V lete som v Nemecku prekročil rýchlosť o 41km/h, pričom mi prišla domov detailná moja foto s mojimi údajmi a údajmi vozidla. Ja som uznal, že som to ja, lebo nebolo čo a keďže som poctivec, nechcel som to nechať len tak. Zároveň mi následne bola udelená pokuta do 200,- Eur a zákaz viesť motorové vozidlo na 1 mesiac (ako som to pochopil, keďže neviem po nemecky a všetko bolo v nemčine, ide o zákaz len v Nemecku) a zároveň ma vyzvali o zaslanie vod. preukazu do Nemecka na nalepenie nejakej nálepky v lehote 4 mesiacov, ktorá vyznačuje tento zákaz. Pokutu som ihneď uhradil. Ja neviem ale ako to spraviť s tým zákazom, pretože som vodič (zo zamestnania) nemôžem byť na území SR bez vodičského preukazu, bol by som bez roboty, zároveň sa obávam straty vod. preukazu pri zasielaní poštou a taktiež osobne ísť 2000km do Nemecka a niekde čakať, kedy mi to vyznačia, je podľa mňa nereálne. Na OO PZ mi povedali, že určite neposielať, lebo ide o majetok štátu, ale že nemali takúto skúsenosť. Tak neviem vôbec čo mám robiť. Neviem či bynebolo vhodné kontaktovať nejaký konzulát alebo podobne... Vôbec neviem čo urobiť.</p><p>Nabudúce sa na to asi vykašlem ako ostatní (ktorí išli predo mnou a za mnou) a tým zatiaľ nič neprišlo. </p><p>Ďakujem za odpovede.</