučím.
to je trosku demagogicke podla mna.
Neviem sa vyjadrit, ci sposob ako je rieseny druhy pilier je dobry alebo zly, ale podla mna aj keby bol vymysleny najlepsimi odbornikmi a 1000 vyskusany a preukazatelne vyhodny, tak po tolkych zasahoch precedu a jeho kamaratov, by nakoniec skrachoval tak ci tak.
mozno to prirovnam k podnikaniu, ak Ti neustale budem sliapat na paty, hadzat polena pod nohy, ucelovo klamat Tvojich zakaznikov, budes podnikat prehnane opatrne, vsetko si zabezpecis 100x na ukor vynosov. Este rz opakujem neobhajujem system ako taky, lebo nie som ani ekonom ani sociolog.
Alebo sa to ste z ineho uhla da prirovnavat. K socializmu. Mali to nechat krachnut, spadnut na uroven KLDR a potom urobit neznu prepytujem revoluciu. Takto tu furt budu tisice ludi, ktori budu tvrdit, ze socializmus bol fajn a nikto ich uz o opaku nepresvedci.
Ale naspat k II piieru. Keby boli Fico a jeho banda naozaj uprimni, tak ten system nechaju bezat aspo 10 rokov bez dotyku a potom by mali zhodnocovat, lebo takto zhodnocuju aj svoje vlastne preslapy.
Lenze oni uprimni neboli a nie su, islo im len o to ako prejest peniaze a porozdavat ich kamaratom a este pritom dobre vyzerat.
2 0
pavol54 pavol54

Pochváliť
taiko
pavol54
bjuty smis

škoda, že len to...
Neviem sa vyjadrit, ci sposob ako je rieseny druhy pilier je dobry alebo zly, ale podla mna aj keby bol vymysleny najlepsimi odbornikmi a 1000 vyskusany a preukazatelne vyhodny, tak po tolkych zasahoch precedu a jeho kamaratov, by nakoniec skrachoval tak ci tak.
mozno to prirovnam k podnikaniu, ak Ti neustale budem sliapat na paty, hadzat polena pod nohy, ucelovo klamat Tvojich zakaznikov, budes podnikat prehnane opatrne, vsetko si zabezpecis 100x na ukor vynosov. Este rz opakujem neobhajujem system ako taky, lebo nie som ani ekonom ani sociolog.
Alebo sa to ste z ineho uhla da prirovnavat. K socializmu. Mali to nechat krachnut, spadnut na uroven KLDR a potom urobit neznu prepytujem revoluciu. Takto tu furt budu tisice ludi, ktori budu tvrdit, ze socializmus bol fajn a nikto ich uz o opaku nepresvedci.
Ale naspat k II piieru. Keby boli Fico a jeho banda naozaj uprimni, tak ten system nechaju bezat aspo 10 rokov bez dotyku a potom by mali zhodnocovat, lebo takto zhodnocuju aj svoje vlastne preslapy.
Lenze oni uprimni neboli a nie su, islo im len o to ako prejest peniaze a porozdavat ich kamaratom a este pritom dobre vyzerat.
Neviem prečo robili zmeny ale zdôvodňovali to napríklad krachom Lehman Brokers, Amslico a pod, kde mali nakúpené tieto DSS -ky dlhopisy nebol som ani minister financií ani poradca ale tie zásahy zdôvodnili logicky na druhej strane ak by nezasiahli ako napríklad dzurinda voči BMG, tak by každý kto by stratil kričal prečo nezasiahli na ochranu dôchodkových investorov. Po vojne je každý kaprál generálom a po kríze je každý odborník na ekonomiku. A myslím si že ani DSS ky by si nenechali stratové investície len na svojom chrbáte( teraz to zdôvodňujú ficovými zásahmi) inak prečo neinvestujú DSS -ky do financovania predražených diaľnic však to musí byť ryža alebo nenakupujú dlhopisy zdravotných poisťovní ďalšia ryža.
0 0
vlado 33 vlado 33

vlado 33 je offline (nepripojený) vlado 33

Pochváliť
taiko
pavol54
bjuty smis

škoda, že len to...
Keď sa vytváral druhý pilier, všade v médiách sa objavovala reklama- vstúpte. Nikto vtedy neupozornil neinformovaných ľudí o podmienkach, prostý občan tomu neporozumel. Po čase sa v novinách začali objavovať prepočty dôchodkov a hranica veku výhodnosti vstupu.
tajko , kto je naivne? tí naivní ľudia dnes prestupujú späť. Nechce sa mi hľadať štatistiky, niekde som však čítal o jednom milióne dôchodcov, toto číslo bude naďalej stúpať. Toto už kto napraví, ktorá vláda? Pracujem v ťažkom priemysle, kategória rizika IV, pozeral som sa tiež smrti do očí. No povedz, kto je naivne, len Fico? Určite nie, sú to aj všetci hajzli, čo boli pred ním.
1 0
taiko taiko

Som, kto som
Pochváliť
pavol54
taiko
pavol54
bjuty smis

škoda, že len to...
Neviem prečo robili zmeny ale zdôvodňovali to napríklad krachom Lehman Brokers, Amslico a pod, kde mali nakúpené tieto DSS -ky dlhopisy nebol som ani minister financií ani poradca ale tie zásahy zdôvodnili logicky na druhej strane ak by nezasiahli ako napríklad dzurinda voči BMG, tak by každý kto by stratil kričal prečo nezasiahli na ochranu dôchodkových investorov. Po vojne je každý kaprál generálom a po kríze je každý odborník na ekonomiku. A myslím si že ani DSS ky by si nenechali stratové investície len na svojom chrbáte( teraz to zdôvodňujú ficovými zásahmi) inak prečo neinvestujú DSS -ky do financovania predražených diaľnic však to musí byť ryža alebo nenakupujú dlhopisy zdravotných poisťovní ďalšia ryža.
no a o tom presne som pisal. Ty hovoris, ze Fico musel zachranovat peniaze ludi a ja zase neverim, ze DSS mali aktiva len v LB, ci Amslicu. NIkdy uz nezistime ako by to bolo dopadlo. DSS mali aktiva urcite rozlozene kadetade. DSS by sa nemohli, ako Ty hovoris, vyhovarat na Fica, keby ten populisticky jeliman nestrkal svoje nenazrane paprce do penazi ludi.
No a porovnavat Lehman Brothers s BMG, je uz o nieco vyssi stupen demagogie. , ci to bol zart? Do BMG strkali peniaze chamtivci, ktori o SWAT analyze a investovani netusili nic, robili tak napriek upozorneniam lavicovej ministerky financii a plne si zasluzili prist o svoje peniaze. Nuz a medzi poistencami DSS a LB bola prave ta DSS, ktora mala v LB (ak vobec) iba cast svojich aktiv.
Jasne ze straty na financnych trhoch a teda aj v DSS by pocitili aj poistenci, ale bola to ich volba a nikoho z nich nenapadne, aby sa im na to ostatni poskladali, ( ako chamtivi "investori" z kauzy BMG). Mne sa penaze v II pilieri pohybuju v rozmadzi 10 rokov aj o 30 %, ale to je v poroadku, o tom to je. Ja som si to vybral a neprekvapi ma to. Len tu do toho nezasahuje kadejaky Kazigraf so svojim precedom.
Naposledy upravil taiko : 04.06.15 at 20:31
1 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Pochváliť
10 rokov a 30% nie je ziadna vyhra. To mas 3% p.a.
S bmg plne suhlasim, som rad ze aj fico pochopil, ze tych nenazrancov NESMIE odskodnit.
Jedine koho lutujem je par naivnych dochodcov. Ale ozaj iba par, pretoze aj niektori dochodci su nenazrani...
ZaBMG si mozu sami ludia svojou nenazranostou. Oni sa s nami so ziskom nedelili ked si ho vyberali, takze ani my sa nebudeme podielat na ich strate.
0 0
lacotinka lacotinka

lacotinka je offline (nepripojený) lacotinka

Pochváliť
pavol54
[

nebol som ani minister financií ani poradca ale tie zásahy zdôvodnili logicky

prečo neinvestujú
DSS -ky do financovania predražených diaľnic však to musí byť ryža alebo nenakupujú dlhopisy zdravotných poisťovní ďalšia ryža.

klamať nelogicky by bola fakt blbosť

(a podobne "logicky" zdôvodnil hranol aj to prečo kúpil stratovú matku SPP (a aké je to výhodné) a ziskové pustil kamarátom

lebo napr Váhostav / zoštátnenie ziskových do stratovej
0 0
Načítať ďalšie

Porady, ktoré by ťa mohli zaujímať

Prihlás sa a sleduj na hlavnej stránke len Porady, ktoré ťa zaujímajú.

Podobné témy

1. Príspevkov: 7, Posledný príspevok: 18.03.18
  2. Príspevkov: 11, Posledný príspevok: 22.06.09
  3. Príspevkov: 14, Posledný príspevok: 07.09.07
  4. Príspevkov: 17, Posledný príspevok: 21.02.07
  5. Príspevkov: 3, Posledný príspevok: 17.07.06